All egendom: trädgård, kök, inredning >> Rengöring

Det är därför sjunka förseglade

Der fett från Stekpannan kan innebära att den inte är synlig och utesluten för diskmaskinen, det kan i värsta fall falla in i rören och borsta på. Resultatet kan vara kostsamma översvämningar.

Efter första halvåret 2012 har vattenskador på cirka en miljard dollar i privathem rapporterats till försäkringsbolag, siffror från FinansNæringens Fellesorganisasjon (FNO).

Du borde ta lite extra.

- Spola inte fett i diskbänken. Särskilt runt helgdagar är det problematiskt när det gäller feta middagsturer. Vi vet att många VVS-företag upplever ökad efterfrågan över tiden, säger Tirill Ilebekk Hansen, VVS.

Otillräckligt underhåll

- Gamla rör är särskilt utsatta. Torka också disken och stekpanna med pappershanddukar och släng dem i matavfallet innan du tvättar disken, fortsätter Ilebekk Hansen.

Förutom fett är otillräckligt underhåll den främsta orsaken till snäva rör. Vattenkranar, brandsläckare och vattenburkar måste rengöras regelbundet. Även vid normal användning kommer hår, tvål eller middagstopp att hålla fast och orsaka problem med tiden. Om detta är gjort ordentligt kommer användningen av avloppsöppnare att vara överflödig.

Fettfett på nätet

- Många skräpfett och mat kvar i diskbänk eller toalett, även om det är i matavfallet. Det innebär att hushållen medför stora onödiga kostnader för sig själva, skapar översvämningar och bidrar till tillväxten i råttbefolkningen, förklarar Vivi Paulsen i Oslo kommun.

Vattnet och avloppssystemet i kommunen har lanserat webbplatsens fettfett. nej som informerar om konsekvenserna av fett i avloppet.

För att avlägsna avlopp kostar Asker, Bærum och Oslo invånare miljontals dollar - absolut onödigt.

Fett i stekpannan och förstyvat, kallt fett avlägsna papperet och släng i matavfallet. Vad som inte förstärker samlar du i tät förpackning och levererar i återanvändningsstationen.

Läcker rat chow

Enligt fett hjärnor tänker en av sex mellan 15 och 44 år att det är okej att hälla fettet i avloppsrör, så länge du skölja med vatten efteråt. Mer än en fjärdedel av befolkningen tror att matrester är brutna ner och att det därför är bra att kasta det i toaletten.

Plumbo-misstag kan orsaka igensatta rör

Den hälldes i diskbänken och toaletten hamnar i samma rör och blir läcker råttfoder. Råttor äter för allt de stöter på.

Ju mer rester du skickar ner, desto mer råttor.

Och det kan vara nödvändigt att påminna om att ett råttpar kan ha upp till 1000 barn på ett år.

Flytande öppnare

Om olyckan fortfarande ska vara ute, kan du tillgripa så kallade dräneringsöppningar.

Norske Rørleggerbedrifters Landsforening rekommenderar flytande avlopp i stället för de som kommer i pulverform. Vätskorna är mer försiktiga mot rören och du undviker att ackumulera kemikalier som kan vara frätande eller borstade och skapa nya pluggar.

Denna skojare promenad i dina rör

Industrin har också utvecklat dräneringsöppnare som beräknas på de vanligaste typerna av rör och därför bör vara mer skonsam än många av de produkter som säljs i dagligvaruhandeln. Dessa kan köpas högst VVS-butiker.

Om inget av detta hjälper, bör du få hjälp av en rörmokare. Röret kan vara för gammalt eller skadat och ersättning krävs.

avlopp, sifon och knacka

Industrin har gjort vissa informationsfilmer där de visa hur du rena avlopp, sifon och vattenkranen. Om du följer dessa tips, annars är det inte nödvändigt att använda avloppsöppningar.

Videon kan tillverkas av en vanlig rörmokare. No-pipe Industry Consumer Portal.

Läs också:

Plumbo behöver 80 liter vatten

Letar du efter nya inredningsförslag? Du kan hitta dem i Inspiration Guide här

Det ser Arg snickare för displayen

10 norska dröm hytter

ADVERT

Mest populära