All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

För att hålla aktern förblir attraktivt för många år

Detta bryter marken äldre

Stein Att lägga för amatörer

Att skapa klädkammare

Det här huset växer ur marken

Om målet är att få en vintersäkring över Två meter bör du börja trimma häcken när den har blivit 1,5 meter, antingen med en mekanisk eller motorisk häcksax.

Vissa 1 till 2 gånger under våren och sommaren.

Det finns också många olika typer av häckar att välja mellan, inte bara den utmärkta trädgården.

Spyt och fult

Men har du hittat den häck du vill ha, det är trevligt om det inte blir skrämmande och ful nu. Följ därför trädgårdseksperternas skärningsråd:

- Vi rekommenderar inte att människor skär flatplattform på staketet. Det ses ofta i trädgårdar på kontinenten, men de har inte lika mycket snö som oss, säger redaktör Tommy Tønsberg i Norsk Hagetidend att klicka. nr.

En platt häck kan täckas med snö böjning nerför grenarna och du får ett spott och en fula häck.

Du måste klippa häcken så att den lutar något mot toppen och gör antingen en spetsig eller rundad topp, fortsätter han.

Rak Hedge

Men om du väljer en rund eller spetsig spets, är det en bra idé att klippa häcken precis om du bara skär av dig. Ju mer trött du får i dina armar, ju längre du skärde staketet.

- När det gäller att få samma höjd, betalar det sig att använda några stora bambuhattar eller liknande. Slå sedan en bit trasa på toppen av två pinnar och placera dem på vardera sidan av staketet så att repet bildar en synhåll som du kan klippa efter.

Använd ett mekaniskt eller motoriserat häckställ och använd ett blått rep som kan köpas i bygghandlare. Det är lätt att se och lätt att leta efter, förklarar Tønsberg.

Känt trick

- Det är korrekt att staketet ska vara bredast längst ner och sedan sneda något mot toppen. Du bör också klippa ut det gula verkade lika glad som kommer skada torka av frost, förklarar Geir Meling på Gjenndestad trädgårdsskola, som också har registrerat förödelse på boet med helt platt topp - på grund av tung snö.

Snortikset är också känt bland trädgårdsmästare, säger han.

Men det viktigaste rådet innan du köper en ny häck: Bli vänner med din granne och köp häcken, säger Meling. Båda borde ha en förståelse för hur mycket hedge ska vara - och hur det ska vara.

Läs också:

Se Norges bästa bostadshus 2011

Här är de coolaste interiörbilder

Hur grönare gräsmatta än sin granne

Hur sparar buskarna i trädgården

ADVERT

Mest populära