All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Detta är faktiskt en kyrka!

Arkitektur skapar anrikning på flera områden. Det kan ha ett värde i sig, för sin fysiska miljö, men också för sin sociala miljö. Det senare är fallet för den här spanska kyrkan.

"La Ascensión del Señor" i Sevilla är designad av den spanska arkitektkontor AGI arkitekter och nyligen nominerad till Europeiska unionens pris för samtida arkitektur, Mies van der Rohe Award 2015. Det var också nyligen tilldelades World Architecture Festival i kategorin kyrka.

Samlingsplats

Från början av sitt uppdrag förstod arkitekterna att det handlade om mer än att bara utforma en kyrka. Detta innebar bland annat i allmänhet för att återställa kyrkan som en social samlingsplats, och framför allt för att skapa en kyrka i en gräns utan identitet och med risk för uteslutning av befolkningsgrupper.

"Visionen var att skapa en plats där medborgarna kommer att känna sig välkomna, och de kommer att fortsätta in i byggnaden för att uppleva kyrkans andliga kraft", skriver arkitektkontorets presschef, Almudena Grande, i ett e-postmeddelande att klicka. nr.

BRED AND KNOW: Här är du välkommen, oroa dig inte om det. (FOTO: Miguel de Guzman)

En inbjudande kyrka

Den vägledande elementet i arkitekt vision om att skapa en samlingsplats är ingången. Det är brett och inbjudande, som om det borde ha tagits ut ur salmen "Gör dörren lång, gör porten".

Och på baksidan av kyrkan ligger trädgården, som är tillgänglig direkt från gatan genom breda glasdörrar längs ena sidan av kyrkan.

Dessutom ges de traditionella kyrkliga krucifixerna en sekundär placering för att stödja det allmänna inbjudande uttrycket.

Liturgisk belysning

ÖPPEN: Längs en sida av kyrkrummet går den stora glasdörren och öppnar kyrkan mot en frodig trädgård. (Foto: Miguel de Guzman)

Det finns lite yttre avslöjar La Ascensión del Señor som en kyrka, men inuti, ligger tyngdpunkten på att belysa det heliga och liturgiska, främst genom användning av ljus.

Detta var början på en av de mest monumentala kyrkorna

från taket, som rör sig i olika nivåer, översvämningar solljus genom öppningar av olika storlekar. Det ger de liturgiska rummen ett speciellt liv.

Tredje kyrkan Rummet

Kyrkans inre är indelat i tre rum för odling av djur. Först den stora kyrkan, då ett rum för dopklänningen och slutligen ett rum för syndens förlåtelse.

LYSNING: Genom olika öppningar i taket översvämmer naturljuset in i kyrkan och förbättrar det liturgiska elementet. (Foto: Miguel de Guzman)

monumental: De rena och enkla linjer bidrar till att stärka den stora kyrkorummet monumental kvalitet. (Foto: Miguel de Guzman)

Alla dessa rum är sammankopplade, vilket både ger utrymme för sociala aktiviteter och en utvidgning av den liturgiska området.

Är detta världens coolaste kyrka?

Ekonomi och hållbarhet

Eftersom det var en kyrka med sparsamma resurser, blev ekonomin ett viktigt inslag i kyrkans utformning. Det är också betonat att endast använda material som återanvänds

, så att kyrkan har en hållbarhet utöver sin överdimensionerade dimensionsdimension.

INGEN KRISTIK: Användningen av kristna korsfästelser har hållits till ett minimum för att betona kyrkans sociala och sekulära ställning. (FOTO: Miguel de Guzmán)

SKRIVNING: Inuti är kyrkan uppdelad i tre religiösa utrymmen, inklusive ett rymdskript. (Foto: Miguel de Guzman).

"Trots den begränsade budget, arkitekterna fortfarande finns utrymme för specialdesignade bänkar, skyltar altare och små detaljer i övrigt Detta är en kyrka som är i alla avseenden en närhet till det lokala samhället och dess utmaningar avslutar Grande i hans email.

Kapell blev en lyxig lägenhet

DÅPSLITURGI: Kyrkan har tre kyrkor. Det här är platsen för dopkirurgi. (Foto: Miguel de Guzman)

NÄRHET: Kyrkan ligger i mitten av en av Sevillas nya distrikt, som har sociala utmaningar. (FOTO: Miguel de Guzmán)

ADVERT

Mest populära