All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Denna kostnad expert till trädgården

Kanske har det varit grovt arbete i trädgården, eller du kämpar med sängar eller gräsmatta. Om trädgården inte är helt som du önskar kan stegen vara oöverstigliga för många.

Vilka växter växer bäst, vad kan du ha var och hur skapar du ett mysigt uteutrymme?

Det finns bara några av frågorna om trädgård och utomhus.

Du kan köpa med

Precis som det inte behöver kosta skjortan att få experthjälp till det inre, också en trädgård expert kan vara lösningen för planering av trädgården.

Tveka inte att få trädgården som du vill ha det, det finns lite hjälp att få.

Vi har pratat med trädgårdsdesigners, landskapsarkitekter och trädgårdskonsulter för att höra vilka tjänster de kan erbjuda och till vilket pris.

LEKKERT: Babylon Gardens kan hjälpa dig att göra din trädgård till en vacker oas. Foto: Foto: Babylon Gardens

Garden Designers

Om du vill ringa i en trädgård designer kommer förmodligen initialt att vara billigare än att be om hjälp från ett landskap, som ofta används för stora projekt och som kräver förändringar i både liggande och terräng.

Garden Design är först och främst om formen, passform och material, men fler designers har också trädgårdsmästare erfarenhet och kommer att kunna hjälpa dig med val och tips om tillväxt och underhåll av dessa växt.

1. Babylon Gardens

- Det är helt klart en trend att fler och fler människor vill ha hjälp i form av tips och råd för utformningen av trädgården, förklarar Kari Mette Glømmi i trädgårdsdesign fast Babylon Gardens i Hakadal.

- Våra kunder är allt från nyetablerade, som kommer att designa sin nya trädgård för äldre som vill ha en mer lättillgänglig trädgård. Eller de som bara vill ha en mer spännande och unik trädgård.

Glömi förklarar att det som folk flest vill ha är tips och råd för en lättillgänglig trädgård, vilket blir lätt att hålla under de kommande åren.

- Trädgårdsskötsel är en rekreation, men de få vill ligga på knäna hela sommaren, förklarar trädgårdsdesignern till Bonytt. nr.

SYMMETRIN: En trädgårdsdesigner kan ge dig många tips om hur du gör din trädgård vackrare. Foto: Foto: Babylon Gardens

Brainstorming

Glømmi förklarar att tjänsten Babylon Gardens säljer det mesta av vad de har valt att kalla en brainstorming.

- Det här är ett kreativt utseende där två trädgårdsdesigners kommer hem till dig på 2, 5 - 3 timmar. Vi lyssnar på vad kunden har av behov och behov och går genom trädgården och ser vad som finns av utmaningar och möjligheter. Dessutom visar vi inspirerande bilder för att ta reda på vad kunden gillar och inte gillar. Vi ritar också en skiss och ger en översikt över växtidéer och materialval.

En sådan idé i Osloområdet kostar mellan 4000-4500 kronor.

- Vi erbjuder också förslag till maildesign för kunder som bor för långt för ett besök, förklarar Kari Mette Glømmi.

Glömi tycker att det är bäst att spendera pengar i god matrials när man väljer trädgården.

- Välj saker och växter som kommer att vara sist, skriker experten.

- När det gäller växter, tenderar vi att säga att 98 procent ska överleva vintern och att man bör komplettera med sommarblommor eller exotiska sorter som man kan njuta av under hela sommaren.

2. Dengin Garden & Landscape

- Vi arbetar med olika faser av ett projekt, förklarar Yvonne Dengin, General Manager på Dengin trädgård och landskap i Oslo. Dessa fungerar enligt följande:

1. Idétime

Huset med 8 meter fönster

- Vi träffar ett möte eller en plats på plats, förklarar Dengin till Bonytt. nr.

- Första mötet är en diskussion tid där vi lyssnar på kundens behov, och levereras med ett antal konkreta förslag på praktiska och estetiska lösningar för vinterträdgården.

Fast pris på idétid är 2500 NOK i Oslo och omgivning.

2. Skriftliga minuter och erbjuder

- Finns det ett behov av ytterligare samarbete efter idétimen vi upprätta en rapport om inspektionen, ett erbjudande om utarbetandet av planer för trädgården och / eller utomhusmiljöer, samt en konkret arbetsplan, förklarar Dengin.

- Grove planer och detaljerade planer för projektet kommer att bli så utarbetade av oss. Beskrivningar av material, belysningsplan och planlösning finns på plats.

- Om projektet kräver terrängjusteringar ska vi skissera ritningar som beskriver höjder, gradient och uppfyllelse. Om det ska byggas terrasser, trappor, levande väggar, pergola, cykelskur, sopor eller liknande. På samma sätt ritar vi också dessa element.

-Da kommer vi att samla priser från livräddare. Vi kan också erbjuda projektledning om det finns behov av detta.

Om du behöver mer hjälp efter det första idémötet delar Dengin erbjudandet i två, med priser för första våningen och detaljerad plan.

GREEN FINGERS: Experterna är upptagna vid denna tid på året. Foto: PHOTO: Colourbox

- Medelpriset för en komplett trädgårdsplan med båda faser är cirka 62 000 kronor, beroende på projektets storlek.

Easy renovering du får gjort i helgen

Mindre projekt

Dengin förklarar att vid mindre projekt och delprojekt som utförs ofta på timbasis.

- Aktuell timpris per 1 augusti 2011 är NOK 1050 per timme.

3. Guri Haavi

- Jag planerar trädgårdar i olika stilar enligt kundens behov och önskemål, förklarar designer Guri Haavi till Bonytt. nr.

- Det kommer att läggas tonvikten på praktiska lösningar som kommer att fungera på lång sikt. Trädgårdarna kommer att användas och underhållsvänliga med spännande plantering anpassad till klimat och tillväxt villkor på platsen.

Detta kan hjälpa dig med:

1. Idétime

2. Garden Sketch

3. Trädgårdsplan

Detta hus är fullt av hål

4. Tenderdokument och uppföljning av projektet

5.Planlösning.

- Om du vill ha hjälp med att göra en vacker blomsterbädd, spännande plantage runt en plats eller en damm, kan jag göra detaljerade planer för ett mindre område på tomten, förklarar Haavi.

- Andra exempel på problem som många vill ha hjälp kan omfatta plantering och underhåll av sluttningar eller plantering i de skuggiga områdena i trädgården. Här kan en liten planering omvandla även den sorgligaste kroken till ett spännande utomhusområde.

Timpriset är 950 kr.

4. Creative Landscape

På Garden Design och Landscaping Company Creative Landscape har de trädgårdsdesign, konstruktion och underhåll och beskärning och trävård som speciella områden.

- I fråga om priser skiljer vi mellan design och planering och konstruktion och konstruktion, förklarar Dalian Leader i Creative Landscape, Ricki Meerloo, till Bonytt. nr.

- För hjälp med design, rådgivning eller planering är priset 685 kr per timme, medan för arbete och byggprojekt i trädgården är 450 kr per timme (t.ex. moms).

Meerloo förklarar att de kan hjälpa till med följande:

- Vi kan designa, planera och designa din trädgård. Dessutom utför vi också rehabilitering av gamla

trädgårdar och byggande av nya anläggningar.

Företaget kan dessutom hjälpa dig med både underhåll och underhåll av utomhusutrymmet, och trävård och beskärning av stora träd bör du behöva.

Meerloo noterar också att det blir alltmer populärt att ringa expert hjälp när trädgården är på plats.

PROJEKT: Det kan vara en bra idé att få trädgårdsexperter på ett samråd innan du börjar med stora förändringar i trädgården. Foto: PHOTO: Creative Landscape

- Du betalar för hög professionell kvalitet och professionella lösningar, förklarar trädgårdsmästaren.

Nyanser till solljus och värme

- Förutom hög kvalité av utförande och utförande.

Meerloo förklarar att genom att hyra sitt företag får du 25 års erfarenhet av landskapsarkitektur, trädgårdsarbete och byggnad för hjälp med trädgården.

- I slutändan kommer du att sluta med en mer intressant och inte minst mer användbar trädgård, och det är målet.

5. Bryne Planter

Trädgårdsdesignern Marit Tveitvoll har i trädgårdscentret Brynes Planter i Stavanger utformat trädgårdar i över 30 år.

- Det här är en extra tjänst som vi erbjuder till våra kunder, förklarar Tveitvoll till Bonytt. nr.

- Det jag bidrar med är först en utforskning av trädgården. Sedan gör jag en plan för vad man ska göra och plantera var.

Tveitvoll förklarar att de inte arbetar med en fast timpris, men att priset beror på projektets storlek.

- Medelpriset för en vanlig storlek trädgård kommer på ca. 4 000 kronor, förklarar Tveitvoll.

Landskapsarkitekter

Landskapsarkitekturstudien är en 5-årig professionell studie, men landskapsarkitekten är inte en skyddad titel i Norge. En landskapsarkitekt MNLA är en godkänd medlem av NLA. Landskapsarkitekter används för stora och mindre projekt inom den offentliga och privata sektorn, vilket ofta bidrar till stora miljö- och markförändringar.

PLANPLANER: Du kommer att kunna få hjälp att ta reda på vad du ska plantera var. Foto: PHOTO: Creative Landscape

En hel del landskapsarkitekter upplyser Bonytt. nej, på grund av många stora projekt åtar sig de inte längre att rita och utföra privata trädgårdar och utomhusområden.

Denna skog växer på en skyskrapa

6. Villvin Landscape

- Vi märker verkligen mycket intresse och uppmuntran från personer som vill ha hjälp med privata trädgårdar, förklarar landskapsarkitekt med Bjørg Thorvik Helg på Villvin Landskap i Oslo till Bonytt. nr.

- Vi utarbetar inte en timmarsavgift på detta sätt, men överväger varje projekt baserat på storlek och komplexitet. Priset beror på fullständiga detaljer om de detaljerade planerna som ska förberedas.

Helgen förklarar att man antagligen måste räkna med ca. pris på 25 000 kronor för en genomsnittlig trädgård.

- Denna utmärkelse är bara en referenspunkt, betonar landskapsarkitekten.

- Vi vill göra en undersökning, gör några typiska nedskärningar, men om du går ner till detaljnivå i förhållande till växter, till exempel blir priset högre. Landskapsarkitekter är därför kunniga när det gäller allt från geologi till teknisk utformning av planer och skisser, och det är inte bara den visuella som spelar en roll.

8. Hagedesign

Stavanger-företaget Hagedesign, som ägs av Stavanger Nature and Sport Service, kan enligt webbplatsen hjälpa dig att komma till drömträdgården.

Landskapsarkitekt Jamie Bell förklarar:

- Vi genomför både små och stora uppdrag, allt från uppfart till större tomter. Ett typiskt Hagedesign-projekt kan vara så här:

1. Obligatoriskt, gratis möte.

Här gör vi en undersökning av trädgården och kartlägger kundens önskemål. Vi skulle vilja komma med en grov uppskattning av vad projektet kommer att kosta.

2. Undersökning och kartläggning av trädgård / land

3. Landskapsarkitekt arbetar med ritningar och skisser

4. Möt med kunden där ritningar presenteras och granskas för ingång

5. Eventuella ändringar och justeringar

6. Avslutade ritningar överlämnas till kunder. Om det är önskvärt kan Stavanger Nature and Sport Services också uppskatta jobbet eller kunden kan få ritningarna till andra leverantörer att uppskatta denna tjänst.

(Priserna i saken är citerade inklusive moms).

Gör också fel när du tvättar

Bli inspirerad av hundratals vackra inredningsbilder

Så här sys din egen rullgardin

Här är tecknen på att ditt barn behöver glasögon <999 > I MINDRE FORMAT: Även om din trädgård inte är så stor som den här, kan det vara värt att få lite expertråd. Foto: PHOTO: Colorbox

ADVERT

Mest populära