All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Detta är kostnaden för din bil.

Det har inte varit länge sedan vi märkte det inom redaktionen. Chefs Mercedes-nyckel tog på kvällen och var tvungen att bytas ut. Backwave var snabbt ett faktum när han blev informerad om vad Bertel O. Steen tar för en liten plastklaff med batteri och datakrets: 3 900 NOK! Det fick oss att tänka: Vad exakt är priset på en nyckel på de enskilda bilmärken? Vi kommer i telefon och ta reda på!

Överraskande nyckeltal

Resultatet var väldigt sensationellt. Det visar inte bara att Nissan, med sitt bästa pris på 1 770 dollar, är nästan tre gånger så billigt som det dyraste. Ännu mer överraskande är att störningarna inte är de dyraste bilarna. I botten hittar du Mitsubishi ASX med 4 676 kronor, nästan tre gånger så mycket som Nissan Qashqais nyckel. Det här är helt enkelt hårhöjande. Observera att det är versionen med Keyless Go, vilket är något dyrare. (Du får också ASX med vanlig nyckel, det kostar $ 2.944.) Fortfarande: Suzuki Swift kommer med Keyless Go som standard och den här nyckeln kostar bara hälften av Nissans ...! Var är logiken?

Listan nedan har baserats på bilar som inte är äldre än tre år. Vi antar också att hela nyckeln är förlorad och att en ny komplett nyckel måste beställas, programmeras och eventuellt strimlas. Programmeringen tar vanligtvis ungefär en halv workshopstid. Priserna är vägledande enligt de enskilda varumärkesplatserna. Lokala variationer kan inträffa.

MÄRKE / MODELL / PRIS (inklusive moms och kodning)

Illustration: Jostein Strand Henriksen Visa mer

ADVERT

Mest populära