All egendom: trädgård, kök, inredning >> Rengöring

Detta läsk tvättar både kaffe och rostfläckar

Det finns många exempel på alternativa städare när de städas hemma. För hur många som fortfarande svär på en spray för en och en spray på den andra har andra tappat kemiska rengöringsmedel för både natron och citron.

Och innan du dricker koks tillsammans med fredagskakaoen; Visste du att många hävdar att den populära torra drycken även kan användas för olika rengöringsjobb runt huset?

Rengör med läsk och bubblor

Enligt Bright Nest du gör dig själv en otjänst om du bara med koks som törstsläckare. Enligt webbplatsen kan denna dryck användas för att göra chokladkakan mer mjuk och saftig, marina skinka och inte minst ett smart och effektivt rengöringsmedel.

Du kan ta bort detta med cola:

1. Vila på cykeln

Om din cykel har en rostfläck du vill bli av med, behöver du bara ta en promenad i kylskåpet. Syran i cola skär genom rost som om det fanns smör, enligt städplatsen Bright Nest. Allt du behöver göra är att häll lite koks på en grov trasa, gnid cirkeln över rostfläcken och spetsen platsen försvinner.

FJÄR FAST MAT: Koka lite Cola i en kastrull med en svartbrun botten. Det kommer att påskynda problemen. Foto: PHOTO: Trine Jensen

2. Bränd mat i grytor och pannor

Vem har inte glömt lördag gröt som stod på koka, och slutade med en kastrull full av brända svart goo? Oroa dig inte, har du lite koks i kylskåpet, jobbet är gjort och gjort. Detta tyder på experterna på Bright Nest:

- Rensa en hel flaska Coke i kastrullen och ställ den på spisen på låg värme i upp till en timme. Syran i cola kommer att hjälpa lösa den brända botten leran i kastrull er, vilket gör det enkelt att göra den ren på vanligt sätt efteråt.

3. Fettfläckar på kläder

Det kan vara en mardröm att ta bort feta fläckar från kläder, de flesta av oss vet som har försökt. Har olyckan inträffat först; prova detta:

- Töm en kopp koks i tvättmaskinen tillsammans med tvättmedlet du normalt använder och kör dina kläder på en vanlig tvätt. Vips; fläckarna försvinner.

PS: Detta tips ska fungera helt briljant på blodplåsterna på kläderna också.

Enligt webbplatsens ehow. com är innehållet i fosforsyra i koks som tillåter duschen att avlägsna fettfärg på kläderna. Fosforsyra är ett godkänt tillsatsmedel i livsmedel med E-nummer E338.

Effektiv rengöring med fosforsyra

En av de aktiva ingredienserna i den hemliga blandningen Coca Cola består av, är fosforsyra. Denna syra har ett pH-värde av 2, 8. På en skala av 1-14, där 1 är sur och 14 är mycket grundläggande.Ren fosforsyra, enligt hur man rengör allt, är tillräckligt stark för att äta genom metall och få betong att lösa upp.

Visste du att rakborsten stoppar dagg?

Och den lilla mängden fosforsyra i din cola-flaska gör drycken perfekt för att klara dessa utmaningar:

1. Ta bort ränder i gör

Störs du med gula ränder i toaletten, kan det hjälpa till att tömma en flaska coke på toaletten. Låt blandningen sitta i en timme innan den spolas ner. Syran i den populära sodavattenfärgen ränder och fläckar på insidan av dina toaletter.

2. Ta bort rost på stötfångaren

Gnugga stötfångaren med en bit av lockigt aluminiumfolie dopp i koks och se att rostfläckarna försvinner.

3. Lossa en rostig bult.

Håll en fuktig trasa doppad i koks runt fast bulten i några minuter. Nu ska du kunna skruva loss det.

4. Rengör kaffebryggaren

Cola tar bort kalk som vanligtvis placeras inuti kolven i kolven i kaffebryggaren. Tricket är att fylla kolven med cola och lämna det några timmar innan du tvättar och sköljer det väl.

5. Rengör lederna mellan plattor

Det kan vara en utmaning att rengöra lederna. Även här kan Coke göra tricket. Genom att hälla soda på den smutsiga fogen och låt det ta några minuter innan du tvättar, blir det lättare att avlägsna smuts.

6. Ta bort lukt från kläder

För att ta bort fläckar eller luktar med cola måste tricket vara att tömma en låda inuti trumman innan du slår på tvättmaskinen och låt den springa runt.

En multiartist

Som en av världens mest kända varumärken och mest troligt att soda är berusad de flesta av worldwide'm rädd för att du kommer att bli förvånad när du ser hur bra koks lämplig för rengöring också.

RENGÖRINGSFOTAR: En liten koks på en trasa är det perfekta verktyget när du trycker på lederna rent och obefläckat. Foto: Foto: Trine Jensen

Här är en lista över användningsområden platser Wise Bröd och Care2 har samlat om törstsläckare:

Det enda du behöver göra ren

1. Avlägsnar rost.

2. Avlägsnar blodfläckar från kläder och tyg.

3. Avlägsnar oljefläckar från garagegolvet. Låt cola rita på fläcken innan du spolar hela golvet.

4. Döda sniglarna i trädgården. En liten skål med cola kommer att dra sniglarna, medan den sura vi tar sprickan på dem.

5. Gör gräsmattan mer grön och frodig.

6. Frys av en över frusen vindrutan.

7. Tvätta vattenkokaren.

8. Rengör bilbatteriet.

9. Ta bort döda insekter och små djur från vindrutan på bilen.

10. Rengör mynt igen.

11. Applicera på komposthögen. Sockret i cola ger en röra till mikroorganismerna.

12. Avlägsnar rost i vattnet i en smutsig pool.

13. Ta bort filten från mattan.

14. Puss rostfritt stål tills det lyser.

Läs också:

Här hittar du de mest välsmakande interiörbilder

Hur att tvätta kylskåpet på 1-2-3

släcka sin törst och GÖR RÄNTA: Denna dryck är lite av ett flera.Foto: PHOTO: Colurbox

Hur man tar bort fläckarna på madrassen

Kasta duvet och lägg det i snön

Vet du verkligen hur man tvätter handdukarna?

ADVERT

Mest populära