All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

äR detta den bästa vattenkokare

vattenkokaren är en av de prylar i hemmet som gynnas mest makt - men nu är det lyckligtvis inte så länge den körs för att göra jobbet. Även induktions toppar och mikrovågor kan också göra matlagning jobb i många norska hem, finns det fortfarande vattenkokare som är mest effektiva - och som använder minst makt att värma upp vattnet.

också Future i våra händer ingått detta 2013, och Håkon Lindahl, miljöutbildning chef i Future i våra händer, sade Dinside att vattenkokaren är fortfarande den mest energivänliga.

- Ja, vattenkokaren är noga bäst, tillsammans med induktionskokare. Har du induktionshäll från tidigare är osannolikt att spara, men har en gemensam elektriska ringar, kan man spara lite ström på att få en vattenkokare, säger Lindahl till Dinside.

test lösning som VATTEN kock:

Hur kommer vattenkokaren gott som ny

Nu kan du också få mer avancerade vattenkokare, med flera temperaturinställningar och tillhörande app med startknappen - som grytan iKettle att vi var en liten bit i kärlek när vi testade det.

Det finns stora skillnader i vanliga vattenkokare, både när det gäller energiförbrukning, egenskaper och hur lång tid det tar att laga vattnet.

Detta har testfakta. se testet - och du kan läsa hela testet hos Testfakta online.

Den bästa vattenkokare

Som du kan läsa i den mer detaljerade testrapport med testfakta, det finns skillnader i fråga om energiförbrukning, användarvänlighet, funktioner, uppvärmning tid och pris.

Testfakta har testat åtta vattenkokare, som även säljs i Norge.

DOREST: Denna Smeg-vattenkokare är den dyraste vattenkokaren. Det är inte bäst av den anledningen. Foto: Smeg mer

vattenkokare som testas är:

  • Bosch TWK8613P (649.000.000)
  • C3 vattenkokare (349 miljoner)
  • Eva Solo vattenkokare (599 miljoner)
  • Kenwood KMix SJM020 ( 629 miljoner)
  • Andersson WRK 3. 1 (299 kronor)
  • Nordica Kettle Dome (495 miljoner)
  • Philips HD9380 / 20 (599 kronor)
  • Smeg KLF01PBEU (1 195 miljoner) <999 > Testfakta utropar Philips HD9380 / 20 som favorit och bästa vattenkokare.

finare EGENSKAPER:

Testa Favoriten blir beröm för en hel del trevliga funktioner som gör att du kan välja temperaturen och det kan hålla vattnet varmt. Det är trevligt att kunna välja olika temperaturer, både för att brygga olika typer av te som idealiskt bryggs med olika temperaturer. Foto: Philips mer Det blir beröm för det har flera trevliga funktioner, som ger dig fler temperaturer att välja mellan, det har värmekvarhållande funktion och är lätt att hälla i och från. Det enda negativa är enligt testfakta att det maximala kan koka 1 liter.

ULTIMATE SODASTREAM TESTEN

Kan du "duscha upp" vin, chokladmjölk och andra drycker?

Men som vi vet, det finns en hel del kraft för att spara på bara koka den mängd vatten du behöver - och inte värma upp onödigt mycket vatten.Så om det bara finns värmevatten för tonåren eller barnmat som du behöver, ska 1 liter vara tillräckligt.

Bosch kokar vattnet snabbast medan pannan från OBH Nordica är den långsammaste.

Den dyraste vattenkokaren är från Smeg och kostar 1,95 kronor. Det billigaste av de testade vattenkedjorna är från Andersson, som vi finner ner till 299 kronor.

Smeg får kritik bara för priset och eftersom det är tungt och har inga extrafunktioner.

Mikael Åkerlund, produktansvarig för Smeg i Norden, säger Dinside att anledningen till att det saknar extra funktioner beror på den testade modellen är instegs - men påpekar att de också har en modell med temperaturreglering och varmhållning, för dem som vill ha det. Priset är då $ 1,595 i stället för $ 1,95.

- Priset och vikt på grund av materialval, där vi har nära upp någonstans för att kunna sälja en designprodukt som kommer att pågå i många år framöver, säger Åkerlund till Dinside.

krav vattenkokare

Tore Ledaal, chef för laboratorieverksamheten i Nemko, meddelade att Dinside att vattenkokare har bestämda krav på elsäkerhet, inklusive brand och temperaturer upplevt under användning.

KONTROLLERA NOTER:

Tore Ledaal i Nemko rekommenderar att du letar efter andra certifieringsmärken på vattenkokaren samt CE-märket. Visa mer - Dessa krav utgör grunden för CE-märkningen. Ett exempel på en säkerhetsmekanism som måste vara på plats är en automatisk strömbrytare som stänger av vattenkokaren när vattnet kokar eller det är torrkokning. En behållare som kokar vatten blir varmt som en kruka på spisen, så en konsument måste också använda sunt förnuft i bruk, förklarar Ledaal till Dinside.

Han betonar att CE-märkningen är tillverkarens försäkran om självdeklaration att de uppfyller EU-kraven, men detta är inte på något sätt ett kvalitetsstämpel.

Om CE-märkning och certifiering

Det är en stor skillnad mellan CE-märkning och certifiering:

CE-märkning

är en gemensam europeisk mark som krävs för att sälja produkter inom EU och EES-länderna. CE-märkning innebär att tillverkaren själv säger att produkten är säker, precis som när försäljaren av ett hus hävdar att huset är bra. En certifiering

är som när en auktoriserad skattskyldig säger att huset är i gott skick. Produkten testas sedan och märks oftast med ett certifieringsmärke, till exempel från Nemko. (Källa: Nemko) Enligt chef för Organization for Standardization norska elektrotekniska kommittén (IEC), Trond Salater måste vattenkokare uppfyller kraven i standarden IEC 60335-2-15.

- Men det är inte ett stämpel att produkten har testats och dokumenterats säkert i enlighet med gällande regler för en oberoende testkropp som Nemko, säger han.

Ledaal rekommenderar därför att förutom CE-märket också leta efter andra certifieringsmärken när man köper en ny vattenkokare, såsom N-märkt från Nemko, D-märket från UL-Demko eller GS-märkning.

- Enligt en undersökning som EU genomfört några år tillbaka visar det sig att 8 av 10 produkter med CE-märkning inte uppfyller kraven, berättar Dinside.

Det finns inga specifika krav för energiförbrukning när det gäller vattenkokare, men det finns allmänna krav på e-handel för hur mycket ström en produkt använder energi när den inte är i aktiv användning eller så kallat "standby" -läge.

Här påpekar Ledaal att en vanlig vattenkokare genom sin konstruktion inte kommer att ha något problem att uppfylla detta krav.

Läs även:

Kaffetestprov

Vaffeljärnstest 2016

ADVERT

Mest populära