All egendom: trädgård, kök, inredning >> Rea

Detta ingår i försäljningen bostäder

Har du en vacker vacker ljuskrona i vardagsrummet, eller har du precis köpt en ny fin spis för köket? Om du kommer att sälja fastigheten, följ en av dessa saker automatiskt, om du inte håller med på något annat i förväg. Vet du vilken? Svaret kan hittas längre ner i artikeln, eller klicka på länken nedan.

Se listan över vad som ingår i fastigheten till salu här!

Norwegian Association of Real Estate Agency Företagen och egendom advokat servicekontor har slagit upp en förteckning över lös och tillbehör för att följa din egendom i Turkiet. Listan är en fortsättning på den norska Fastighetsmäklare (NEF) rapporterade under 2010.

- Real Estate Association så att det fanns ett antal konflikter runt om i frågan om vad som kommer att följa i bostadsförsäljning, och gjorde en lista över lös och tillbehör för att stävja nivån konflikten. Den nya listan, som gäller från den 1 februari 2012, är en uppdaterad version som är ännu mer i linje med den personliga egendom och saker i ett hem i dag, säger kvalitetschef Linje Røstad i Real Estate 1, Oslo och Akershus. Røstad ingick i urvalet som kompileringslista.

Hon säger att Klagomålet hade färre problem kring dessa frågor när den första listan var klar. Målet är att ytterligare minska konfliktnivån.

Det är dock viktigt att vara medveten om att det finns ett fullständigt avtal mellan köpare och säljare. Det innebär att du som säljare inte är tvungen att ge dig den fina ljuskronan vid köp när du säljer fastigheten. Poängen är bara att du måste släppa i förväg.

- Om säljaren inte vill sälja egendomen med de saker vi har listat finns det inget i vägen för det. Men då måste detta anges i försäljningsuppdraget, säger Røstad. Därför rekommenderar hon alla som ska sälja för att noggrant tänka på vad de vill bidra till köpet och vad de vill ha med dem så att detta kan förtydligas i förväg.

- Då måste köparen relatera till försäljningsuppgiften. Köparen kan inte komma upp med vår lista och begära att få hem med vitvaror om säljaren har angett i förväg att vitvaror inte följa i hemmet försäljning, sade Rostad.

i listan som säger att flaggstången, träd, buskar och växter, heldekkingstepper, badrum anläggning, garderober, markiser och centraldammsugare kommer att följa boende. Det finns också apparater i köket, förutom små apparater. Ljuskällor som kupoler, belysningsarmaturer och strålkastare ingår, medan ljuskronor på krok, prismelamer och liknande tillhör säljaren. Men det är verkligen nödvändigt att gå så försiktigt med den lösa listan - till exempel kan det inte vara många som vill lägga till en höjnings flaggstång till sin omlokaliseringsklass?

Någon vill ta flaggstången, andra, till exempel, byt ut snygg dörrklinker med något sämre ... Det är fantastiskt vad folk gör, säger Røstad.

Påpekar att även om listan endast är en industristandard och inte ett juridiskt dokument, är det troligtvis att det används både i Klagenämnden för fastighetstjänster och i tingsrätten vid eventuella framtida tvister.

Se den kompletta listan över lösningar och tillbehör här!

ADVERT

Mest populära