All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Soul hjälper din mamma och bor hos dig!

Vi har talat med Skattebetalarnas Association, och drog slutsatsen att de fuskar lösningar kan delas in i två huvudsakliga alternativ - båda med positivt resultat.

Alternativ 1: Köpa och hålla en lägenhet

Om du har stora insättningar kan det vara ett alternativ att helt enkelt köpa en lägenhet och lämna den i eget namn, men lämna podgen där.

Ekvivalent, då kommer du att minska din förmögenhet, eftersom värdet av det hem du köper sannolikt kommer att vara betydligt lägre än vad du faktiskt betalar för det. Ett hem du inte ens bor i är inte heller procenten, så du får inte ökad inkomstskatt på grund av andelen av ditt eget hem.

"Min erfarenhet är att det skattemässiga värdet av ett hem ofta kan vara mellan 5% och 60% av försäljningsvärdet. Framför allt mindre och äldre hus har ofta lågt taxeringsvärde ??, säger advokat Tore Fritsch i Skattebetalarnas förening.

Avtal med barn < 999> hade du hyrt lägenheten på hyresmarknaden, skulle hyresintäkterna in i lägenhetens internredovisning och vinsten beskattas med 28%.

Om du lämnar barnet vistelse i lägenheten prisvärd eller utan vederlag, sker det en rörelseförlust på lägenheten, du kan göra anspråk på avdrag för. barnet kommer då att beskattas på skillnaden mellan vad de betalar och marknadshyra.

ett alternativ är att barn täcker gemensamma kostnader i samband med lägenheten, och pågående underhållskostnader. då ?? barn ?? ges procent inkomster av egna huset (2, 5% av en fastighets taxeringsvärde), utan botten avdrag för 51 250 kronor.

Observera att vid ett senare försäljning kommer att få kommer att beskattas. det är ägaren som måste ha tillbringat fastigheten som hemma under minst ett av de senaste två åren för att vinsten skall vara befriad från beskattning.

Alternativ 2: Finance podens lägenhet

Ett alternativ som kan vara lika fördelaktigt, vilket poden förvärva en lägenhet i eget namn och hjälpa till med finansiering genom en två-handed ?? Package ??.

- En kombination av gåva och räntefria lån kommer ofta att vara en fördelaktig lösning för föräldrar som vill höja barns bostäder, säger Fritsch.

Gåva

Barnet kan få 200 000 kronor från varje förälder utan att arvsavgiften debiteras. Därför kan 400 000 kronor av köpeskillingen erhållas på detta sätt. Det är för övrigt en ganska liten summa att ha i eget kapital för en som är på bostadsmarknaden för första gången och kan vara en bra hjälp i sig.

Loan vila

Har du däremot en sådan välsorterad bankkonto som du vill bidra med hela köpeskillingen, bör du ge resten till den lilla älskling i form av ett räntefritt lån.När studietiden är över, kommer barnet att kunna sälja den mindre lägenheten och samla värdeökningens skattefria.

- Ett räntefritt lån har inga konsekvenser, varken för egen eller barnets inkomstskatt. Du bör dock vara medveten om att ett räntefritt lån kan ses som en gåva, och denna gåva vridmoment kommer initialt att ingå i underlaget för arvsskatt.

Efter arvsskatten utesluts periodiska förmåner för utbildning exklusive arvskatt. Ett räntefritt lån under sina studier på upp till 500 000, skulle enligt min mening inte utlösa arvsskatt, säger advokat Tore Fritsch.

Gör du det här, kan barnet ?? Under studietiden bor i en lägenhet som har köpts till, låt oss säga 900. 000 kronor.

Och även i Oslo måste man säga att detta ligger långt över genomsnittet för en elev.

Bra fall!

ADVERT

Mest populära