All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Höstens inredningstrender

De stora trendbyråerna och norska leverantörer är relativt enhetliga i sitt tal. I en värld av hög takt och stor förändring, tar vi in ​​och söker skydd.

- När förändringarna är vardagsmat, de grundläggande värderingarna frihet, vänner och gemenskap nyckel, säger den danska PEJ gruppen. De säger att vi bland annat kommer att vara fri att definiera vad som är bäst för oss själva.

Det finns mycket nostalgi i luften. Både i mode och inredning kommer mycket inspiration från historien. Men det är inte en enda tidpunkt som sticker ut.

- Fokus ligger inte längre på en epok, en plats eller en kultur utan en levande och eklektisk blandning av påverkan på alla aspekter av design, säger trendanalytikern Gemma Riberti från WGSN, världens ledande trendbyråer. Hon presenterade internationella interiör- och designtrender vid höstens Oslo Design Fair.

Vi gör det med färger

mjuka färger: Färgerna bör vara mjuk, varm och vänlig. Såsom färgen år 2018 från Nordsjön, som de har kallat Heart Wood. (Foto: Nordsjö) "> mjuka färger: Färgerna bör vara mjuk, varm och snäll Som årets färg 2018 från Nordsjö, som de har kallat Heart (Foto: Nordsjö)

- Färgerna.. bör vara varm, välkomnande och vänliga. det bör både ses och känns mjuk, säger Per Nimer, designchef på Nordsjö. de lanserade årets färg i 2018 under en kort tid sedan, en mjuk och varm grå-beige ton som är något lutad mot rosa. det kallas " kärnved "och är en grundfärg som passar de flesta andra färger.

ockra är också en färg med överklagande, särskilt som accentfärg. det vill säga det förmodligen kommer att bli många gula kuddar och filtar i den norska soffor hösten. Båda textilier - och tapetleverantörer tro på färg Efter höstens stora mässa, Oslo Design Fair, Lars Kollerøs från Lama berätta att allt de hade sammetskuddar i ockra accelererade under de två första dagarna det andra var det grönt och roströd på green... Apple, känd för sin coola och frodiga stil, har valt både gu Det är rött och grönt i utställningsrummet i höst.

- Vi känner alla här att gult är i tid och går in i, säger Kristian Halvorsen på Green Apple.

FAVORIT: Okergult seglar som favorit bland accentfärgerna. Och det förutspås att många gula soffa kuddar, särskilt i sammet och velour, kommer att mjukna i höstmörkret. Här från Green Apple. (Foto: Chera Westman / ifi Com.) "> favorit:. ockragult fram som favorit accentfärger och det förutspås att många gula soffa kuddar, särskilt i sammet och velour, kommer att mjukna i höstmörkret här från. green Apple. (Foto:. Chera Westman / ifi com)

Vi gör det med förlusten

NOSTALGIA: Vi är inspirerade av historien.Mästerverkets tapeter är inspirerade av de gamla mästarna och har färger och atmosfär som vädjar till många. (Foto: Storeys) "> NOSTALGIA: Vi är inspirerade av historien Tapeten Masterpiece är inspirerad av de gamla mästarna och har färger och atmosfär som tilltalar många (Foto: Storeys)..

Också på . förlust sedan indikerade intresse tapeter med historisk känsla marknadschef Bente Mølmann från Storeys säger att folk har vaknat till en samling av holländsk Eijffinger de lanserade för drygt ett år sedan

-. färger och design är inspirerade av de gamla mästarna, och har . exakt rätt färger, säger hon

Lunt och hot är de nyckelord som återkommer finns matta färger, taktila ytor, mycket ton-i-ton och slag mönster

-.. Människor har också upptäckt att förlusten av alla fyra väggar ger en speciell varm atmosfär, säger Birgit Torkildsby från Borge Hon betonar att det bör agera generöst och vedkomment

MÖNSTER:.. en tapet med mjuka färger skapar en varm och välkomnande atmosfär i alla rum, men det Måste vara tapeter på alla fyra väggarna redigerade alla de stora kontrasterna. Här från INTAG. (Foto:. Robert Walmann / ifi Com) "> MÖNSTER: En tapet med mjuka färger skapar en varm och välkomnande atmosfär i alla rum, men det måste tejpas på alla fyra väggar Bort med alla stora kontraster. .. Här från Intag. (. Foto: Robert Walmann / ifi com)

Vi gör det med tyg

med generositet även kommer tyger tillbaka

- Folk vill ha mer textil tapeter och tyger för gardiner, säger Jannicke Sveen i Intag och tillägger:..

- Många vill velour det är mjukt, elegant och samtidigt ljuddämpande tre år sedan fanns mycket lite efterfrågan på det, det är nu velour folk vill, säger Sveen

. Läs också: Interiör Trend - textilierna framåt

Vi gör det med tre

levande material: Wood paneler är i full fart tillbaka Tres pilar är en vinnare på grund av goda akustiska egenskaper samt värme. träd lägger till en modern interiör (Foto: Södra). "> levande material: träpaneler är i full fart tillbaka. Tres Pilar är en vinnare på grund av goda akustiska egenskaper utöver den värme som trädet lägger till en modern interiör. (Foto: Södra)

Trä är i full fart tillbaka på våra väggar. Nu är det inte bara på golvet vi vill ha trä. Trepanel är också tillbaka, speciellt utan profiler. En träprodukt som är speciell i vinden är trespiler.

- De används i både tak och väggar, i allt från småhus till stora offentliga byggnader, säger Bård Haug från Södra. - Det fina med dem är att de dämpar akustiken, vilket skapar värme i moderna rum både estetiskt och ljudmässigt, sade han.

Trendexperter tror att det ökade intresset för trä är mer än ett motslag. Trä är miljövänlig och en naturlig del av nordisk design och arkitektur som ökar allt fler fans, även internationellt.

- Det är också bra för människor som vill lugna sig från en hektisk och skyndsam takt, säger de.

ADVERT

Mest populära