All egendom: trädgård, kök, inredning >> Uppdatering

Detta rum används på två sätt

DISKRET: Väggen och anslagstavla hölls i ljusa nyanser, så att kontoret fettet ett enkelt och enkelt uttryck. Bordsskivan från Ikea är fastsatt på väggen med två hyllknappar, så det ser ut som om bordet flyter. Foto: PHOTO: Anitta Behrendt

Anitta Behrendt är fotograf och arbetar ofta hemifrån. Därför måste hon integrera skrivbordet och garderoben i vardagsrummet, skriver tidningen Rom123.

Utmaningen är att kombinera de två utan att bli för rörig. När du har begränsat utrymme är det viktigt att välja smarta lösningar. Ett alternativ kan vara att skapa inredning som kan vikas efter behov.

Behrendt valde att aktivt använda färger för att markera de olika zonerna.

Hur var det:

• Golven var gulnat och mörk, som gjorde rummet känner mindre än det är

• Rummet var inte trevligt

• De grå golvlisterna var alltför uttalad

• rummet skulle fungera som både kontor och vardagsrum

Hur var det:

• golv var slipas och lackas ljus

• den hängdes upp gardiner och sätta upp en förlust

• Lister målades vit <999 > • Ett fint och praktiskt kontorshörn med gott om lagringsutrymme skapades.

Se fler tips längre ner i saken.

målad vägg pink

lösning var att fokusera på väggen bakom soffan med en vintage kork tapet i en mörk färg. Kontorsavdelningen i sig hålls i en ljus färg och har små hyllor för förvaring.

- Den mörka tapeten drar fokus på soffgruppen och träffar möblerna mycket bra, säger Anitta.

Vid en vägg valde hon ljusgrå hyllor som inte är alltför dominerande, men smyga upp diskret runt skrivbordet. Några av rummen i hyllan är öppna, så att Anitta kan dekorera med fina lådor, reseminnor och andra nips.

- Jag tror att kontorsdelen glider bra in i vardagsrummet, samtidigt som man bidrar till en personlig touch för inredningen, säger hon.

UNDERSÖKNING: Rummets mötesplats har blivit en mysig soffa med soffa och fåtölj från Ilva. Bakgrunden är en vintageförlust från Retro Villa. De två bilderna på väggen är från loveandink. co ,. Storbritannien, kuddarna från Christina Lundsteen / Eske. Lampan över bordet har Anitta hittad i en loppmarknad. Den svarta vasen är från Lyngby Porslin, och den lilla vasen är från Kähler. Plesse gardiner från Faber i färg 7859 Alba bordeaux ger ett varmt ljus till vardagsrummet när solen är på. Samtidigt ger de lite färg till vardagsrummet. I loungen finns en rund promenadkudde från Christina Lundsteen / Eske. Foto: PHOTO: Anitta Behrendt

När hon tog över lägenheten var vardagsrummet inte särskilt välkomnande. Golven var gula och slitna, och golvbrädorna var målade grå, vilket stal mycket fokus på rummet.

Golven var därför markerade och målade och väggar, tak och värmare målade vita.En enda vägg målades ljusrosa, och fönstren valde Anitta Pleasure gardiner.

- Färgschemat med djupröd och ljusrosa ger en vacker lugn, men det är också spännande att titta på. Det har varit ett trevligt mysigt rum att vara med, så idag är det här familjen samlas för att umgås, säger Anitta.

Smart Tricks

Det är inredningsarkitekt och konstnär Mette Helena Rasmussen som har varit ansvarig för stylingen i lägenheten. Flera av de använda trickarna kan enkelt kopieras:

Ställ en stor bild upp på väggen istället för att hänga upp den. Det ger en illusion av djup i rummet.

  • Hämta bordet för att sväva. Bordskivan från Ikea är fastsatt på väggen med två hyllplan. Som en rolig detalj har Anitta valt bara ett bord ben, så det ser ut som om bordet flyter. Benet är från Ikea.
  • Så här anpassar du ditt hemkontor

FUNKTION: Hyllorna runt skrivbordet monteras av olika lådor i Kubic Color Series från Wood Products Manufacturers. De är bra för att visa reseminnor och olika nips. Skrivborden är svarta, så skrivbordsmedierna glider smidigt. Eftersom muren, kretskortet och hyllan hålls i ljusa nyanser får kontoret ett lätt och enkelt uttryck. Foto: PHOTO: Anitta Behrendt

Inredningslösare Solveig Baalsrud Svoor, hos Dis-arkitekter MNIL i Oslo, har erfarenhet av inredning i små rum.

Hon säger att det viktigaste när man har ett hemmakontor i vardagsrummet är att hålla det städat.

Så här skapar du anslagstavlan

En punchbräda med backlistor fungerar som anslagstavla.

Så här köper du och skar i en byggaffär för billiga pengar. Det är enkelt och diskret, och du väljer hur dekorativt du vill göra det.

Häng upp saker du ofta använder på små krokar. Fäst vykort och små bilder med maskeringstejp.

Eftersom brädet hänger på listor är krokar lätt att genomborra genom hålen.

"Det beror på vilken typ av jobb du har, men om det finns massor av papper och saker, borde du ha ett enkelt system så att du faktiskt gör den lilla övningen det är att gömma det", säger hon.

På så sätt kan du även använda denna del av vardagsrummet när arbetsdagen är över.

- När du inte arbetar kan kontorsytan vara helt stängd eller dold, eller det kan vara ett bra ställe där det finns en växt, bordslampa eller liknande.

- Det används också som ett lättnadstabell om du har gäster, till exempel att förbereda glasögon, drycker, mellanmål och så vidare. Då blir det en komediösning, tillägger hon.

Använd vanliga möbler

Svoor brukar använda en av matsalarna för skrivbordet så att den kan flyttas tillbaka när den inte fungerar.

- För att undvika kontorslag ska du inte köpa ett konto. Skrivbordet, belysningen och rullstolen kan bytas ut med ett träbord, en fin bordslampa och matsalstol som gör det mindre kontorliknande, tänker hon och fortsätter:

- Till exempel kan skrivaren och liknande döljas i en garderob. De flesta är trådlösa så att de kan stå i ett annat rum om det finns bättre rum någon annanstans.

SMART LAGRING: - Köp bra saker, men de måste också vara praktiska, säger inredningsarkitekt Solveig Baalsrud Svoor. På Anitta hem har du valt snygga bärbara datorer och lådor från Søstrene Grene. Foto: PHOTO: Anitta Behredt

ADVERT

Mest populära