All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Denna robot dammsugare är bäst i test

Det finns några saker du bör tänka på när man köper en robotdammsugare. Och dammsugarens hela punkt bör vara att det gör ett bra jobb att ta bort damm och skräp från golvet.

Rånare dammsugare som gjorde bäst i det senaste Dinside-testet, var den här modellen från iRobot. I ett nyligen svenskt test från testfakta är det en robber dammsugare från Electrolux som kommer bäst.

Testa vinnaren robotstøvsugerne

I den svenska testet av sju robotdammsugare, den en som utmärker sig tydligt i den positiva riktningen: Electrolux Motion Sense ERV5210TG .

Detta både vakuum och torka golven

Den rengör väl, för att inte nämna, det kommer till både hörn och vrår tack vare formen på robotdammsugare, som är triangulär. Av totalt 5 möjliga är poängen 4, 3 poäng och kostar cirka 5 000 kronor i Sverige.

På andra plats hittar vi iRobot Roomba 886 som får totalt 3, 8 poäng. Denna dammsugare är bra på mattor och hårda golv, och är snabbare än testvinnaren, men kämpar för att nå överallt.

Den totala poängen på 2, 7 poäng är den prisvärda Skantic Robot Cleaner 10 som kostar endast 500 kronor i Norge. Även om den navigerar väl, dammsugar den dåligt på mattor, är långsamt och bullrigt. Näst i botten av testet med knappt 2, 8 poäng finner vi Miele Scout RX1, som Dinside-testet 2014. Det kostar cirka 3 000 kronor i Norge.

Hur du håller dig dammsugare

Om du är en bra gammaldags dammsugare är det värt att kontrollera om du gör allt. Visste du till exempel att dammsugern skulle bytas ut regelbundet, vanligtvis ett par gånger i månaden? Anledningen är att det kan orsaka ett dåligt inomhusklimat.

Dessutom försiktighet bör vidtas för att byta filter minst en gång per år och rengör munstycke dammsugaren antingen med händerna, en sax eller genom att dammsuga det, helt enkelt.

Kan du använda denna dammsugare?

ADVERT

Mest populära