All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

äR detta inte exakt NAV

Fantastiska idéer kan kräva fantastiska rum.

Google vill i alla fall underlätta kreativ utveckling för sina anställda.

Flera av lokalerna hos IT-jätten runt om i världen är kända för sin lekfullhet.

Ett exempel finns i Pittsburgh, Pennsylvania, USA, där en 100-årig cookiefabrik omvandlades till en "googler" arbetsplats.

Andra upptagna kontor finns i Zürich, Stockholm och Moskva.

Det är Zürich-baserade arkitektkontoret Camenzind Evolution som har ansvarat för utformningen av alla dessa lokaler.

Ditt senaste Google-projekt är nu i Schaffhausen, Schweiz.

Google kan säkert lära oss något om innovativ utveckling. Kanske har de också något att lära sig när det gäller att skapa välbefinnande på jobbet?

MATKULTUR: Gratis frukost, lunch och middag serveras vid Zürichs huvudkontor. Kockarna använder endast färska ingredienser och lokala produkter. Foto: PHOTO: Camenzind Evolution

NERDENES HEVN: Spelrummet är en del av ett kreativt arbetsgemenskap. Foto: Foto: Camenzind Evolution

Lossar din slips

- I Norge har de flesta arbetsplatser ganska lika, och det mest fördelaktiga i att en del vågar ta inredning helt, är att det kan inspirera mer standardiserade arbetsplatser att lossa en bit av klippet. Även om de inte går så långt som Google förklarar VD Paul Norberg i arbetsmiljöcentret till Bonytt. nej

Delta i processen

ARBETSKULTUR: Spännande lekfull stil. Bilden visar ett rum från lokalerna i Stockholm. Foto: FOTO Camenzind Evolution

Enligt arkitekter Camenzind Evolution är en viktig del i utformningen av arbetet som "g ooglerne" skall delta i processen. Detta skapar en egen lokal identitet.

Se Googles coolaste jobb lokaler

När ett nytt lokalt formulerad är en bred grupp av lokala Googlers formade som en styrkommitté för att representera hela kontoret. Utskottet utmanar och godkänner projektet längs vägen. En metod som ger en omedelbar känsla av ägande till verksamheten.

Och för att de googles emotionella och praktiska krav ska uppfyllas utförs undersökningar av de anställda.

Workshops och intervjuer

För det första kartläggs de möjligheter och utmaningar som byggnaden ger. Därefter kompletteras den av en rad workshops och intervjuer.

ENGASJERTE: Både stora och små mötesrum är viktiga. Bilden visar ett av de gemensamma rummen från Google Office i Moskva. Foto: PHOTO: Camenzind Evolution

Detta tillvägagångssätt, leds av en psykolog, främjar information om googlers personlighetstyper och motivationsfaktorer.

Denna byggdes på Dovre heter världens finaste

Detaljerna i utredningen behandlas konfidentiellt, men ett transparent förhållningssätt till arkitektoniska processen är viktig för Google.

Viktigheten av offentliga områden

Googles EMEA Engineering Hub, som ligger inom gångavstånd från Zürichs centrum, har sin mycket unika identitet.

I byggnaden, där det tidigare var ett lokalt bryggeri, brygger det nu på ursprungliga idéer och tankar.

ALPESAVN: Skidbackarna får inte missa av Alperna så påträngande? Gay-mötesrum är åtminstone. Foto: Foto: Camenzind Evolution

UTBILDNING: För att balansera den goda maten, erbjöd delvis Zurich kontor en bemannad gym med yoga, pilates och andra klasser fitness. Foto: PHOTO: Camenzind Evolution

Arkitekterna fann att googlarna ville ha många gemensamma mötesplatser. Det är därför ett stort antal små och medelstora mötesrum. Dessa är bland annat utformade som skidskolor, ägg och iglo.

Boendet på Sognefjorden firas i New York Times

Dessutom bör byggnaden kunna ta emot frekvent rotation och tillväxt. I genomsnitt flyttar en googler två gånger om året internt i huset.

Innovation och utveckling

Arbete och spel är inte ömsesidigt exklusiva för googlarna. De litar på sina egna intervjuresultat som indikerar att avkoppling är avgörande för innovation och idéutveckling.

Då kan du hamna med någon form av vattensalong med akvarium, spelrum med biljard, bordfotboll, flipperspel, basketplan och interaktiva videospel. Dessutom massage kuddar för att lugna alla snäva axelmuskler. Dessutom erbjuder flera mikrokökar drycker och snacks hela dagen.

Uppmuntrar cirkulationen

ARBETSLISTA: Få arbete och ta hand om här hittar du motstånd. Bilden visar lokalerna i Moskva. Foto: PHOTO: Camenzind Evolution

De gemensamma områdena ger ett brett spektrum av distinkt emotionella och visuella upplevelser och aktiviteter. Detta görs för att säkerställa en avslappnad atmosfär. Områdena är avsiktligt spridda i hela byggnaden för att uppmuntra anställda att cirkulera. Genom detta förbättrar du kommunikationen mellan de olika arbetsgrupperna. Det är åtminstone tanken.

Här är Norges mest spännande hus

För att möjliggöra snabb rörelse mellan golv genom en eldpost, görs inte bara för begravningsrörelser. En sådan bar och en snabb spiral glida ner till cafeterian är förmodligen inte så dumma för effektivitet.

Bra humör

Direktör Paul Norberg i arbetsmiljöcentret anser att en lekfull inredning utan tvekan gör det nöjet att söka arbetsplatsen.

MÅNGA SMÅA RUM: Mötesrum utrustade med videokonferenser var viktiga. Foto: PHOTO: Camenzind Evolution

BRANDSTÅL: En separat eldpole mellan golv måste sägas vara effektiv. Och gay ... Foto: PHOTO: Camenzind Evolution

- De flesta borde ha ett gott humör när det finns några färgglada och snygga möbler runt dem. Och när människor är i gott humör, har det en positiv inverkan på jobbet så länge som andra stör inte tar över.

Det här är världens bästa hus

- Men när arbetstagare får klagomål Musculoskeletal - eller konflikter mellan kollegor, så gör utformningen av interiören mycket liten, fortsatte han.

Snabb dialog

Norberg anser att arbetstagaren kommer att använda enheterna i början. Men när nyhetsintresset har gått, kommer det förmodligen att vara mer ett "talk case" när anställda kommer att berätta om sin arbetsplats än ett verkligt alternativ för att förbättra produktiviteten.

- När du besöker affärskontakter kommer alla andra besökare, interiören, att kommenteras kortfattat. Och det kan vara en öppning för att komma i snabb dialog med besökarna.

Home office hänger på kanten av klippan

- Men i allmänhet de norska jobben kommer att vara av begränsat värde för produktivitet, för en sådan interiör inte kommer att ha särskild betydelse för att lösa de vanligaste problemen; ergonomiska anpassningar för att förebygga rygg-, nack- och muskelvärk eller psykosociala utmaningar, avslutar Norberg.

Läs också:

Här stigande priserna på lägenheter flesta i Norge

De mest inspirerande interiörbilder kan hittas i vår guide

avkopplande: Google vill underlätta kreativ utveckling. Rum där du kan låta dina tankar bokstavligen flyta runt, tycker att Google är smart för företagsutveckling. Foto: Foto: Camenzind Evolution

DRA ÅT MUSKLER: Massasjespa att lugna några snäva skuldermuskulaturen är en förebyggande åtgärd mot sjukskrivning. Foto: Foto: Camenzind Evolution

Här är den mest spännande hus

kan Detta hus stängas i en flash

Detta är en småbrukare dröm för 800. 000 norrmän

Snakkis: Director Paul Norberg i Arbeidsmiljøsenteret är osäker på var så länge som arbetstagaren ska använda apparaterna. Foto: Foto: Camenzind Evolution

NEW OFFICE: Arkitekter Camenzind Evolutions senaste projekt Google sker nu i Schaffhausen i Schweiz. Foto: Foto: Camenzind Evolution

Arbete är en PLAY: Active Life är ämnet för Googles huvudkontor i Zürich. Foto: PHOTO: Camenzind Evolution

ADVERT

Mest populära