All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Så att det blir lätt att skrapa bort färg

Gammal lös färg måste avlägsnas när dörren ska målas. Färgfilmen kan avlägsnas på flera sätt - till exempel mekaniskt genom skrapning eller kemikalier med färgavlägsnare.

- Måla som är fast fast behöver inte slipas bort. Det viktigaste är att ta bort all lös färg, säger Jostein Brekka i Jordanien.

- Det är ofta snabbare med en skrap än med kemikalier. Jag använder repor på stora ytor och målar bort removers till profilerna, fortsätter han.

Korrekt repor i rätt riktning

En kvalitet repa med tvåhandsgrepp underlättar arbetet.

Det är viktigt att skrapa fiberriktningen - annars skadar substratet. Kramper och profiler rekommenderas att använda en effektiv och miljövänlig färgborttagnings eller att vara mycket försiktig med en liten skrapa. Alla rester av kemikalier måste avlägsnas genom sköljning så att de inte förhindrar vidhäftning. Använd vanlig trädgårdsslang - inga högtryckstvättar.

En stålborste tar bort döden med.

Skrapning fungerar snabbt med en kvalitetsskrapa med tvåhandigt grepp. Sen kan du ta bort all lös färg betydligt snabbare och med mycket mindre damm och spill än med kemikalier, värmepistol eller sandblästring. Skraporna finns i olika storlekar och med en bra repa kräver lite kraft för att skrapa hela vägen ned till rent trä. En bra och effektiv färgskrapa bör ha nya eller nyklippta löv, med ett äggformat i en liten båge. Vissa skrapor kan också användas för att infoga eller extrahera häftklamrar och naglar som du övervinnar när du klipper. Om delar av veden har blivit gråa och kaklade av vindkraft exponeras det döda träet med en stålborste. Använd en pensel med plana trådar som inte kliar på veden.

- med sandpapper avlägsnas fiber erektion och övergångar mellan den våta färgen skrapas av och bart trä, slut brott.

ADVERT

Mest populära