All egendom: trädgård, kök, inredning >> Innan Du Börjar

Denna borste kändisar upp på sommaren

Vi spenderar mycket pengar på att kasta upp detta land. Det är inte alla länder som har fyra årstider och vi skulle handla ut båda kuddar, gardiner och färger på väggarna av årstiderna.

Dorthe gör allt

En säsong Dorthe Skappel sätter extra högt på sommaren. Hon berättar att ifi. nej att det kommer att användas på familjens nya stuga på den svenska ön Koster. En stuga som de byggt helt.

- Vi har gjort allt på egen hand. Höger från den första trottoaren till den sista inredningen. Nu är vi i urtaget och lägger linoleum på köksskåp och skåpdörrar. Snart lägger vi ekgolv med Osmo-hård olja. Det är en mycket bra produkt, säger hon.

Roode trivs bäst

Jeanette Roede gillar att gå utanför. Därför kommer hon att bygga en ny bänktrappa i stugan. "Där kommer vi njuta av utsikten", säger hon.

Den slaktade drottningen från Asker, Jeanette Roede, fokuserar på det goda kabinlivet. Hon har just avslutat renoveringen av huset. Nu finns det utomhusområden i stugan som kommer att få stell.

- Vi ska bygga en bänk i en "hyllplan" med hjälp av miljöens naturliga form. Det kommer att fungera som en trappa och en mysig bänk för att njuta av en god kopp eller ett glas av den underbara utsikten, säger hon.

Hitta Beam tittar

Hitta Beam låter yrkesverksamma att när det ska renoveras. "Självtillverkad är inte välgjord när jag ska röra upp," säger han.

Radiostemme och NRK Profil Finn Bjelke gör det möjligt för proffs att ta hand om renoveringen hemma.

- Det har just varit en målare här. Han har gled ner ett par dörrkarmar och målade dem vita och fina igen. Mitt kontor och ett par dörrar är också nymålade. Det gamla matsalen bordet är återställt och glänsande vit igen, och kökshandfat sänks och oljas. Jag använder proffs - för i mitt fall är det inte självkänt, säger Popquiz programledare.

Tor Andersen kommer att måla parkett

Radio Entrepreneur Tor Andersen kommer att använda sommaren för att måla golvet i vardagsrummet. Är det möjligt att måla parkett? frågar han. Svaret är ja.

P4 veteran och nu entreprenör och redaktör på riktigt Radio, Tor Andersen, är också på renovering sikt. Han planerar att måla vardagsrumsgolv hemma.

- Är det möjligt att måla parketten i vardagsrummet? frågar han. Andersen tycker att parken har blivit för gul. Nu vill han måla sig själv. Thor Ingar Røneid hos Trestjerner har svarat.

- Det är en fördel att parketten är några år gammal. Helt nya och fabriksmålade ytor är inget speciellt att måla på. Men om parketten är lite sliten, är det inget problem, säger han .

Røneid rekommenderar Andersen att rengöra med TreStjerner Gulvrens.

- Efteråt maler du hela golvet med 150 majs. Gör det för hand eller använd en maskin. Därefter avlägsnas allt damm med mikrofiberdukar.Då är du redo att måla 2-3 massiva lager av träpinnar golvfärg. Den kommer som klar vit. Se till att du inte trycker tunga föremål på golvet de första två veckorna efter målningen. Färgen behöver bota, säger han.

ADVERT

Mest populära