All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

Detta bör kontrolleras i badrummet när du tittar på

- Det boende du köper har ett nyrenoverat badrum, det är ingen garanti för att du inte får stora kostnader. Om det inte finns någon dokumentation om hur jobbet är gjort riskerar du att behöva riva hela badrummet och bygga nya ", säger rörmokaren Per Henning Berntsen i Värme och Bad.

Använd tid då du tittar bra, för att du kan avslöja mycket med hjälp av näsa, sunt förnuft och en nit.

- Det första du gör när du går in i badrummet är att lukta. Om det inte finns någon ventilation och lukten av en fuktig källare kan det finnas tecken på fuktskador och kanske mögel ", säger Berntsen.

Dåligt golv med fel fall är en påminnelse om både nya och gamla badrum. Om membranändarna är också dåliga kommer vatten att ligga på badrumsgolvet och kan leda till vattenskador.

- Lägg en kakel på golvet och se om den rullar ut ur elden eller häll vatten och se var den är igång.

Läs också:

Titta så smart! Det här badrummet har ett doldt tvättstuga

Familjen Ålesunds lugna gästrum har en hemlighet: I skåp och lådor finns ett fullblodigt tvättstuga! Här berättar ägaren hur en ...

Som en köpare är du skyldig att undersöka

Vid Protector är nästan varje tredje äganderätt relaterat till badrummet.

- Många konflikter efter bostadsförsäljning kunde ha undvikits om hemköpare gjorde ett grundligare jobb på displayen, säger senior advokat Cecilie Westby i Protector Insurance.

Bostadsförsäljare har skyldighet att informera om fel och utelämnanden, men du som köpare har en skyldighet att utreda.

- Tyvärr finns det för få hemköpare som noggrant sätter i försäljningsdokumentationen. Om säljaren har lämnat negativ information om badrummet och du som köpare inte undersöker rätt, måste du vara beredd att täcka kostnaden för renovering efter att ha tagit över, säger Westby.

Om det inte finns något om badrummets ålder i dokumentationen kan man förvänta sig att badrummet är lika gammalt som hemmet, enligt Westby.

Läs också:

Kallan kommer - är du förberedd?

Kallan kommer och med vattenskadorna. Är du förberedd?

Kontrollera badrummet grundligt när det visas. En nit kan vara till stor hjälp. Illustrationfoto: Getty Images.

Verkställande direktören Christian Dreyer i Fastighets Norge till norska hemköpare är: Ask and Grave.

- Finns det saker som verkar grekiska för dig i dokumentationen, var inte rädd att fråga en mäklare eller skattebetalare. Fråga gärna kritiska frågor och fråga om vem som har kunnat arbeta i badrummet, säger Dreyer.

För att kontrollera badrummet på displayen:

 • Luktar den bifogade källaren i badrummet, det är vanligtvis ett tecken på att något är fel.
 • Ett badrum ska ha ventilation. Om avgasfläkten i badrummet, kontrollera detta genom att slå på det och känna att det drar.
 • En gangster är en felaktig anslutning mellan membranet och släckaren, vilket kan orsaka vattenskador. Öppna avloppet och kontrollera att under klämringen är en gummiliknande kant som är grå eller orange. Detta är membranet.
 • Korrekt fall på golvet mot avloppet är viktigt. Placera en kakel på golvet eller skölj med vatten och se var det flyter. Vatten som ligger på golvet kan dra mot tröskeln och ut ur rymden, och om membranet inte är i ordning kan det orsaka vattenskador.
 • Känner fukt på rörledningar. Detta kan indikera uttömda rör.
 • Sitta på golvet och slå på plattorna, ljudhålet kan indikera att plattorna är lösa.
 • Försök att ge dig ett övergripande intryck av badrummets finish och finish. Leta efter saknade leder mellan plattorna eller sprickorna. Ojämna plattor kan indikera att det finns fukt bakom plattorna som har haft gipsväggen att svälla om den inte är konkret bakom.
 • Om det finns värmekabel på golvet, sätt på dem och kontrollera att de fungerar.
 • Är badkaret i badrummet? Täta avlopp och rör kan vara mycket skadliga och missfärgning på sidorna av badet kan orsaka intern läckage.
 • Inbyggda rör i väggen är mycket svåra att upptäcka, men det går att indikera att någonting är fel att undersöka golv och väggar för fläckar och fukt.
 • Toaletterna har inga släckande och sällsynta membran, så läckor kommer att orsaka vattenskador. Om toaletten är gammal bör du byta ut den.
ADVERT

Mest populära