All egendom: trädgård, kök, inredning >> Energi

Så att du kan få 100. 000 att uppgradera till bostad

Enova öppnar nu upp för flera uppgraderingsprojekt kan stödjas av att det nu finns tillräckligt för att uppgradera till gällande normer energi. Tidigare måste du uppgradera till passiva eller låga energinivåer för stöd.

Nu kommer du att få bidrag till projektet har avslutats, och du behöver inte att tillämpa i förväg, eftersom stöd för uppgradering av byggnadskroppen är nu en del av Enova bidrag.

Tusentals stöd

Om du har uppgraderat till den nuvarande energistandard, eventuellt låg energinivå eller passiv nivå, under de senaste 18 månaderna, kan du ha rätt till mer än tusen miljoner i anslag.

Vid uppgradering till nuvarande standarder energi kan ha rätt till 100 000, medan uppgraderingar till låg energinivå eller passiv nivå kan ge bidrag på 125 000 och 150 000.

Allt du behöver göra är att lämna in inköpsbevis i form av faktura eller kvitto.

Läs också:

Hitta bästa värmen för ditt hus

Att få huset varmt och gott är en stor kostnad för många. Kan det vara billigare för dig? Vi ger dig guiden till de fördelar och nackdelar med de olika ...

Mer åtgärder som behövs

Det kan finnas ytterligare åtgärder som krävs för att förbättra ditt hem, så att du kan få bidrag.

- När du uppgraderar till nuvarande energistandard kan nödvändiga initiativ energi bland annat till efter isolera vinden, utvändig isolering av ytterväggar med luft tätning och byte av fönster och dörrar, installation av balanserade ventilationssystem, bland annat, säger marknadschef för bostäder i Enova SF , Anna Barnwell.

Resterande isolering av hemmet hjälper till att minska värmeförlusten i hemmet, och därmed behöver du så mycket energi för att värma ditt hem.

De tre energinivåer du kan välja kommer att säga något om hur mycket värmeförlust ditt hem kommer att ha.

- Husägaren kan välja var det energieffektiva huset borde vara. Energi Nivå 1 motsvarar den passiva huset standard och är det mest långtgående, sedan kommer energinivån 2 motsvarande låg energinivå och energinivån 3, som motsvarar den aktuella energistandard, säger Barnwell.

krav på vilka åtgärder som krävs för att ta emot bidrag kommer att vara strängare om du väljer att uppgradera till energinivån 1 eller 2.

Gör det på rätt sätt

Barnwell rekommenderar att göra det på rätt sätt, om man har planer att borsta upp huset.

- Bostäder byggda före 1997 kan få Enova-uppgraderingsbidrag. Inte bara de som har riktigt gamla hus, men även de som bor i huset från 70-talet och 80-talet, kan dra stor nytta av att göra boendet energieffektiva när de först kommer att göra något med huset, säger Barnwell.

Bedriver du en sådan uppgradering, kommer du att få ett hem som inte bara kommer att få ett bättre inomhusklimat, men du kommer också att göra en insats för klimatet.

Läs också:

Djurförluster när man reflekterar gamla hus

De dyraste misstag görs när människor skakar upp och inte vet hur gammalt hus är byggt. Felaktig isolering kan till exempel leda till

ADVERT

Mest populära