All egendom: trädgård, kök, inredning >> Energi

Så att du inte behöver ta bort oljetanken

många norska hus har en gammal oljetank begravd i trädgården, och du är kanske osäker på vilket skick denna tanke är.

Nu eftersom det går mot slutet för traditionella oljeuppvärmning, är det dags att få grepp om situationen innan att drabbas av läckage från tanken, som både kan skada ditt hus och vara en miljökatastrof för trädgården och det omgivande området.

Det finns många leverantörer som rengör och tar bort ditt sinne - men det innebär ofta stora kostnader som kommer utöver den värmekälla som du behöver för att byta oljetanken med.

Du kan undvika att behöva gräva upp och ta bort alla gamla oljetanken genom att arrangera växten till bioolja - vilket gör att du kan använda både tanken och oljetråget även efter 2020.

Biofyringsolje är ett mer miljövänligt och alternativ till fossila bränslen , eftersom det är en resurs som är 100% förnybar. Samtidigt kan biobränsleolja spara stora kostnader.

Läs också:

Sju fina bad

Vi visar dig sju fina bad, från snyggt och prisvärt för grisar läckra och svin dyrt.

Återvunnen stekpanna

- Att byta ut en oljetank med alternativ som en värmepump i en stor villa kan snabbt kosta hundratusentals dollar. Vi kan hjälpa dig att rengöra och konvertera idén att använda biobränsleolja istället. Arbetet tar bara ett par timmar och kostar mellan 5 och 20 000 kronor beroende på ditt värmesystem, förklarar Geir H. Ingeborgrud, VD för Eco1.

Hans företag levererar biobränsleolja som består av återvunnet stekrull. Det är något billigare att använda än fossil olja och Skogrand tycker att det är bra ekonomi för husägare att använda olja värmeverk vidare, i stället för att behöva gräva upp tanken och ta bort den.

få ekonomiskt bistånd

Oljeuppvärmning är en emission intensiv och genom att byta till bioolja - från förnybara resurser - du kan få stöd från till exempel klimat- och energifond i Oslo.

Kontrollera med din lokala kommun om de har liknande stöd för ett klick, men kom ihåg att ansöka om stöd före du börjar konvertera ditt gamla oljebränsle.

Vill du veta mer om hur man håller den gamla oljan avfyrade och fortfarande miljövänlig? Läs mer om biobränsleolja här.

Källor: Oslo kommun, Eco1

Läs också:

För att lägga till en beläggningssten

Målarsten kan läggas till. Vi ska berätta för dig hur.

ADVERT

Mest populära