All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

För att få grillen som ny i 1-2-3

Efter nytta genom sommaren, stuvade som att grilla lika snabbt bort som värme- och solstrålarna försvinner. När grillen dras tillbaka till en ny säsong, skulle det vilja ha lite uppfinningsrik sjukdom.

Vi visar dig hur du gör grillen redo för en annan sommar:

Gasgrill

1. Tvätta

Ta bort alla galler, värmare och brännare. Använd en grillborste för att avlägsna fettsamlingar på insidan av grillen.

Skruva på insidan med ett mildt rengöringsmedel eller diskmedel och skölj med ljummet vatten. Grillens insida kan också smörjas med ett tunt lager rapsfrö eller matolja som ger lätt skydd.

Torka av utsidan med lock, skåp och reliefytor med en fuktig trasa och ett mildt rengöringsmedel. Polskräm / krom glans och universalmedel kan också användas för att skydda ytorna - men bara på utsidan!

  • Svenska Jimmy gjorde en grill av bilen

2. Kontrollera

Kontrollera att det inte finns några rosthål för brännarkopplingarna. Om så är fallet måste brännarna bytas ut. Ta bort smuts som tätar öppningarna med t ex en tandpetare, men var försiktig så att du inte skadar någonting.

också att brännarna inte tilltäppta av spindelväv och att det inte finns några sprickor i fogarna. Borsta bort torkat upp smuts.

Om du har gjutjärn galler kan borsta dem med olja så att maten inte fastnar, och det förhindrar samt korrosion. Använd rapsolja eftersom den har hög värmebeständighet. Efter vissa årstider med grillar kan det också vara en bra idé att byta grill.

3. Test

Täljsten är en av årets viktigaste tester. Kontrollera slangen från gasflaskan så att den inte är knäckt och läckande.

- Jag brukar driva en blandning av 50/50 tvål och vatten. Stäng ventilerna på grillen och mata till gasflaskan. Kontrollera bubblor som indikerar läckage mellan gasflaskan och gasgrillintaget. Försök att dra åt anslutningen och försök igen. Om det är gott, måste gaslänken bytas ut, säger Ulrik Lindelöv, som är gruppledare för den svenska grillplatsen.

Kontrollera slutligen omkopplarna, termometern och handtagen. Byte av delar som dessa kan uppdatera grillen och få den att se ny ut.

  • Hur man väljer rätt grill för dig

Charcoal grill

1. Ta bort rester

Återställd rest från föregående grill kan enkelt avlägsnas med grov borste och grillrengöring. Spraya på speciella rengöringsmedel och de kommer att lösa upp sot och fett inom några sekunder.

Exempel på bra rengöringsprodukter: Kemetyl Grill & Oven-renare, Plumbo Power Clean Oven & Grill Cleaner och nitor Grill Clean.

2. Skydda golvet

För att undvika fula fläckar från grillolja och andra spill på terrassen golvet, kan du skydda den med en golvskydd för utomhusbruk, såsom Duri Disciplin Smart Matt Floor Saver.

Med ett golvskydd skyddar du också golvet från brännmärken från kullet.

Få mer användbara tips om grill - anmäla dig till vårt nyhetsbrev här!

3. Ta bort repor

Om du har repat färgen på grillen, finns det värmebeständiga sprutfack som kan tåla upp till 650 grader.

Dessa är väl lämpade att fläcka över skador eller ge grillen en förfriskning. Exempel på produkter som är lämpliga för detta är Quick Spray värmebeständig, Plasticote BBQ Twist & Spray och Pattex Heat Proof.

Om du letar efter en polerad och polerad grill kan du faktiskt använda bilpolis.

- Car polering är faktiskt mycket bra att ge grillen en ren och ren yta som är lätt att hålla ren. På kromgrill, använd en kromrenare / Duraglite (bilvårdsprodukt) tillsammans med stålull för att avlägsna rost / smuts och få den klara ytan tillbaka, skriv en chatt. nr.

Källor: Landmann, chatt. com

ADVERT

Mest populära