All egendom: trädgård, kök, inredning >> Konstruktion

Detta ska du kolla på stugan vid påsken

Precis som huset kräver hyttens underhåll och underhåll regelbundna intervaller. Därför bör du redan ha en snabb check på påsken så att du kan börja planera arbetet att bli gjort under sommarsemestern.

Detta bör kontrolleras:

1. Behöver kabinen en lackfärg?

Kontrollera färgen på kabinväggarna för blåsning, flassning, beskjutning, sprickbildning och annan skada. Detta är ett tecken på om du ska måla väggen igen.

För målade väggar bleknar inte färg och lyser i sig ett tecken på att muren måste målas. Om väggarna är färgade bör du kontrollera om väggarna har tömts och därmed absorberar vatten. Om vattendroppar på väggen drar in istället för pussning på ytan är det dags för underhållsbehandling.

Kom ihåg att undersöka alla husets väggar; Väggarna är olika på grund av olika väder och vind. Så det är inte nödvändigtvis att alla väggar måste tas samtidigt. Solväggen (söder och väster) kräver ofta mer frekvent behandling än skuggsidan.

Läs också:

Smart Gardening Tools

Om du vill ha en välskötta trädgård för utsmyckning, rekreation och nöje är utbudet av hjälpmedel större än någonsin tidigare.

2. Ska du satsa på terrassen?

Det kan fortfarande vara snö på terrassen, men om du är mås kan du få en indikation om du vill måla terrassen. Om ytan är sliten bör du noggrant rengöra, slipa lätt och ge den en ny runda med en bök på terrassen.

Om du möter snön från terrassgolvet, bör det vara möjligt att undersöka om terrassgolven behöver underhåll. Foto: Tyrilin

Om du inte har tillgång till vatten i stugan, kan du släppa för att använda städaren eller fläcken på takterrassen. Med en kakelterrass kommer du snart eller inte att behöva återställa ytan och avlägsna behandlingen, men det kan inte göras utan vatten. Då kan du bara lämna det obehandlat och bli grått, och behåll trottoaren genom att glida dem lätt om det behövs.

3. Se till att tornen inte är igensatta.

När snösmältningen börjar fullt är det mycket viktigt att takrännorna och dräneringen är öppna. Det tar inte mycket skräp tills det stannar. I täta körningar kan isen blåsa genom tornen, vilket gör väggarna utsatta för vattenskador. Kontrollera också att alla leder är täta.

Läs också:

Välj rätt hemförsäkring

Försäkring av hus och boende är komplexa produkter. Här hittar du en översikt över de olika försäkringspolicyerna, omslaget du borde be om och möjligheten att spara ...

4. Är grundväggen skadad?

Har snön smält längs grundväggen, är det lämpligt att kontrollera efter sprickor. Ta reda på var de är och ta daterade bilder av skadan som inträffat. Kontrollera också att det finns ett fall från markväggen så att vatten lätt kan tömma bort från väggen.

5. Fönstren

Kontrollera om ytbehandlingen på fönstren är i gott skick. Vattenbrädor är exempel på byggnadsexponerade delar som blir snabbare slitna. Om dessa fläckar eller att det finns dåligt kantdäck (liten färg över kanterna) är det dags att applicera ny behandling.

6. Ta en promenad på taket

Du bör också ta en promenad på taket för att inspektera. Men är det fortfarande täckt av snö, så kan du också vänta med det här. Så snart snön är borta bör du kontrollera takplattor och beslag för skador. Särskilt viktigt är att den är förseglad runt röret. Om du hittar trasiga takplattor eller annan skada måste du reparera dem så snart som möjligt.

Källa: ifi. com

Se också:

Box vårfølelse inne med botaniska tapeter

Designer Hanna Wendelbo har skapat en färgstark tapetkollektion, baserad på hennes mormors gamla herbarium, vilket ger sommerengstemning inomhus.

ADVERT

Mest populära