All egendom: trädgård, kök, inredning >> Uppdatering

Denna gjutna läktaren stål bygga ännu

Inga lutar pelare, ruttna bord eller trall som måste slipade. Kanske en viss justering av en sluttning, men den här plattan är nästan underhållsfri. På den tallrik vi visar i denna artikel lyfts plattan från marken och reglaget läggs i sanden. Det betyder att du inte behöver kasta.

Läs också: Behöver du inspiration för din framtida tallrik?

Byggplåt

Det första du behöver ta reda på är plattans höjd. Om du vill sitta en meter eller en halv upp från marken är det inte rätt metod för dig. Med denna tallrik når du upp till en halv meter uppför backen. Kom också ihåg det unika rådet från arkitekter och trädgårdsexperter: En låg plätering som går in i en med terrängen ger ett mer harmoniskt utseende. Då kan du behöva göra en fin trappa upp till verandan.

Se stegen i bilder längre ner i artikeln.

Grundläggande förhållanden

Det måste finnas en solid grund som grundval. Om det finns lös massa, ta av det och om vattnet samlas, töm det bort. På ytterkanten av plattan staplar du en torrvägg. Under det kanske du vill gräva, så det handlar om 20 cm sand under väggen.

Läs också: Om du vill lägga kullersten granit

Stabil vägg

hela området, även under stödmur, är det klokt att lägga vävnad. Innan du staplar väggen måste du projicera området att bygga. Mät upp, kontrollera diagonalerna och slå en pinne i varje hörn. Vissa förstärkningsjärn att du knackar bra. Spänn sedan en tråd som markerar väggens ytterkanter. En sluttning mot en vägg kommer att falla från väggen, så att du blir av med vattnet. Väskan måste vara minst 1 cm per. m. Tråden bör styra när du stack väggen och närmare du är här, desto lättare du gör det själv efteråt.

  • Bild 1 av 9

Upp från marken: Denna platta behöver inte kastas. Plattformen lyfts från marken och glidbanan läggs i sand.

Högsta topp: Placera de största stenarna ovanpå. Då hålls stenen väl på plats.

Massor: Grov plommon i botten, grus mellan och sand på toppen.

Rätt av: Till höger är en lek i sanden. Ett liknande är till vänster på utsidan av bilden. När dessa två reglar placeras på rätt höjd och med rätt fall kan du dra bort sanden mellan dem med en planka eller en linjal.

Komprimera lager: Alla lager måste komprimeras korrekt. Här kan du använda en vibroplatta eller en puncher som du kan göra själv.

Korrekt fall: Säkra en liten plåstring med en sträcka på höger ben. Då kan du använda vateret för att kontrollera att det är rätt fall.

Straight Holt: När du lägger till skiffer, använd en linjal för att kontrollera att allt är på rätt höjd.

Split Slate 1: Använd ett bordstycke som en linjal, dra upp stigarullen för att visa en trasig överträdelse. Vrid skiftaren och gör en motsvarande på andra sidan. Se till att de är direkt motsatta varandra.

Delskiffer 2: Lägg ena änden av skjutreglaget på ett bordstycke. Bank med mejseln från båda sidor av linjen till shredderbrottet.

Hörnsten

- Börja med att lägga till några bra, bra stenar i varje hörn. När muren själv ska byggas sätter du sand eller fint grus under klipporna. Blanda i lite cement, men inte vatten. Massan du använder för att justera med måste vara densamma som du har bakom väggen. Då kommer väggen att flytta med frosten och falla tillbaka på plats om den stiger på vintern, förklarar pensionären Svein Dalen.

Ju mer klipporna formas som en tegel, desto lättare är det att stapla väggen. Minst är att de har en slät yta, att stenen är självbärande och att du kan lägga till en ny. Finns det många olika storlekar, gör inte det. Varianter är bara bra, men spara de största stenarna i slutet. De borde vara ovanpå väggen, så att de mindre stenarna hålls på plats. Väggen häller några grader inåt för att motstå trycket från baksidan.

Läs också: Dessa trädgårdsmöbler snugglar dig själv.

Staplade i mängden

När du staplar stenen lägger du dem i gränserna. Det betyder att det inte ska finnas vertikala, kontinuerliga fogar i väggen.

Den övre kanten ska vara helt slät, kom ihåg att sätta skiffer på toppen. Det borde också dras hela vägen till kanten. Det betyder att det inte måste finnas några höjningar inuti vilket gör att shifteren förblir instabil.

Fyll i massor

När muren är färdig fyll i massor. Principen är enkel: Du lägger grov puck eller rock i botten, den borde vara den största volymen. Lägg sedan till ett lager av singel och överst, lägg ett sandskikt till vilket shifter ska sättas in.

Komprimera massorna ordentligt är en framgångsfaktor. Då knyter du sten och klipper bra så att grunden blir stabil. Här kan du använda en gasdriven vibroplatta eller du kan göra en stansning. Ju mindre verktyget desto mer bör du stämpla. De olika skikten måste vara mättade ordentligt så att finare massa inte försvinner i lagren. Här kan du också lägga till nonwoven för att vara på den säkra sidan.

När du har gjort laget med singel måste du fixa det och det är nu du måste gå in i ett ärende. Då svänger ytan på den enkla viljan med det fall du redan har på stödväggen. Använd en rektangel eller ett långt rakt bord. Se till att det är sandigt ovanpå. När singeln är korrigerad kan du lägga ut sanden. Då mättas mängden ordentligt, plus du lägger till några extra centimeter sand till toppen. Räta ut och komprimera hela ytan.

Nu är det klart att lägga skiffer och det är förmodligen annorlunda tjocklek. Detta innebär att du måste göra höjdjusteringar längs vägen när du laddar den.Du gör det genom att fylla eller ta bort sand under varje lutning. När skiftaren läggs ska kaviteten på kaviteten vara väl placerad mot benet. Om du gör kanterna något högre än mitten, är det lättare att låta kammen ligga ner.

Använd liggande kyss och en bred gnista. Använd kärl och rätare för att kontrollera att det finns rätt höjd och droppe.

Läs också: Hur man skapar en trappsteg

Delad skiffer

Om du vill dela skiffer längs en rak linje, börja skrapa på båda sidor med en sula. Se till att skivorna är mittemot varandra. Placera sedan shifter så att den ena sidan vilar på ett bordstycke. Banka längs grunden med en stötben Börja från sidorna och knacka mot mitten tills shifter bryts. Om det är hårt eller tjockt skiffer, kan du göra saxen med vinkelslipmonterad diamantblad.

Ska du göra en kurva sträcker du först med en krita eller en penna. Sedan slår du av från kanten med en bollhammare. Stanna en liten bit från linjen och finch med en knivkniv.

Läs också: Så här laddar du skidstället själv

Skapa ett fint mönster

Fördela shifter så att det finns en balans mellan stor och liten. Byt ledtrådarna till varandra, undvik transversella linjer och många leder som möts vid en punkt.

När backarna läggs fyller du fogarna med sand. På toppen där vattnet rinner från plattan kan du avsluta med en liten betong i fogen så att sanden inte tvättas ut.

Fåglarna brukar växa med gräs. Det betyder att du kan tillåta dem att variera något i bredd. Normal bredd är ca 20 mm. Efter några år växer gräset ut över vikarna. Använd sedan spaden eller spaden för att skala av torven.

Om du vill ha en ren yta utan att vikten kommer upp i fogarna, bör de vara smalare än 20 mm, och de ska fyllas med subbus eller stenmjöl. Den ger en solid massa som inte lätt går upp i backarna.

Fast: En skifferplatta är ett bra och underhållsfritt alternativ till den traditionella träpläteringen. (Illustrationfoto: Margaret M. de Lange)

ADVERT

Mest populära