All egendom: trädgård, kök, inredning >> Tjänsten

Detta göra om toaletten är igensatt

saker som kan orsaka igensatta göra:

  • Lukt Removers
  • Blöjor
  • Tie
  • Tamponger

Det finns många anledningar till varför toaletten är igensatt.

Vissa använder den som en soptunna, medan andra har varit så olyckligt att något har fallit i toaletten utan att ha märkt.

- Det är viktigt att inte försöka att skölja ner för många gånger efter blockeringen har inträffat, då vattnet kommer så småningom att flöda över kanten, varnar Einar Kjus av Rörmokare center AS.

Han råder dig ändå för att kontrollera om toaletten är igensatt (ingen rörelse i vattnet) eller delvis igensatt (vatten går sakta ner).

Enligt Kjus är luktborttagaren en av de vanligaste orsakerna till blockering. Detta borde därför vara det första du letar efter om arbetet är tätt.

- Om det här har tappat skålen, sätter det sig ofta i vattenfallen, vilket gör att toaletten ska demonteras. Detta måste göras av rörmokare, eftersom det här är en fast anslutning, rapporterar experten.

Gör det själv

Andra saker som vanligtvis händer i gören är blöjor och bindningar. Enligt Kjus måste detta vanligtvis avlägsnas fysiskt. Det händer också att fett från matlagning bringas ner på toaletten, vilket gör att smöret stelnar och blockerar avloppet.

- Detta kan avlägsnas med varmt vatten, kyssar.

Annars är de flesta avlopp som du köper i mataffären ofta mycket svaga och har liten funktion. Men du kan köpa starkare varianter i VVS, expert tips.

- Alla avloppsöppnare är vanligen helt ofarliga för avloppet och kan därför hällas i behållaren. Pulveravloppsöppnare bör dock undvikas, eftersom dessa kan göra skillnad om du inte är skyldig, förklarar Kjus.

Om du inte har någon aning om orsaken till blockeringen, kan du också prova med vakuumpump / sugkopp. Detta kommer i många fall att avlägsna blockeringen.

Snabbt blir dyrt.

Om ingen av dessa saker fungerar, rekommenderas att rörmokaren ska hjälpa. Till exempel har en rörmokare utrustning för att slå ner dräneringssystemet.

- Om rörmokaren inte fullföljer uppgiften måste den vara högtryckspylig ", säger Kjus.

VVS-priset varierar beroende på typ av blockering, men är vanligtvis någonstans mellan 1800-7000 kronor.

I utgångspunkten inte en försäkring

- Det toaletten tilltäppta, är i grunden inte en försäkring, eftersom det tenderar på grund av felaktig användning (för engångsbruk) i toaletten, säger Arne Voll, informatör hos försäkringsbolaget Gjensidige.

- Om du är osäker på om det finns skador på omslaget, kanske du vill ringa till försäkringsbolaget, tillägger han.

De flesta försäkringsbolag täcker emellertid motgångar. Det vill säga, vatten eller avlopp som av olika skäl går fel väg, i det här fallet till hus / byggnader. Ett exempel är att kommunala ledningar inte sträcker sig till extremt högt nedfall och trycket gör att vatten och avlopp kommer att komma ut ur källaren och så vidare.

Vill du läsa mer av sådana saker? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och följ klicka på Facebook.

ADVERT

Mest populära