All egendom: trädgård, kök, inredning >> Rengöring

Detta måste du tvätta till jul

Rengöring av juli

måste lyssna:

Rent

dammsugare

Rengöring badrum och toaletter

tvätta bort fläckar på golvet

Tork damm i vardagsrummet

bör lista:

Fjärr jackor och skor från entrén

tvätta fönster i vardagsrummet och köket (inifrån och ut)

Rengöring av kylskåpet

Slå på sängarna

Tvätt skåp fronter i köket

Flytta soffan och gör bra rent under <999 > rena luften om du ska ha gäster boende

väntelistan:

Tvätt väggar och tak

Rengöring inne i skåp och lådor

tvätta fönster i hela huset

Rengöring inne i sektionen eller skatoll

Tvättgardiner

Många använder december för att göra rätt städning av huset. Eftersom i en perfekt värld, alla rum i huset bör tvättas från topp till tå en gång om året.

Men vem har sagt att du måste städa hela huset samtidigt? För att inte nämna att hela jobbet måste ske i december? Flera av de experter vi har pratat med uppmuntrar att släppa stor rengöring i december och även lägga till det stora handfatet i huset till våren.

Lämna jobbet!

Författare och konsumentjournalist, Elizabeth hög, står bakom boken "Ren glädje", en bok som bäst kan beskrivas som en modern husmorbok full med bra rengöring tips och rengöring råd.

- Om du har händerna fulla, kan det vara en god idé att betala en professionell renare att ta våren rengöring för dig, säger Tall, och betonar att det inte finns någon anledning att känna skuld om du hoppar vårstädning till jul .

Eftersom du inte kommer att undra hur mycket det egentligen betyder att du bara håller den snygg i huset till jul. Höga poäng, bland annat på vikten av att ha en snygg entréhall.

- Hallen eller korridoren är det första rummet som möter människor när de kommer in i ditt hus. En fin tid ger ett bra första intryck, hon pinnar.

En som skulle gå med på detta, tålamod Linda madom, chef för rengöring byrå Pat städerska i Moss.

- Ta bort alla jackor hängande i garderoben och inte används, rensa bort skor så ingången är välkomnande och inte kaotisk, säger hon.

Ta viktigaste

- att tvätta tak och väggar, tvätta gardiner och insider av skåp och lådor, för att inte tala om fönster tvätt i alla rum. Nej, det är absolut inte nödvändigt före jul, säger rengöringsexpert Else Liv Hagesæther. Hon har skrivit flera böcker om rengöring, inklusive böckerna "Clean, so simple!" och "Rengöring - Grundmoduler".

I denna mörka tid på året det är (lyckligtvis) inte så lätt att se att rummet inte är skinande rena. Under våren är dock vårsolen obevekligt för att visa damm och föroreningar, så det är faktiskt ett bättre tillfälle att ta den runda diskhon i än runt jul.

Tålamod Linda madom som arbetar som professionell renare, är inte helt överens med bokforfatterne att våren rengöring kan vänta.

- Jag tycker att det är viktigt för stor rengöring till jul. Det handlar inte bara om att dekorera huset med vackra juldekorationer, men lika mycket om att bli av med damm från året som är borta så att du inte tar det in i det nya året. Jag tittar på den stora rengöringen till jul som ett tillfälle att bli av med saker som inte är nödvändiga för att komma in i framtiden. Du börjar det nya året med ett obefläckat hus och det kommer att göra dig bekväm, säger Madoma.

- Vad känner du att du måste göra för julrengöring?

- Om du vill ha boende under din vistelse, är det viktigt att du trycker på sängarna så att du kan rengöra baksidan där du vanligtvis inte städar. Vakuum madrasserna på alla sidor och rengör också sängbotten där damm ofta samlas, säger Madoma.

Hon tycker också att det är nödvändigt att städa väl under låga soffgrupper för att gå vidare för att rengöras.

- Slutligen tycker jag att det är viktigt att tvätta filtret till fläkten över kokplattorna. Det kommer att finnas mycket matlagning i december, så det är bra att bli av med allt fett innan du börjar laga julgranen, säger hon.

Prioritetsstudiefönster!

- Jag uppmanar alla att städa ett tag, så allting händer inte genast. Du är mycket nära att ha ett städat vardagsrum. För att dammsuga, torka damm och tvätta golvet samt rengöra badrummet är något som alla regelbundet gör, så kommer det utanför den stora rengöringen, säger Hagesæther.

- Jag tycker att de levande fönstren och köksfönstren bör tvättas till jul, för att det ger ett skinnande intryck. Men med det instabila väder vi har, bör fönstervasken inte tas för tidigt i december, säger Hagesæther.

Artikeln fortsätter under bilden.

SKINNENDE CLEAN: Fönstren i vardagsrummet och köket ska vara obefläckade till jul, men fönstren i resten av huset kan vänta på dig. Foto: Foto: Colourbox

Vänta med kök

En sak som kan vara okej att göra i god tid före jul, är att tvätta kylskåpet innan det fylls till brädden med julmat och behandlar.

- Att tvätta i lådor och skåp i köket och i vardagsrummet tror jag att man kan vänta på våren. Köksskåp i köket ska dock tvättas så att oljiga fingermärken och rester av mjöl efter bakning inte är synliga. Vänta på jobbet tills du är klar med tegelstenen, och speciellt om du planerar att göra munkar eller andra feta bakverk, påpekar Hagesæther.

Senaste förfrågan

DARK DESTROOM: Du bör torka damm till jul, men dina gäster är inte så noga med hur det ser ut som ovanpå matrishylsan. Foto: Photo: Colorbox

- Ta den sista ytrengöringen som att damm damm, damm och mop över golvet strax före julhelgen, säger Hagesæther.

- Några tips om hur man gör rengöring enklare?

- Använd engångsvinster! Det samlar allt löst och torrt på golvet. Efteråt kan du ta bort fläckar med en liten, fuktig trasa, förhindrar hudsår.

- Handfatet är ett gemensamt projekt i familjen och gynnar arbetsuppgifter.I en enda vecka kan ditt hem vara försiktigt rent, skriver högt.

- Jobbet är alltid enklare om du har en ordentlig dammsugare. Jag skulle också rekommendera att minska användningen av kemiska tvättmedel eftersom det inte är bra att andas för mycket av detta. Annars rekommenderar jag att du använder microfiberduk och varmt vatten när du tvättar. Och om du har färgade väggar eller dörrar, skulle jag rekommendera att använda en så kallad fläckavlägsnande svamp. Du kan köpa den i livsmedelsbutiker och det fungerar utmärkt med bara vatten. De rensar även väggarna, säger Madoma.

Vill du läsa mer av sådana saker? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och följ klicka på Facebook.

ADVERT

Mest populära