All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

På så sätt undviker du märkena

Att göra ett jobb som inte är tillräckligt bra när man målar ett träarbete tar det skrämmande strax innan det ser ut över.

Kvae siktar ut ur skogens kvistar och bildar glänsande gula märken. Och det blir bara värre med tiden. Fläckarna i bilden ovan är ungefär två år gamla.

God grund

Det kommer inte att ske bra och korrekt grundarbete. Och lyckligtvis krävs ingen större eller komplicerad operation. Allt du behöver göra är att täcka alla kvistar med kvist. En gång torkat, är det bara att behandla träet på vanligt sätt, med priming och färgning.

Detta är särskilt viktigt när du målar med ljusa färger, men du kan också uppleva färgskillnader även om du målar med mörkare nyanser.

När du applicerar klibbig färg är det viktigt att du målar tunna lager så att den inte syns genom färgen. Foto: Åshild Tyssen / ifi. nej Visa mer

Det finns också kombinationsprodukter på marknaden som är en blandning av primer och kvist. Det kan spara både tid och arbete.

Grillning är det viktigaste när du borstar upp. Läs mer: Den lilla under

När grunden inte slutar

Har skadan redan inträffat? Oroa dig inte, det är inte outhärdligt. Du kan ta en klibbig färg på utsidan av den gamla färgen. Det är viktigt att substratet är rent och torrt innan du börjar.

Tvätta med tvättmedel för ytor som ska målas, till exempel Mint Wash, Wash eller liknande och skölj väl. Mala lätt med ett fint slippapper eller en mjuk, fin kornslip. Ta inte så hårt att färgen över kvistarna avlägsnas, den kan sitta och hjälpa till att isolera mot blödning från kvistarna. Här är det bara en fråga om lätt slipning för att få en pinne i pinnen.

Är du inte säker på vilken glans du ska välja på färgen? Läs mer: En annan glans

Välj rätt typ av klibbig färg

Vilken typ av klibbig färg du ska välja beror på vilken färg du ska använda efteråt. Med de nya EU-reglerna är det vanligt att använda vattenfärgad färg på panelen. Du bör också välja vattentät kvist. Som regel rekommenderar vi att du använder en klibbig färg som tillhör det färgsystem du väljer.

Applikationen själv är enkel - du använder en borste, och den stora delen av vaktelmålningarna kommer att vara ogenomtränglig på kort tid. Var noga med att röra bra innan du börjar, och se till att du målar tunna lager.

De färre kvistarna, de tidigare twisterhålen. Foto: Norsk Vinduskompani Visa mer

Om inte annat anges på lådan rekommenderar vi att du lägger på två lager. Se till att det inte flyter och du inte gnuggar för tjockt - det verkar genom färgen.

Tips: Det finns några kvistar som är lite färgade, så du ser var du har målat.Dessa färger bör försvinna när man målar.

Non-Dispute Special Products

Om du väljer produkter utan konflikter kringgår du problemet helt. Norsk Vinduskompani fokuserar på non-stick produkter.

- Vi tillverkar fönster och dörrar av trefingersfingrarna. Det betyder bland annat att kvistar är nästan borta, och du blir ömt hållbarhet och mjukare finish, skriver företaget i ett pressmeddelande.

ADVERT

Mest populära