All egendom: trädgård, kök, inredning >> Energi

Till värmepumpen luftkonditionering

De flesta nya värmepumpar kan anpassas för kombinerad användning, det vill säga, både för uppvärmning och kylning.

När värmepumpen används för kylning suger värmekretsen. Värmen extraherad från systemet överförs till värmekällan och ledde till marken med hjälp av kompressorn i värmepumpen.

- Inte alla vatten-till-vatten eller vatten-till-luft-anläggningar har möjlighet att kyla, men de flesta nya anläggningar är utformade för detta. Fråga rörmokare om du har några tvivel om din värmepump kan hjälpa kallare klimat, säger konsult på norska VVS Association och talesman för konsument webbplats ordentligt rörmokare. nej, är skaar nielsen

Kräver fläktomvandlare

I grunden är inte vattenburna radiatorer eller golvvärme lösningar lämpliga för kylning. Då blir alternativet att stänga av värmen, vilket i sin tur kan leda till obehagliga och kalla golv även under de hetaste dagarna.

En fläktkonvektor kan enkelt monteras i värmepumpsystemet för att blåsa uppkyld luft i rummet.

Läs även:

Inget spel för att installera värmepumpen

Efter att ha valt värmepumpsmodell, välj noggrant din montör. Rådet Konsument har undersökt hur mycket det skulle kosta att få monterad luft-luft va ...

Nya fläktkonvektorer har föga gemensamt med bullriga Klimatanläggning känd från sina sommarlov i Sydeuropa.

Moderna fläktkonvektorer kan till exempel döljas i taket så att endast en luftgap visas.

- Det är särskilt fristående ägare med stora fönster mot söder och väster som kontakt och höra mer om möjligheterna för kylning, säger talesmannen för korrekt VVS. nej Är Skaar Nielsen.

ADVERT

Mest populära