All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

För att få fälgarna lättare att hålla ren

Du kan inte säga att din bil är skinande rena innan du har också mycket rena fälgar. Finns det en lång tid mellan varje gång du tvättar dina hjul, kommer du att finna att de är också mycket svårt att få ren.

Ofta kan gulbruna hjul vara en utmaning. Men det behöver inte vara så. Genom att välja rätt produkt och rätt metod går felfunktionen som ett spel.

Det finns också produkter på marknaden som förhindrar bromsdamm, bitumen, salt etc. för att lösa så lätt fast i kanten. En fälgpolish håller hjulen rena längre och gör tvätten mycket, mycket lättare. Om du har en bra glödspray, händer det ofta att bara spola hjulen.

Här använder vi Autoglym Clean Wheels. Det här är syrebaserat, vilket gör att även det mest brända bromsdammet avlägsnas. Se till att du följer dessa steg noggrant. Syrebaserad gräns kan gå fel, om den får torka under lång tid. Ett bra alternativ till syrabaserat hjul renare är Autoglym Custom Wheel Cleaner, eller den Svanenmärkta fälg rengöringsmedel från Selaclean.

Tips

• Stå aldrig i solen och tvätta hjulen.

• Låt inte kemikalier torka.

• Tvätta bara en kant i taget.

• Håll alltid vattnet klart vid arbete med syrabaserad vätska. Vatten neutraliserar syran.

Hur man gör

1. Tvätta fälgen noggrant med hällen. Foto: Bjørn-Aage Bredal Visa mer 2. Spray på Autoglym Rengör hjul för att täcka alla ytor. Kom ihåg att fälgen har många riktningar och ytor. Foto: Bjørn-Aage Bredal Visa mer 3. Arbeta med en bra penselborste så att du kan lossa allt solidbränt bromsdamm. Foto: Bjørn-Aage Bredal Visa mer 4. Om dina fälgar är mycket smutsiga och inte lossnar helt efter borstning med penseln, sprut lite mer in i området och arbeta igen och skölj sedan med vatten. Foto: Bjørn-Aage Bredal Visa mer 5. För att underlätta rengöringen tätar vi fälgen med Autoglym Alloy Wheel Seal. Sprayen tillåter bromsdamm och asfaltrester att bli lättare under nästa tvätt. Foto: Bjørn-Aage Bredal Visa mer 6. För att underlätta rengöringen tätar vi fälgen med Autoglym Alloy Wheel Seal. Sprayen tillåter bromsdamm och asfaltrester att bli lättare under nästa tvätt. Foto: Bjørn-Aage Bredal Visa mer

ADVERT

Mest populära