All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Detta gräsklippare sätta stopp för grannen gräl en gång för alla

Tänk dig att du har lagt ut en läcker och varm söndag eftermiddag, med Godbok i knät och solglasögon balansera på näsan. Och så plötsligt gör det ont och gör ont från grannens trädgård.

Han har startat gräsklipparen.

Nästan ingenting sätter sinnet i människans sinne så mycket som det som grannen gör fel. Faktum är att närliggande avgöranden är den främsta anledningen till att kontakta sin advokat.

Särskilda gräsklippningar på röda dagar gör att personer flyger i flint. Telemarksavisa skrev 2015 om en 44-årig man från Porsgrunn som blev rasande när han väcktes av en granne gräsmatta en söndagsmorgon.

Det var inte bara den 44-årige mannen som slog ut dörren relativt lätt, men han jagade också den stackars grannen i en hög med brenneline.

För vissa är det inte så viktigt att hålla helgedagens heliga, men faktum är att det faktiskt är förbjudet. I värsta fall kan böter straffas.

Win-win-situation

Om du föredrar att undvika att få problem med din granne, du bör åtminstone inte gå till förvärv av de bullrigaste gräsklipparen ute.

Att få en robotklippare är win-win-situationen för både dig och din granne.

Modellerna "Wiper Premium" från Hako Ground & Garden skär gräset så tyst att någon väljer att låta den gå på natten.

Du väljer önskad dag i veckan och tiden då roboten börjar springa i trädgården och du kan styra den via Bluetooth.

Wiper RXH-modellen kan köras i 6 timmar i sträck. Foto: Hako Ground & Garden

Detta låter dig ställa in det för att inte köra på söndagar eller på helgdagar. Även tyst, rekommenderar vi (för din sinnesro) att ge roboten klipparen en paus medan grannen bor utanför.

Bekämpa uterusterrängen

Du behöver inte en platt, jämn eller symmetrisk gård för att robotklipparen ska fungera, som många tror. Genom att skapa ett slags osynligt staket med en signalkabel, fortsätter robotklipparen inom de gränser du har ställt in.

Dessutom är det så robust att det fungerar bra i hård terräng.

Robotklipparen kan, beroende på modell, köras från 2 timmar till 10 timmar i taget och kan täcka cirka 200 kvadratmeter per timme.

Med andra ord har du ingen anledning att stör grannen med ljud från gräsklipparen.

ADVERT

Mest populära