All egendom: trädgård, kök, inredning >> Rengöring

Att bli deodorant fläckar på tyg

Deodorant är något de flesta använder varje dag. Tyvärr kan detta ha en oönskad effekt på dina kläder. nämligen dåliga fläckar under armarna.

När du svettar eller bär kläder innan deodoranten torkas kan dessa överföras till kläderna. Lyckligtvis finns det något du kan göra.

Sivert Lian Opdahl från Marthes Dry Cleaner förklarar Bonytt. nej att om plagget kan tvättas, smörj armhålorna med flytande tvål innan de tvättas och enligt underhållsmärkning.

Han påpekar att kemtvättar brukar klara av att ta bort sådana fläckar, bara kom ihåg att informera för hand.

- Ett bra tips är att förhindra med små blöja liknande kuddar som är limmade i armhålan,

Normal med deodorant

- Det här med deodorant på kläderna är ett stort problem som vi upplever en hel del kläder som ofta används, med betoning Rajka Alisa i White-collar torr

- Ibland fläckar helt enkelt omöjligt att komma undan, , men att vi kan rekommendera är att låta deodorant torka innan du klär

Alisa säger också att flera deodorant Tillverkare har en typ av deodorant som kallas "osynlig". Detta får inte ge gula fläckar på vit tyg eller vita fläckar på mörka kläder.

Viktigt med rätt temperatur

Ledare för konsumenttjänst vid småstad och expert i plus tid. nej, Malin Skaar, förklarar till Bonytt. com att om tvätten inte tvättas mycket väl (vid en så hög temperatur att fibern kan tolerera, och med typen eller mängden av detergent) svett ensamt kunde sätta fläckar på kläder.

- Beståndsdelar i deodorant i kombination med salter, vilka utsöndras i svett, vid dåligt sink skulle också växa på textilfibrerna underarmar. Då finns det en möjlighet att nallebjörnarna blir helt styva och missfärgade, eller att färgade kläder blir missfärgade.

Skaar förklarar vidare att om vattnet har en hög halt av metalljoner, kan dessa i vissa fall bilda komplexa föreningar med ämnen i deodorant och leda till fläckar kan vara svåra att avlägsna. Fläckarna visas först först efter tvättning.

Rekommenderat förbehandling mot fläckar

- Bleach-innehållande detergent rekommenderas för dessa typer av fläckar och ofta förbättrad rengöringsförmåga i form av förbehandling i utsatta ställen, råder Skaar.

- För förbehandling rekommenderar vi flytande diskmedel direkt på fläcken. Låt arbeta i ungefär en halvtimme och tvätta med blekmedel innehållande tvättmedel med så hög temperatur som möjligt.

För de tuffaste fläckarna

BYGGER SPOTS: För att motverka de irriterande deodorant fläckar på tyg kan förhindra att fästa sådana blöjliknande dynor i armhålan. Foto: Foto: Tillverkaren

Nivea har på sin webbplats följande tips för att bli av med deodorant märken från kläder:

Du kan ta bort de vita fläckarna genom att plagget ligga i rent vatten och sedan tvätta den med en normal fosfatfritt tvättmedel.I svåra fläckar rekommenderar Nivea dessa steg:

  • Förbered en blandning av en portion citronsyra och två delar kallt vatten från kranen.
  • Fördela tvättpulverblandningen över fläcken och lämna den i några timmar (eller över natten).
  • Tvätta plagget på vanligt sätt i tvättmaskinen efter noggrann sköljning.

Läs också:

Varför ökar ditt träningsbuller surt?

Tvätter du ditt underkläder vid 30-40 grader?

Letar du efter bra inredningsförslag? Du hittar dem i vår inre guide

Så ofta tvättar du sängen

ADVERT

Mest populära