All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Så blomstrar Christmas Rose

Christmas Rose anses vara den första julen blomma, sedan försvann mer och mer, men nu har återupplivats i norska hem. Och det behöver bra vård som våra andra julblommor.

- Juleros är verkligen en växt, säger blomdekorator och världsmästare i samma artikel, Stein Are Hansen. Han säger att stången blommar naturligt i norska trädgårdar sedan sen vinter / tidig vår. Mestadels är julklappar mellan fyra och 12 grader.

Belysningsplats

-Varför julklappar vi köper till jul och placeras i vardagsrummet?

-Vill du hålla det blommande så länge som möjligt, ge det en lätt och cool plats. Julglass kommer inte att ha för mycket vatten, men det blir inte för torrt. Julrosen berättar dock när det är törstig, då hänger det med blomhuvudena. Mest föredraget bör du ge det vatten innan det hänger med huvudet. Om du vill plantera den ut en varm plats för våren, kan du ta det med vissa gödningsmedel i framtiden.

Utseende

Blomsterdekoratören betonar att det måste ha ett svalare utrymme när bladen växer starkt.

-Ställ det i sovrumsfönstret och lämna det tills det planteras. Ljus är en av de viktigaste rosen. Det kan tåla grader av kyla, men måste användas. Det går inte att flytta växten direkt från inomhus temperatur till minus 5 grader.

- Det sägs att blomman är giftig?

-Alla växter i den enda familjen innehåller gift, men ta det lugnt. Jag tror inte att det finns någon fara, de bär inte frukter så att någon kan bli frestad att äta den, säger Hansen.

JULEBLOMST MED HISTORIA. Använd den vackra julrosen som en dekoration i julen. Foto: Foto: Tonje Bergh / OBP

Myth Spunnet blomma

Hur ta hand om dig jul vacker blomma

Det finns många myter kring blomman. I folkmedicin användes det att avlägsna psykisk sjukdom, och det planterades därför vid husens ingång. Eftersom det är giftigt används är inte längre gemensamt örtmedicin, men det tidigare användes för att behandla förstoppning, inälvsmask och frånvaro av menstruation.

Örten innehåller en bitter ört som kommer att fungera som ett hjärtstimulansmedel. Vita julrosor har använts som abort, slipmedel, diuretikum och tunga laxerande medel. Stora doser kan förlamna centrala nervsystemet, därför brukar de gemensamma ögonlocken inte använda julerosen längre. Urten används emellertid i form av homeopatiska preparatet Helleborus.

White Christmas steg ansågs ha magisk kraft, det kan göra magikern osynlig och skydda djuren mot onda andar. En legend berättar att blommorna Christmas Rose var ursprungligen svart, men de mirakulöst blev vitt som snö när Jesus föddes. En annan säger att en av herdarna hade glömt gåva Jesus födelse. Hans dotter var så ledsen att hon grät. När tårarna föll till marken växte julrosen upp.

Läs också

Flush träd innan den till

Max julstämning i ett litet utrymme

Tabell metoder du bör veta innan julfest

Ger ohyggliga julklappar för barn

ADVERT

Mest populära