All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Detta bör beaktas när man bygger badrummet

Det tar ungefär 20 veckor från att du bestämmer dig för att städa upp eller bygga ett badrum tills projektet är igång och alla val tas. Det är upplevelsen av Anita Meian, som har 16 års erfarenhet av VVS-branschen och driver sin egen webbutik och rådgivning för personer som behöver badrum hjälp Fine Bad.

Det finns många alternativ att ta, och bra planering kommer att löna sig på alla sätt.

Först bör du tänka på vilka produkter du borde ha.

- Ska du ha speglar eller speglar? Dusch eller badkar? Enkel eller dubbel tvätt? Det finns många saker att tänka på, förklarar Meian.

  • Läs också: Hur familjen valde Talmons drömbad.

Titta på framtiden

Dessutom finns det stilar, färger och material som ska väljas. Det är viktigt att spendera tid, titta och inspirera av de möjligheter som finns på marknaden.

- Var uppmärksam på dagens familjesituation och se hur det kommer att bli de kommande 5-10 åren. Om du har slutfört pjokkperioden och funderar på att badkaret är över, frågar jag ofta kunden att tänka på en gång till, säger Meian.

Läs också:

"Timmarna gick och köket var större och större"

familj Talmo har stadig proffs har utformats, monterats, målade och tapetserade sin nya kök. Se hela processen här!

- För många är detta den optimala vardagliga avkopplingen; ett gott, doftande varmt bad. Kom ihåg att badrummet är det enda rummet i ditt hem där det är acceptabelt att låsa dig ett tag , säger hon.

Nu, inte alla badkar, och då kanske du överväger att spendera utrymme på en något större duschlösning, kanske med två uppsättningar mixerbatterier? Alla dessa är val du måste göra under planeringsfasen.

Hitta de bra människorna

Dessutom är det avgörande jobbet att hitta bra hantverkare. Detta kan också vara tidskrävande. Ta dig tid att hitta bra människor, få ett bud, få människor på plats och kolla referenser.

Bjørn Grimsrud är vetenskapsrådets chef för våtrum och en del av Vi i villaens expertpanel. Han uppmanar alla att göra grundligt arbete innan de bygger nya bad.

- Fortfarande väljer många människor företag utan beprövad kompetens och goda referenser. Skriv kontrakt och gör ändringar dokumenterade skriftligen , säger Grimrud.

Läs också:

Liten eller stor spolningsknapp på toaletten?

Vad är skillnaden? Och när ska du använda vilken?

  • Här kan du se vilka kontrollpunkter du ska granska när du väljer hantverkare för våtrum.

Trendigt eller tidlöst bad?

När du har kompetenta yrkesverksamma på plats för att ta hand om det tekniska, kan du ta hand om böterna av estetiken.Det är lätt att bli av med trender, både på färger och material. Men är det tillrådligt när badrummet kommer att vara i decennier?

  • Läs också: Kan du måla gamla plattor i badrummet?

- Trender förändras snabbt och det är svårt att fortsätta, bekräftar Anita Meian.

Hon berättar att många kunder visar sig vara för experimentella i badrummet, och väljer helst neutrala färger på kakel och möbler. Meian har några goda råd att tänka lite utanför boxen och få en personlig touch i badrummet:

- Du kanske vill använda en färg du vill på en kontrast vägg eller på en produkt eller en del av en vägg. Och sedan kan du hämta den här färgen i handdukar, tvålautomater, växter, vaser eller liknande, rådgör Meian.

Men med våtfärg kan du ändra utseendet på badrummet oftare utan stora kostnader för att byta plattor. Faktum är att du inte får ha plattor i badrummet.

Läs också:

Experter Checklista När Reflektera Badrummet

Har du det torrt? Dessa åtta punkter sammanställs av Nationella rådet för våtutrymmen, och är ett bra hjälpmedel när man ska renovera badrummet forskriftsmess ...

- Du kan fint får du ett lyxigt badrum med vinyl golv och måla på väggen, bekräftar Meian.

  • Läs också: Kan du lägga till träpaneler på badrummet?

Lagring och belysning i badrum

När det gäller valet av möbler i badrummet och behovet av lagring, är hennes råd att tänka väl vad vanor och behov. Till exempel gillar någon att ha underkläder på badrummet.

- Kom ihåg att handdukar tvättas ofta och ingen lagring krävs. Ju mindre skåp, desto luftigare och badrummet är stort , säger Meian.

Det finns mycket spännande på badrumsfronten, med många val i både möbler, material och färger. Men någonstans saknar Anita Meian fler val: Belysning på badrummet.

- Utvecklingen i LED-belysning ger spännande möjligheter. Men jag tycker fortfarande om att hitta coola ljus i badrum som shuttles, ljuskronor och stållampor ", säger hon.

Vill du ha mer tips och nyheter om hem och trädgård? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

ADVERT

Mest populära