All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Detta bör du göra om en köpare försöker kupp bostäder handel

Många husägare har förmodligen upplevt eller kommer snart eller senare att uppleva angelägna köpare som skickar bud direkt till dig som husägare.

Det är lätt att bli överväldigat av sådana bud, men det är en fråga om att inte tveka med ett beslut.

Läs också: 10 goda råd för god försäljning

Missing hjälp

Som säljare är du inte hindras från att ta emot anbud med kortare varsel, sådana organ är.

- Sådana bud kan leda till boligselger behöver erbjudandet innan visning och innan någon annan budgivare kommer på banan, säger VD för Real Estate Norge, Christian Vammervold Dreyer.

Läs också:

Hur man kan förebygga den nya bostaden påverkas av fuktskador

Om du bygger ett hus är det absolut nödvändigt att se till att projektet med dräneringen görs korrekt. Om inte, kan det kosta dig dyrare senare.

Det kan vara stor osäkerhet om både det erbjudna priset och det andra innehållet i sådana bud, eftersom det finns flera saker som en fastighetsmäklare inte kan ge dig tillräckligt med hjälp med.

Läs också: att göra fastigheten lätt säljs

- Om du får ett sådant bud, kommer du inte att kunna få adekvat stöd med en bedömning av budet mot potentiella marknadsvärdet efter visning och budgivning, där flera aktörer har möjlighet att gör ett bud, förklarar Dreyer.

fastighetsmäklare kommer inte att kunna ge dig tillräckligt hjälpa till med styrningen av budgivaren finansiering, förtydligande av eventuella ändringar av erbjudandet och förtydligande av förvärvstidpunkten, eller information och villkor som köparen måste få förhandsinformation.

Kan vara problem

Om du som säljare tillåter dig att pruta, kan det finnas problem senare, både för dig och köparen.

Sådan hastighet kan leda till att köparen förbiser fler fel och saknar fastigheten.

Läs också:

Korrekt garageplats

Korrekt placerad garage kräver att vissa regler och regler följs.

Om du, som säljare, inte har kontrollerat budgivarens finansiering, kan det också vara problematiskt om köparen misslyckas med att finansiera köpet.

Läs också: föreslår tillbakadragande för inköp

Kontakt fastigheter

Real Estate Norge rekommenderar Regioner säljare inte acceptera bud direkt från budgivarna, men hänvisar potentiella anbudsgivare att mäklare.

Genom att kontakta fastighetsmäklare, som nämnts ovan, får du den hjälp du behöver för att se till att du har fattat ett bra beslut.

På så sätt undviker du den osäkerhet som många får när du accepterar ett sådant bud. Namnlösa: Om du fick priset på hemmet, som marknaden kanske trodde det var värt.

- Både konsumentrådet och fastighetsbranschen är överens om att sådana direkta bud har olyckliga sidor. Därför rekommenderar vi att husägare omedelbart kontaktar fastighetsmäklare om de får bud på det här sättet, säger Dreyer.

Beroende på marknadspriserna

Konsumentdirektör för bostäder i konsumentrådet, Thomas Bartholdsen, säger att kupping kan vara en mindre fråga på marknader där priserna faller eftersom färre försöker pruta.

Förmodligen kan det också vara mer riskabelt att säga nej tack.

- Det kan självklart också vara att en fog misjudger värdet av ett hem och erbjuder mer än budrundaändarna. Ingen regel utan undantag, kanske något att tänka på, säger Bartholdsen.

  • Sälja bostäder? Hämta erbjudanden från flera mäklare (kommersiell länk)

I sådana situationer säger Bartholdsen att det är oerhört viktigt att sälja i förväg en solid bedömning av fastighetspriset har gjorts.

- Vi anser att det är mycket viktigt att taktikern också sätter marknadsvärde, inte bara fastighetsmäklaren. Som säljare måste du orientera sig på marknaden när du säljer fastigheten, och inte bara basera dig själv på vad mäklaren säger. Mäklare har också tappat miljontals, säger Bartholdsen.

Konsumentrådet är lika övertygat om att det bästa med alla parter är att följa den plan du lägger på försäljningen.

Kommentarer

När du kommenterar måste du använda ditt riktiga namn. Var objektiv, respektera andras åsikter och kom ihåg att många läser vad du skriver. Brott mot reglerna kan leda till uteslutning.

ADVERT

Mest populära