All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Detta bör göras före stormen

På tisdagskvällen finns det en allvarlig storm i södra Norge, och den här gången är det inte bara Västra Norge som måste ta bullret.

- Människor bör skydda tillgångar utomhus för att vara en orsak ", säger kommunikationsrådgivare Sigmund Clementz i försäkringsbolaget If.

Enligt yr. ingen vindstorm kommer att slå kusten från Østfold, via södra Norge och upp till staden.

- När det blåser så kraftigt som det rapporteras att göra idag och de närmaste dagarna kan objekt som flyger genom luften orsaka allvarliga skador på både personer och egendom, betonar Clementz.

Om du bor i inlandet i östra och södra Norge, flyr du inte arbetskraften.

- Du kommer också att märka vinden inåt, med vindar upp på 20 meter per sekund. Det kan vara en bra idé att ta en bra titt på juldekorationerna, säger ekonom Elbjørg Moxnes för år. nej

Läs också:

Välj rätt hemförsäkring

Försäkring av hus och bostäder är komplexa produkter. Här hittar du en översikt över de olika försäkringspolicyerna, täckningen du borde be om och möjligheten att spara ...

Spårning på väg och förare meddelanden

Storm och snö har också rapporterats på berget. Det kan vara halt, dålig sikt och stängda vägar under de närmaste dagarna.

- Det är viktigt att bilen är ordentligt höljd fram, betonar Clementz.

- Följ väderprognoserna och väg- och drivrutinsrapporter från Statens väghållning. Var beredd på dåligt väder på eller nära bergövergångarna. Naturligtvis borde folk i låglandet också vara särskilt uppmärksamma på vädret vid denna tid på året, säger han.

Här är några tips för att förebygga skador från Om:

  • Se till att rännor, avlopp och skakningar rengörs för löv så att vattnet rinner som det ska.
  • Har du kontrollerat och rengjort inomhus? Om det behövs vatten i huset är det viktigt att avloppet är öppet och tar bort vattnet.
  • Utvärdera utomhus, till exempel träd som kan slå byggnader och bilar om de hamnar i stormboxarna.
  • Kom ihåg att husvagnar och bostäder har så stor yta att de nästan verkar som segling i vinden. Överväg att flytta dem i skydd.
  • Har en chans, se om taket är helt och tål det stora nederbörd: Att det inte finns någon takplatta och att det andra taket är i ordning. Efter vädret ska du kontrollera taket igen.
  • Utemöbler bör säkras eller tas. Trampoliner ska packas ner för säsongen. Stormboxar och trampoliner utan säkring är en dålig kombination.
  • Är din båt på vattnet? Överväg att ta upp det på land och se till att det är korrekt.
  • Om det är blixt och åska, bör du koppla ur eluttagen speciellt på strömkrävande enheter som PC, Tablet / Mobil, TV och Router / Bredbandsmodem. Om det rekommenderas någon att eftermontera överspänningsskydd om huset inte redan har det.
ADVERT

Mest populära