All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Denna trädgård är att äta upp

- hem produceras grönsaker, ätbara blommor, örter, uteplats växter och "urban odling" har fått stor uppmärksamhet i trend bilden under de senaste åren , säger Tonje Bergh.

Sedan flera år har hon varit chef för Informationsverket för blommor och växter och har sin akademiska bakgrund från Norsk lantbrukshögskola, nu NMBU.

Idag driver hon en trädgård konsultföretag Plantmania och har nyligen släppt hagebok om ätliga växter som kan odlas i krukor och burkar.

- Den som drömmer om en liten trädgård kan göra den i en burk. Idag växer intresset för att odla sig, och speciellt näringstillväxt, säger Tonje Bergh.

I en gryta kan du växa växter som är både ätliga och vackra. Många stauder och sommarblommor kan också användas som dekorationer och ingredienser i matlagningen.

Du kan till exempel göra trevliga tillsammans planteringar i krukor med kombinationen solros, tomat och koriander eller isop, citronmeliss och blad lilja.

Läs också:

Mus i hus

Vad gör du om du får möss i ditt hus?

Odling i krukor är lite skrymmande och samtidigt dekorerar den fint på terrassen.

När kan du?

Att odla dina egna örter från frön är en extra säsong i vardagen. Det finns över 100 växter som kan odlas i krukor och som du kan få i Norge.

I mitten av mars kan du göra saker som: basilika, lavendel, mynta, rosmarin, salvia, gräslök, timjan och citronmeliss.

I början av april kan du se kjørvel, dill, estragon, merian och persilja. Använd soja (extra sandig) och plantera på ört (porös och magert jord).

odla växter inomhus tills det är varmt nog att sätta ut dem, vanligtvis i början av juni. Växter som är känsliga för kyla bör vänta till mitten av juni. Vatten och växter bra före och efter plantering.

I den nya örtserien från GFC kan du välja mellan basilika, persilja, timjan och dill.

Grow kök örter inne

Flying Culinary Circus är ett gäng ambulerande kockar som vill människor att uppleva glädjen i att odla mat själv. Därför har de lanserat ett självkänsla för de ogiftiga. Satsen finns i basilika, persilja, timjan och dillvarianter, och innehåller frön, näring, två krukor, expanderande jord och ett lock.

Herbal kit fungerar som en mini växthus och kan köpas på livsmedelsbutiker Menu, Centra, Ultra och Jacobs till £ 39

- Genom att kulten av egna örter tillgängliga i det dagliga posten kommer att återgå till producenter av färska örter ökad konkurrens, säger Tor Jørgen Kramprud Arnesen, växtbaserad och vegetabilisk expert i gruppen. För att undvika för mycket röra valde pojkarna att använda en jordtablett istället för våtmark. - Du är bara på varmt vatten och ser att jorden växer i potten, ganska cool.Barnen tycker att vi är glada när vi visar dem detta, säger Tor Jørgen.

ADVERT

Mest populära