All egendom: trädgård, kök, inredning >> Uppdatering

Detta var terrassen innan

inredningsarkitekt: Tone Grimsrud. Foto: Foto: Niklas Hart

- Huset är perfekt för oss, men vi vill ha en terrass med rymlig matplats och släppa till trädgården i fronten, berättade hyresvärden Iselinn Håvarstein.

Huset och trädgården hängde helt och hållet tillsammans och den nya terrassen har kopplat de två. Resultatet har blivit ett inbjudande utomhusutrymme.

Inredningsdesignerns lösning

Varför är den nya terrassen bättre än den gamla?

- Eftersom det öppnar sig för trädgården och återställer kontakten som borde ha varit där i första hand. Den förra verkade som en mur mot den gröna, medan den nya binder trädgården och huset tillsammans.

- Handlingen i kortsidan av huset var dåligt utnyttjad, och här familjen har nu fått en matplats med grill och arbeta på samma plan.

Vilken funktion har alla trappor?

- Utöver vanliga trappor, vi har också byggt sina trappor, det vill säga större scen med plats för sittdynor och blomkrukor. På detta sätt blir trappan själv en levande zon.

Artikeln fortsätter under bilderna.

NEW Terrass: - Den nya terrassen erbjuder fler och bättre uteplatser samtidigt inbjudande att använda trädgården, säger inredningsarkitekt Tone Grimsrud. Sofason slås av en järnvägsreling som skyddar vägen nedan - och angränsande hus i söder. Tre steg leder ner till matsalen, som ligger på marknivå. Loungemöblerna är från Leone, inköpta på Kolsås trädgårdscenter. Foto: Foto: Niklas Hart

festlokal och schäslong: Vad var tidigare en gång område, har nu blivit en stor festlokal. Det pulverlackerade aluminiumbordet från Garden Art kan förlängas till 330 cm, köpt på Fine Design. Stolarna är från Ikeas trädgårdsmöbler. Under taket, precis intill huset, är en dagbädd med en glasplatta byggd bakom. Här är ett säkert leende för vinden. Foto: Foto: Niklas Hart

- Sitt trappor går runt och bakom den inbyggda dagbädd, så att du kan sitta här och ha kontakt med barn som leker i sandlådan på den andra sidan av uppfarten. Nu är volymen under terrassen nu dold, så att du kan spara saker här utan att vara osjälv.

Vad har du gjort för att bevara befintlig vegetation?

- Vi har hållit klättringsrosen som växer upp och ner på väggen. Brädorna möter sängen i organisk form och integrerar nästan vegetationen i terrassen. Dessutom har vi gjort växtlådor för örter och prydnadsväxter.

Sök 15 timmar gratis inredning hjälp! Läs mer på bonytt. nr.

Vill du ha våra bästa fall via e-post? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Detaljer: Patio tabeller i Kebony möten blomster i en mjuk, slingrande linje. Golvet kräver minimal underhåll. Till höger kan du se att när trappan är placerade till vänster, tills räcket. De större sittplatser trapporna är en av de många levande områdena på terrassen. Foto: Foto: Niklas Hart

Vill du hellre följa oss på Facebook?Gilla oss, bra!

ADVERT

Mest populära