All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Att bli trösklar trevlig

Underhållsarbetet är våren till, och du bör ta dig tid att ta en titt på trappan också. Kanske behöver det lite vård efter vintern?

Underhåll kan ta överallt från några minuter till ett par timmar, men ger dig en bättre entré och en säkrare trappa. Ta det nu när du har tid innan säsongens början.

  • Läs också: Därför bör du ge din trädgårdsmöbler din pedikyr

Steel Stairs

Steel Stairs har en lång hållbarhet och oftast kräver minimalt underhåll. Oftast håller du går över den med en borste för att ta bort löv och annat skräp kan fastna i gallret steg

Stentrappa

Eftersom trappor stål har stentrappa oftast litet behov underhåll. Det kan ändå vara att det tar några minuter av din tid varje vår.

Mossar som har vuxit upp och ruttna löv som ljugit kan göra trapporna hala och farliga. Du kan enkelt ta bort det här med en bra pensel.

Struggling mer klibbiga alger eller alger, prova agenter Grønske- och Algefri och Icopal Grønske avlägsnas. Medlen ska vara mild mot naturen och borde enkelt sprutas och arbeta över tiden före borstning bort.

  • Läs också: Hur man lysa upp din gamla möbler

Stein Trapp: Ei vacker stentrappa blir ännu vackrare när du tar bort löv och smuts.

  • Läs också: Gör terrassen sommar klar

Trätrappa

Om trappan är trä, kommer det att krävas mer regelbundet underhåll. Om du gör en insats varje vår, kommer den att betala i form av en trevlig trappa som kommer att vara längre.

Trappor och terrasser i trä är vanligtvis grå och smutsiga efter vintern. Du kan ta bort smuts, svamp och förorening med hjälp av terrasserna och ta ut den ursprungliga ljusa, rena färgen.

Foto: Istock

När trappan städas och har noggrant torkat upp, kan det vara klokt att sätta in med olja eller ge den ett nytt skikt av färg, beroende på hur den ursprungligen bearbetas. Detta gäller också för tryckimpregnerade material. Tryckimpregnerade betyder inte underhållsfri.

Se till att du borstar eller oljer efter en bra torkperiod och med bra väderutsikt. Annars riskerar du att ditt arbete blir förgäves. Läs här vad du ska göra om olyckan är först ut.

ADVERT

Mest populära