All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Detta ska du göra med din bil före vinteren

Mest polerar bilen på våren, men det är lika viktigt nu på hösten. Om färgen känns mot handen längst ner på mattan är det dags att polera.

- Polering under hösten är lika viktig som våren, även om de flesta bara gör det i april eller maj. Vägsaltet fastnar på platser där färgen har små grovheter. Små färgskador bör också åtgärdas. Oskyddat stål utsätts för rostattacker, säger bilmekaniker Moeen Shahzad Mughal till Newswire. Han är en professionell ingenjör i försäkringsbolaget If.

Om temperaturen är lägre än 7 till 8 grader, bör poleringsarbetet ske i ett uppvärmt garage. Då får du de bästa resultaten.

Ta hand om batteriet

Det finns flera saker att tänka på när du ska göra din bil redo för vinter. En kontroll av batteriet är bland de viktigaste.

- Om du vet att det finns mycket små körningar under vintermånaderna, gör du livet mer förutsägbart genom att förbereda batteriet lite. Ett batteri som fungerar bra på sommaren kan vara helt dött en morgon med extra kyla, säger Mughal.

Läs också:

Varför slår hunden på dig?

Om du har undrat varför hunden slickar på dig läser du det här.

Huvudansträngningen ligger i underhållsbelastningar före vintern. Få en batteriladdare för runt tusen gånger, ta batteriet och sätt på laddningen över natten. För vissa hundkuddar får du också en enda enhet som testar om batterispänningen är tillräckligt bra.

Övervakning av

Försäkringsbolagen är också mycket angelägna om bildstandarden under vintermånaderna.

- Många vinterolyckor händer eftersom däcken är oåtkomliga. Många följer inte noga på mönsterdjupet. Minimikravet för vinterdäck utan däck är tre millimeter, men helst fyra, säger teknisk chef Vidar Brustad i If to Newswire.

Byt ut olja om du har en äldre bil

Ett vanligt tips innan vintern ska byta motorolja. Men det beror lite på.

- De flesta nyare bilar har en syntetisk olja som trivs bra på vintern. Nya bilägare följer vanligtvis serviceintervallen, som tar hand om nödvändiga oljebyten. Men om du har en bil som är åtta till tio år eller äldre, kan du ha börjat ta lite lättare på regelbunden service, säger Moeen Shahzad Mughal.

Läs också:

10 skäl att inte kasta små påsar med kiselgel

Kasta inte de roliga små påsar som du hittar i sådana skokartonger. Silikagel kan användas för en mängd olika saker!

Olja som inte byts ut i flera år, och som också kan vara billig, gör motorn lika illa. Det blir tungt att börja och ha mer när det går. Äldre bilar ska därför byta till tunnare olja före vintern.

- Det hjälper lite att ha ett fulladdat batteri om motorns olja är tjock som sirap, säger Mughal i If.

Om du inte vill hantera bilförberedelser helt, kommer din bilgarage förmodligen att erbjuda din egen 10-punkts service för vinterberedning.

  • Läs också: Tricket som tar bort döda insekter från bilen

9 tips för vinterklar bilar

1. Grundig tvättning och polering Färgen är skyddad mot salt och spill, vilket gör det lättare att tvätta bilen under hela vintern. Polering skyddar också mot rostattacker på karosseriet.

2. Batteri Kontrollera batterispänningen. Batteriet har ett normalt liv på tre till fem år, beroende på typ av enhet. Bilbutikerna säljer batteritestare från alla hundar och uppåt. Många bilhandlare gör också jobbet utan att behöva kosta så mycket. Att investera i en enda billaddare är också smart. Ladda batteriet en eller två gånger om året, så att batteriet plötsligt tömms.

Läs också:

ABC om garageportsöppnare

är inte absolut nödvändigt, men mycket bekväm att bära Ett garage dörröppnare.

3. Olja

Om du har en bil som inte längre uppfyller de fasta serviceintervallen, ska du byta till tunnare olja. Sedan börjar motorn mycket lättare i kylan. Det bär också mindre. En kall kall vinterolja kallas vanligtvis 5W - 40.

4. Silikonplugg / Spruta och Låsolja Smörj dörrremsorna med silikonpinnar för att förhindra att dörrförseglingarna slits i kylan. Det bör ske innan temperaturen närmar sig minus grader, eventuellt i ett varmt garage. De flesta har fjärrstyrda lås, men om du fortfarande låser bilen manuellt kan du kosta lite låsolja för att förhindra att låset fryser

5. Vinterutrustning i bilen

En liten spade, snökedja och spår kan plötsligt vara mycket användbar. Detsamma kan vara startkablar, men se till att de är utrustade med spänningsskydd.

6. Vindrutetorkare Tid för byte till nya vindrutetorkare? Höst och vinter är en tung tid för gummit i torkarbladet. Nötningen beror till stor del på saltning, snöförhållanden och andra vinterförhållanden, och inte minst hur många gånger viskningarna har frusits ​​under vintern.

7. Sprutvätska

Sprutvätska måste stå emot kyla. På förblandade blisterpåse eller burkar är det vilken temperatur det kan tåla. Skulle du vara i bergen eller om det är starkt kallt, kan du använda en vätska som tål högre temperaturer.

8. Kylvätska Har det varit länge sedan kylvätskan har förändrats, kan fryspunkten ha blivit för låg för en kall vinterdag. Om du följer bilens serviceintervaller är det nog okej. Kylmediet går in i ett slutet system, men sjunker fortfarande något över tiden på många bilar. Se till att nivån ligger mellan minsta och maximala markeringen på kylvätskans ballong i motorrummet. Det finns flera typer av kylvätska i bilar idag. Bilens bruksanvisning anger vilken kylvätska du ska använda. Det är mycket viktigt att du väljer rätt typ av vätska för att undvika risk för skador på motorn.

9.Däck Däckdäck du kan träna från den 1 november i de tre nordligaste länen från 15 oktober. Vinterdäck utan däck kan användas redan. På vinterdäck är kravet minst tre millimeter spårdjup, men det rekommenderas minst fyra millimeter på bilar under 3500 kg.

(Source: If Non-Life Insurance)

Källa: Newswire

  • Vi vill ge dig mer smarta tips - Registrera dig för vårt nyhetsbrev
ADVERT

Mest populära