All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Detta bör följa bostad

Vad är ditt och vad är egendom?

hängen. SMEG kylskåp. Flaggstång. Corner. Flygel. Montana hyllor. Mattor. Dubbelsäng. Tvättmaskin. Det är lätt att blanda med vackra inredningsdetaljer, men vad följer verkligen huset?

- I princip finns det en överenskommelse mellan säljare och köpare. Köparen levererar pengar, säljaren levererar varorna, säger Finn Tveter i Norges Real Estate Brokerage Association till DinSide. nr.

Vad ingår i "objekt" är oftast lätt att definiera, men ibland kan det finnas meningsskiljaktigheter om vad som hör till säljaren och vad som hör till bostaden.

Finn Tveter är direktör för den norska fastighetsföreningen. Foto: NEF mer

Vill du ta med dig något som i princip skulle vara naturligt att kom med huset, är detta inte ett problem. Det gäller bara att följa rätt protokoll.

- Du kan ta med allt du vill, så länge som det anges i utsikten, säger Tveter till DinSide. - Det enda undantaget är bland annat brandskyddslagen, såsom brandbekämpning och brandsläckningsutrustning.

Bransch Norm

Nefs reviderad lista över lös och tillbehör som skall medfölja en fastighet är tänkt att vara en riktlinje för både köpare och säljare för att klargöra detta. Ändringarna träder i kraft den 1 april.

- Vi har sett att vissa fastighetsbyråer har gjort egna riktlinjer för rörliga / tillbehör. Det är lättare för alla aktörer att relatera till gemensamma riktlinjer, meddelandet är enligt ett pressmeddelande.

Enligt Tveter har NEF samarbetat med företrädare för viktiga branschaktörer om uppdateringen av riktlinjerna. "Vi överensstämmer därför med revisionsstödet som en gemensam branschstandard.

- Om varje mäklar har sin egen lista och uppfattning om vad som ingår, blir det tydligt svårare för köpare och säljare att lära sig vad som normalt följer när ett hem säljs. Det kommer vara svårt att ge råd till både allmänheten och fastighetsmäklare om den arbetar med olika regler. Därför har vi reviderat den här listan i samråd med branschaktörer som vet var skoen har slagit, slutar Tveter.

Ej gjuten i cement

Listan betyder emellertid inte att man inte borde kunna ta med sådana objekt som en rörelse. Enligt NEF har parterna i princip helt överens om vilka lösningar och tillbehör som ingår i försäljningen av fastigheter. Men om man vill flytta med honom, som en flaggstång, bör detta tydligt anges i prospektet.

Enligt avfallslagen ska alla inredningar som är fasta eller skräddarsydda för byggnaden eller rummen åtföljas, om inte annat avtalas.

Om inte annat har klarlagts, måste också åtföljas av fastigheten:

 • Held sänka Tepper , oavsett fäst
 • Värmekällor: , ugnar och värmare, oavsett bilaga. Ej uppvärmda värmare ingår ej. Om beboelig saknar uppvärmning, ska detta anges prospekt
 • TV-antenner och gemensamma system för TV, inklusive parabolantenner (om tunern inte tillhandahålls, ska detta anges separat i prospekt). Väggmonterade TV / lägenhet med tillhörande fäst levereras med
 • badrumsinredning: badkar, dusch, speglar, hyllor, håndkle- och glashållare och så kallade badrumsinredning, inklusive väggskåp
 • Mirror Tiles oavsett fäst
 • Box: Garderob, köksredskap etc, även om dessa är lös. Skåp, skänk och liknande som inte är en del av inredningen, medföljer ej
 • fönsterluckor, persienner och tälttak
 • Integrerade apparater
 • Avgas fans av alla typer
 • Kropp: kupoler, fluorescerande komponenter , fasta ?? spotlights ??, suspension, skenor och utanför ljus och trädgård belysning

 • bostadsområde larm (där detta är kopplat till en överenskommelse föreskrivs att avtalet kan överföras till köparen)
 • yttre soptunnor och eventuellt innehar dessa
 • brevlåda
 • växter, buskar och träd , som är planterade på land eller i de fasta fall, etc.
 • flaggstång och fixerades Räcke
 • Olja / Parafinfat <999 >. Varje lager av fotogen / eldningsolja avgöras direkt mellan parterna per förvärvstidpunkten Stege:
 • brandstege och liknande, där detta krävs, se kapitel 2 i förordningen om brandförebyggande åtgärder. Sotning stege där detta krävs, se kapitel 2 i förordningen om brandförebyggande åtgärder Brandsläckare / brandslang och rökdetektor
 • krävs, se lagen om brand och explosion § 6, punkt 1. Det är hem- och användarens plikt att se till att utrustningen är tillgänglig på alla fastigheter. Om inte annat uttryckligen avtalats, måste detta därför följa försäljningen av fastigheten Vill du ta med dig något av detta, är det alltså inte ett problem - så länge du anger den i prosopektet.
Köp och försäljning av bostäder på DinSide:

Ökad aktivitet på bostadsmarknaden?
 1. Omöjligt att jämföra mäklare priser
 2. Detta måste kontrollera
 3. prisfallet och färre satsningsrundorna
 4. Vad du får för två miljoner "Stavanger"
 5. Kommer att öka den maximala mängden BSU
ADVERT

Mest populära