All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Detta ger dig en miljon

Hur många kvadratmeter får du en miljon?

En genomsnittlig kvadratmeter norska bostadshus kostar idag 22 600 kronor. För en miljon kronor får man mer än 44 kvadratmeter bostäder. I genomsnitt. Men, som vi alla vet, ger genomsnittet inte en exakt punkt på marknadens yttre kanter.

Vi har tittat på vad du får för en miljon, i olika norska städer och län.

Här hittar du miljoner hem från Sogn og Fjordane till Finnmark

Svårt i huvudstaden

Det är inte länge sedan att det var nästan omöjligt att hysa bostäder under miljonen i huvudstaden.

Det största föremålet vi hittade var en last på Torshov på 75 kvm med ett pris på 950.000 kr. Men här måste man förvänta sig att spendera mycket dollar i renovering.

Foto: Hitta. nej Visa mer

Lite utanför stadens centrum kan man få en färdig lägenhet på cirka 50 kvm. Vi hittade bland annat ett 2 sovrum på Romsås, nyrenoverat och med fransk balkong till cirka en miljon, inklusive gemensam skuld. Detta är dock endast för vuxna över 45 år.

Om du vill stanna mer centralt kan du inte räkna med många kvadratmeter, och du kanske behöver ytterligare fyra krav. Mitt i mitten, i Bernt Ankersgate, får du en 2-rums 32 kvadratmeter för knappt en miljon. Men sedan med en toalett på korridoren.

Till sist fann vi ett läger på Kampen / Vålerenga bland ett antal parkeringsplatser och garageverk som sålts i hundratusentals. Här hittar du en vacker 1-rumslägenhet på 3: e våningen, ljus och med utsikt, för några tiotals miljoner. Vid 15 kvadratmeter.

Akershus

Du är dock inte långt utanför huvudstaden innan du får en bra campingplats för en miljon. I Hurdal får du ett fristående hus med uthus, 148 kvadratmeter P-rum - med ett pris på 750 000 kronor.

Det finns också dyra kvadratmeter i Akershus. I Bjørkelangen hittade vi en 2-rumslägenhet på 34 kvadratmeter för 790. 000. Och på strömmen får du 1-2 rum på 33 kvadratmeter till ett pris av 999 000 kr.

Vi hittade 43 prospekt under en miljon, inklusive vanligt skuld i Akershus.

Här hittar du miljoner hem från Sogn och Fjordane till Finnmark

Foto: Hitta. nej Visa mer

Halleluja i Østfold

I Østfold hade vi mer att välja mellan. Här fick vi 181 träffar på vår sökning. I Lislebyveien i Fredrikstad säljs ett gammalt kyrka / bönehus på 173 kvadratmeter för 950 000 kronor. Här kan du också förvänta dig en liten renovering.

Men nyare små lägenheter i städerna Moss, Halden och Fredrikstad ligger något närmare priserna i huvudstaden. Här måste du betala mellan 800 000 och en miljon för ett rum under 30 kvadrat.

Danscenter i Hedmark

Förflyttning till Hedmark, du kan få ett fristående hus på cirka 200 kvadratmeter, i Våler i Solør för en halv miljon.Sedan har du en halv miljon kvar för modernisering och uppgradering, som utsikterna säger kan förväntas.

Även här är det dyrare i städerna, särskilt om man köper nya bostäder. I Hamar säljs mindre lägenheter för upp till miljonen, men de är båda hackade större och hackade billigare än vad vi såg i Oslo, Akershus och Østfold. Du kan bland annat få en studio lägenhet på 28 kvadratmeter till 690 000 kronor i Hamar.

149 bostäder är till salu för mindre än en miljon i Hedmark.

Surf på Einafjorden

Foto: Hitta. nej Visa mer

Drömmer du om att flytta till Oppland, kan du också slå kappan på cirka 200 kvadratmeter för en miljon. På Eina kan du få ett fristående hus med 180 kvadratmeter primära utrymme och 291 kvadratmeter nyttutrymme till ett pris av 980.000 kr.

I lite mer centrala områden, i Lillehammer eller Gjøvik, behöver du lite mindre i storlek. 840 000 kr är en prisutställning på ett rum på Lillehammer på 26 kvadratmeter.

89 hus ligger på Finn. nej med ett pris under en miljon i Oppland.

Utrymme i två generationer i Buskerud

I Buskerud finns cirka 100 bostäder för försäljning till under en miljon. Och här är många större stugor. Bland annat kommer du att få en generisk bostad på Tofte på 272 kvadratmeter primära utrymme, 305 kvadratmeter nyttutrymme till 950 000 kr.

I Drammensområdet är priserna lite högre: I bostadsområdet Sørensvingen strax utanför Drammen går 2-rumslägenheter i bostadsföretag för 800 000 - 900 000 kronor.

Här hittar du miljoner hem från Sogn och Fjordane till Finnmark

Vestfold

Foto: Hitta. nej Visa mer

I Vestfold finns 80 bostäder med ett pris under en miljon. Högst kan man förvänta sig att ha cirka 150 kvadratmeter boende. Vi hittade ett antal friliggande hus, varav de flesta är lantliga. I de mer centrala områdena blir det dyrare. Till exempel, en 32 kvm studio lägenhet i Horten centrum med ett pris på 930.000 kr.

Agderfylkene

Agderfylkene är bland de ställen i landet där bostadspriserna inte slog så fort - och hårt - som i vissa pressområden. I de två Agderregionerna finns 45 tillgängliga bostäder med ett pris under en miljon. Bland dessa är en liten gård i Sogndalen på 144 kvm med ett pris på 890.000 kr.

Ungdomar kan också köpa ett låginkomsthem på Myråsen utanför Grimstad, som totalt kostar sammanlagt 867 500 kronor.

Trångt i oljebyen

Även Rogaland har upplevt otroligt stark prisökning de senaste åren. Men här får du också mycket kvadratmeter, om du bor utanför städerna. På Sauda kan du få en hel tomt med utsikt över 172 kvadratmeter till 950 000 kronor. I Stavanger finns det dock få bostäder med ett pris under en miljon. Men till exempel har det bara sålts en hyra i Misjonsveien med ett pris på 930.000 kr. För 23 kvadratmeter. I Haugesund får du några kvadratmeter mer, här får du ca 30 kvadratmeter för knappt en miljon.Här är cirka 30 bostäder utbjudna till under en miljon.

Hordaland

I Hordaland finns 59 hus till salu på Finn. nr. De största av dem ligger i fjorden eller bortom öarna. Om du vill ha stor frihet, kan du köpa ett nybyggt men obebodt hus i Fusa kommun på 167 kvadratmeter. Prisuppskattning: 950 000 kr. Om du vill ha boende i Bergen får du mer än 30 kvadratmeter. Det billigaste vi hittade var en hyreslägenhet på Nesttun utanför Bergen, 17 kvadratmeter, med renoveringsbehov, till knappt 600 000 kronor. Och på Danmarksplass, inom gångavstånd från stadens centrum, får du en 22 kvadratmeter självgående till 990. 000 kronor.

Här hittar du miljoner hus från Sogn og Fjordane till Finnmark

ADVERT

Mest populära