All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

Detta bör alla husägare att kontrollera i höst

Ej inställd till nästa helg kan du göra den här helgen. Hösten kan vara humörlig och plötsligt ett par varmt väder och ett överraskande snöfall har gjort att du inte når allt du behöver. Om du utsätter din tillståndsbedömning och rättsmedel för länge kan du riskera små och stora skador på hem och utrustning. En checkrunda av huset är viktigt och kan göra en trevlig familjaktivitet en fin dag i oktober.

Detta bör alltid kontrolleras under hösten:

1. Taket

Kontrollera takplattor och beslag för sprickor och skador. Fix om det behövs och möjligt eller planera ditt jobb på våren.

Kontrollera taket för skador och korrigera vid behov.

2. Takkörning och avlopp

Med ett fullt takräcke kan du bli allvarligt skadad.

Rengör för löv och löv. Om takräcken är igensatt med löv och smuts, kommer takräcken att flyta över eller frysa i bitar. Båda får vattnet att strömma mot husets vägg istället för bort från avloppsröret. Vatten i sådana mängder i ett koncentrerat område på fasaden kan orsaka stor fukt och frostskada på väggen.

3. Fasad

Flaskfärg bör åtgärdas omedelbart eller planera att få det gjort så fort det tillåter våren.

oegentligheter fasad såsom blåsbildning, skalning, fjällning, sprickbildning och andra skador i färgfilmen finns tecken på att målning ska vara och att fodret kan också bör repareras. Om detta inte är möjligt nu, ta det in i kalendern för vårens uppgifter.

4. Kranen

Stäng och töm den för vatten, för att förhindra att frosten spränger rören och eventuellt orsakar läckage i huset. Kom också ihåg att sätta i slangen.

5. Markiser & Paraplyer

Med regelbundet underhåll förblir markisen bra år efter år.

Rengör med en lämplig detergent och torra innan markis rullas in i och paraplyer ställs under kontroll. Applicera någon impregnering.

6. Trädgårdsmöbler

Om du tvättar trädgårdsmöblerna innan de tas bort, blir det mycket trevligare att ta tillbaka dem till våren.

Tvätta, torra och eventuellt applicera olja eller annan impregnering, både på trä- och plastmöbler. Med snö följer smuts och förorening, täcka sedan möblerna med en presenning avsedd för denna användning.

7. Avlopp och dränering

Förhindra sifoner, rör, avlopp och sänkor frys och dofter - inte minst i hytter, husvagnar och garage. Detta kan förebyggas genom att lägga till frostskydds- och dräneringsöppnare avsedda för detta ändamål.

8. Grill

Rengöring galler för fett och salt tills grill förvaras för säsongen, för att förhindra metall rostar och falla samman - omfamna en vårklar grill som inte luktar härsket fett!

9. Beställ hantverk nu!

Ser du redan att du behöver hantverkare under vårbeställningen! Detta säkerställer att rätt kompetens och utrustning är tillgänglig.

ADVERT

Mest populära