All egendom: trädgård, kök, inredning >> Husdjur

För att vara bed buggar hem med dig

Det är höstferie och många reser. Omfattande resor beror på det faktum att murade djur, som i årtionden var nästan utdöda i Norge, nu är tillbaka för full musik. Fler och fler människor behöver professionell hjälp för att bekämpa de lilla blodsugarna.

Öppna resväska

Om du vill ta med ditt husdjur hem från semester, lämna resväskan öppen på hotellets rum och fyll i den med en tvätt. Det visar sig att djuren är mycket mer lockade till kläder som vi har svettat och spillt än rena kläder. Det skriver forskning. nej, som hänvisar till en ny brittisk undersökning av blötdjur.

Tvättservice

I studien fanns det väskor med tvätt och påsar med rena kläder i ett rum som storleken på ett hotellrum. Många fler väggdjur kom ut ur deras gömställen att basera runt tvätten än i den rena tvätten. Djur kan skilja hundratals olika lukt från människor, och förmodligen finns några av dem kvar i tvätten. Därför verkade de smutsiga kläderna väldigt attraktiva för blötdjuren.

Människor och djur

Studien visar också att blodsugarna var mer villiga att komma ut om koldioxidhalten i rummet höjdes, skriver forskningen. nr. Detta beror på att en högre CO2-nivå indikerar närvaron av djur eller människor, väggdjuren hoppades att de kunde suga blod. Så ett bra tips kan vara att inte stanna för länge i hotellrummet åt gången och för att säkerställa god luftning när du sover.

I badet

Om du - som de flesta av oss - inte vill ta med dina blodsugare hem, stäng resväskan väl och lägg den i badkaret. Låt inte kläderna ligga på hotellets rums golv. Om du märker sting och bett som har kommit under natten på dina armar och ben, kan det vara en bra idé att få resväskan frusen innan du tar hem och packar upp den. Detta skulle vara ett skadedjursföretag att hjälpa till.

ADVERT

Mest populära