All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Detta endast tog tio minuter

Det är jul semester och i Aller Internets lokaler tänder en av DinSides journalister på vissa julbelysningen som förs fram som dekoration. En vanlig kubbelysning, en formad som en julängel och en som en snögubbe. De senare två är klädda med en slags metallfolie och glitter glittrande i guld och silver.

Snigel tio minuter senare exploderar snögubben. Det finns stearin överallt. Nissefar är huvudlös. Och det finns knappast några saker kvar av den stackars snögubben. Medan kubbelyset ser nästan orörd ut.

Varför?

- Det kokar inuti

- Har du satt dem för snäva? är det omedelbara svaret på Palla i Palma Interior när vi berättar vad som hänt. Förutom att designa egna varor har Palma Interior Agency ett antal inredningsdetaljer, bland annat de nu headless julljusen.

Vill du fullt metallic-look vid trafikljusen, du bör hellre välja ljus där endast en del av ljuset är täckt av täta material, såsom de från svenska Affari. Foto: Tillverkaren mer

- Det händer att ljuset som är indränkt i eller överdragna med metall, handlar om vad som händer med värmeljus, förklarar Palla till DinSide. Metallen är tät och ljuset andas inte, vilket gör det extremt varmt inuti själva ljuset.

- Jag säger alltid till våra återförsäljare att de måste förklara att dessa lampor är dekorativa ljus som uppstå extra omsorg och rekommenderar dem att antingen välja ljus i en metallisk färg som andas.

Läs också: Vardagsljus är eldfall. För att du

Pallas bästa råd för hur man ska undvika brand med dekorativa lampor är som följer:

  • Lämna aldrig levande ljus brinnande obevakad
  • Välj ljus i lite mer genomskinlig metallic, som andas, eller lamporna där endast en liten del täcks av den täta metallen.
  • Ha ett bra avstånd mellan ljusen. Om de är för snäva blir det mycket varmare. Sedan bränner de också snabbare

ADVERT

Mest populära