All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Så här är kaminen borstat!

Målarsten eller en annan typ av sten, muren är utsökt. Förfarandet är i stort sett detsamma som för alla andra färgprojekt. Se till att tegelstenen är fri från fett och sot, rester från ljus och mer, och att leder och stenar är fasta och fina. För bästa resultat, applicera en vattentunn barriär. Detta görs för att säkra toppskiktet och isolera fett och sot från att penetrera färgen och senare ge missfärgning.

Plain Väggmålning

Vilken typ av färg som ska användas beror på vad du gillar färg, glans och tvättbarhet. Du kan använda vanligt vattentät akryl eller latex väggfärg, speciell färg för vägg är inte nödvändig. Välj en glans och en färg som är tvättbar. Många föredrar mattfärg på väggen, då är en akrylfärg i skugga 10 ett bra alternativ. Det finns flera matt vattentäta färger som också tvättbara.

- Om eldstaden blir för vit tänds den i rummet och sticker ut från resten av interiören, säger Ole-Andreas Klaveness-målare.

Därför rekommenderar han att man väljer en lite dämpad vit färg för eldstaden, vanligtvis med en grå färg. Eldstaden kommer fortfarande att visas som vit, men det kommer att se lite mer naturlig ut och passa bättre in i interiören.

Färg appliceras med rulle eller pensel, beroende på vad som fungerar på ytan som ska målas.

Ta bort väggen

Genom att måla höger på stenen, verkar stenen struktur fortfarande. Om du vill ha en slät yta, måste fogar och tegel översprayas med ett däck som är lämpligt för murverk. Detta gör stenen mjukare och övergångarna mellan stenen och lederna mjukare. Hur mycket struktur eller hur klart lederna på eldstaden kommer att tyckas beror på hur och hur mycket du glittrar. En grov och grov vägg kan behöva fler lager av gnista. Den mousserande massan kan appliceras med stålstans eller med rulle. Mycket absorberande ytor bör fuktas med vatten som du använder med slimkostnaden. Du kan testa suget genom att strö vatten på väggen.

När gnistan är torr, mala muren lätt med ett fint slippapper. Sedan måla med en akryl- eller latexfärg avsedd för vanliga väggar.

ADVERT

Mest populära