All egendom: trädgård, kök, inredning >> Uppdatering

Denna kostnad expert till det inre

Det är mycket att göra när du skapar ett hem. Inte bara har du rum för allt du äger och har, men saker ska vara både funktionella och ser bra ut också. Det kan finnas mycket kontroll för alla.

Fler och fler tillgripa experthjälp när de dekorerar ditt hem, och ännu fler drömmar om att kunna kalla in experter för tips och råd vid renovering eller möblera.

Vad kostar experterna

Men vad kostar det verkligen att få heminredning? Och inte nödvändigtvis till de mycket stora renoveringsprojekten, utan snarare några smarta tips och råd om cool inredning eller effektiva lösningar?

Vad kan du verkligen förvänta dig att få hjälp om några timmar?

Och är det värt pengarna att ringa experter när du dekorerar?

Bonytt. Nej har pratat med välrenommerade inredningsarkitekter och inredningskonsulter, och samlat in sina priser och vad de tror att de kan hjälpa kunden med.

Det är viktigt att skilja mellan inredare MNIL (5 års utbildning på högskolenivå) och inredare / dekoratörer, som vill ha 1-2 års skolgång, inklusive norska Creative Fagskole).

Här har inredningsarkitekterna en längre utbildning som de betalar bättre för, enligt våra önskemål.

EXPERTISE: Det kostar inte världen att få bra tips och råd från inrikesproffs. Foto: Foto: Colourbox

inredningsarkitekter och inredare

- Mycket kan rätas

Cleopatra Design:

- Det finns mycket som skulle kunna genomföras under loppet av några timmar, säger Hege Kaisa Styrerud, inredningsarkitekt på Cleopatra Design i Oslo till Bonytt. nr.

- Många behöver bara hjälp för att se lösningar som de inte omedelbart ser sig själva, och i dessa möten diskuterar vi allt från planlösningar till färg och materialval. Belysning är ett område som många känner att de behöver hjälp med, och så försöker vi helt enkelt kartlägga kundens önskemål och behov.

Styrerud förklarar att en sådan "liten mission" är något mycket ofta leder:

- Kunderna är oftast mycket nöjda med att ha fått lite hjälp och råd utan att det kostar en förmögenhet, och ofta hör vi att de är tacksamma eftersom de kallar oss kanske undviker dyra bombningar och misstag för hemmet.

Styrerud förklarar att för den typ av engagemang när det gäller smarta drag och tips för kunder tenderar hon att arbeta med en fast pris:

- Den mest prisvärda samråd jag gör kostar 2500 kronor.

Då kommer jag hem till kunden, med lite olika färg-, tyg- och materialprover, liksom några broschyrer på möbler och inredningstillbehör. Vi går igenom rum för rum i hemmet och pratar om vad kunden vill ha, vad behöver de, och sedan följer jag med mina förslag, förklarar designern.

- Besöket slutar med en rapport till kunden som sammanfattar vad vi har pratat om.

Om du vill ha något lite mer konkret, förklarar Styrerud henne för 5000 kronor utför samma samråd som ovan, men dessutom skapar en Planja till kunden efter samråd med konkreta förslag till färger, tyger, material och möbler.

GENOMFÖRT: En inredare eller inredningsarkitekt kan hjälpa dig att hitta en ny stil för ditt hem. Planer och collage används ofta för att hjälpa kunden att se hur resultatet blir. Foto: FOTO: Espen Grønli / Tia Borgsmith

- Här ingår foton och materialprover, förklarar Styrerud.

Här är den färg som visar att du hänger med

För större jobb som involverar mer engagemang och genomförandet av projektet från början till slut förklara designer ar hon arbetar ut ur en timtaxa.

- Timpriset är 550 kr.

C Inn

- För att komma hem till en kund tar vi ut 1500, förklarar Cecilie Sletbak på C Inn AS i Ski.

- Då tittar vi på fastigheten och får en känsla av vad kunden vill ha hjälp med. Här kan kunden komma med egna förslag till ändringar, eller vi kommer att komma med förslag och råd.

Sletbak förklarar att ofta ser kunderna helt enkelt inte se möjligheterna i sitt eget hem, eller ses som förblindade av sina egna lösningar, särskilt om de har bott där länge.

- Här kommer vi in ​​och ställer kritiska frågor om hur de använder - eller vill använda - hemmet.

Inrikesexperten förklarar att det ofta händer att de hämtas eftersom det finns oenigheter mellan par när det gäller hemlösningar.

- Då blir vi en slags diskussionspartner, förklarar Sletbak.

Radhuset blev helt omvandlat

- Vi motiverar våra åsikter och presenterar förslag och lösningar.

Sletbak förklarar att de hemma besök möten med kunden vad de vill ha ytterligare hjälp, såsom ritning av inredning, möbler idéer, färgscheman, belysning publicering eller belysningsplan.

- Vi ger också en indikation på hur många timmar vi förväntar oss att spendera på detta. Vår timpris är 500 kronor. Naturligtvis beror helt och hållet på de detaljerade planerna som kunden önskar.

Tint Design

- En interiørkonsulentvirksomhet uppdrag börjar alltid med ett informellt möte, förklarar interiørkonsulentvirksomhet Ingunn Hestness på Tint mallen i Bonytt. nr.

- Jag tycker att det är viktigt för ett möte där jag möter kunden i miljön att arbeta med. Det är det som ger mig den information jag behöver för att skapa rätt interiör för varje enskild kund.

- En interiöruppgift för privata kunder varierar mycket i storlek och antal rum, förklarar Hestness.

- Från 5000 till 20 000 NOK Jag levererar följande:

  • Skiss för planlösning - möjligen för rörliga väggar.
  • Planer för placering av lager.
  • Belysning Förslag.
  • Färg och materialförslag med produktförslag.

SNABBT: Ibland är det värt att få hjälp från någon som har ett jobb att visa dig hur man får det rätt hemma. Foto: Foto: Colourbox

Horse Ness förklarar att kunden senare kan köpa Serv glass som faktureras per timme:

samma gång - 16 500 miljoner skillnad

- Här är timtaxa jag tar 550 miljoner.

Horse Ness förklarar vad kunderna kan uppnå med en inre expert på inredning:

- Få hjälp med en interiör ger kunden hjälp att se nya möjligheter för deras hem och skapa en god stämning.

- Vissa kunder vill helt enkelt ett samråd där jag kommer med råd och förslag för innrdening i hemmet, men jag tror att det är bättre för kunden att få väl genomtänkta lösningar som arbetar på.

Inredningsarkitekter: För större renoveringar och förändringar av layouter

Kirsti Skulberg AS

- Små uppdrag med några tips och goda råd kan ofta lösas på plats av ett hembesök, berättar Kirsti Skulberg i Kirsti Skulberg AS, en Oslo baserade inredningsföretag.

- Har kunden frågorna färdiga och anteckningar som föreslagen lösning diskuteras, mycket kan göras om två timmar. Därför tar vi omkring 2000 kronor, förklarar Skulberg till Bonytt. nr.

Skulberg förklarar att vid ett sådant hemkonsult kan kunderna få idéer och förslag på hur man löser olika problem i hemmet.

- Här gör vi skisser som förslag, reder ut vad din kund kan göra för dig själv och ta reda på vad som kommer att behövas av ritningar för hantverkare och liknande.

Ta stuga stil hem

- timavgifter för inredare MNIL är mellan 800-1000000000 för pågående projekt, det vill säga ritningar för tillverkning och bygganmälan och liknande.

- Det är lite individuellt på vad priset landar. Finns det problem som kan lösas på plats med tanke på individen interiørsrkitekt hur mycket det verkar förmedla är värt, säger Kirsti Skulberg.

Studio BEBA som

- En interiör är mest lämplig att använda med en större renovering sammanhang såsom då romendringer, bedömning av funktionella lösningar och behovet av totala grepp (både strukturell och estetisk) är nödvändig, förklarar Interiørarkitekt MNIL Beba S Vaxevanidou Holøyen vid Studio Beba AS till Bonytt. nr.

- Vi kan naturligtvis hjälpa till med kosmetiska förändringar men enligt min erfarenhet är ofta saker tillsammans och det finns vanligtvis ett behov av mer än bara ändra färgen på en vägg.

Vaxevanidou Holøyen förklarar att hon personligen har svårt att bör ge bra, professionell rådgivning på bara några timmars samråd.

- Det är självklart möjligt, förklarar inredningsarkitekten.

vågad: Ofta en lite försiktig om att lämna på egen hand, men våga mer om du har samrått med en expert. Foto: Foto: Ragnar Hartvig

- Men du ska först göra en grundlig analys av de boendes behov, önskningar, personlighet, bomonster och så vidare, tills man ger innredningsråd.Detta beror på att våra tjänster ska skräddarsys och anpassas till varje projekt.

15 knep som gör små utrymmen större

Interior Experten förklarar att kursen är lätt för henne att ge allmänna råd, men att dessa inte nödvändigtvis kräver användning av en inredningsarkitekt:

- Det blir lite luddigt att bara få genom Allmän råd om dekorationer som du kan hitta även om du bara söker online.

Vad gäller pris förklarar Vaxevanidou Holøy att hon vanligtvis prissätter privata projekt till ett fast pris på det faktiska arbetet.

- Här kommer möten, undersökningar och liknande att läggas till.

Den inre MNIL Mary Kate Grønner Tidemann

- Hemma inredning projekt, börjar man från en timtaxa, som är från 600 till 850 kronor per timme. Priset beror på typ av arbetsuppgifter.

Grønner Tidemann förklarar att det är vanligt att ha en undersökning och prata med kunden om vad de vill ha hjälp, vilket ofta tar 2-3 timmar.

Grunerlokka lägenhet har en trädgård på garagetaket

- Vissa saker kan lösas på plats, och de kan vara nöjda med det, men något måste Eventuellt vidareutvecklas på kontoret, förklarar inre expert.

Den inre MNIL Kari Ruud

- I fråga om pris var jag på ett seminarium i NIL (Norwegian Inredningsarkitekter Association) på vintern, där det sades att vårt timtaxa bör vara någonstans mellan 700 och 1000 kronor per timme, förklarar inredningsarkitekt MNIL Kari Ruud till Bonytt. nr.

- Jag har hört någon säga att de har minst 10 timmar när det gäller uppdrag.

- Det kan till exempel vara en utagangspunkt för inspektion / hembesök, 2-3 timmar, några enkla skisser eller färgförslag, 3- 4 timmar, och kanske ett möte och / eller presentation till 1-2 timmar.

Ruud förklarar att det är viktigt för henne som expert att kunden kan förmedla sina tankar, önskemål och mål för vad som ska göras.

- Med god kommunikation är det snabbare att hjälpa till att hitta den rätta lösningen, förklarar inredningseksperten.

- Om du vill spara tid och pengar kanske du vill ta med din gård och gård nummer på fastigheten till byggnadskontoret och se vad de har från ritningar. Du kan också fråga om vad som krävs för att bygga meddelanden i förhållande till vad du vill göra.

Ruud föreslår att det kan vara en bra idé för kunden att samla några bilder från idébladen och visa vad de vill ha.

- Från ett preliminärt projekt finns det många sätt att nå ett uppdrag för oss som inredningsarkitekter, säger Kari Ruud.

18 tips för att tvättstugan

- Från en enkel rum plan måla förslag eller produktförslag för en helhetslösning med beskrivningar, anbud och förslag till möbler, belysning och inredning med arbetsritningar.

- Projektets storlek kommer givetvis att bestämma priset.

Läs också:

För att undvika fläckar vid målning

Gör en inre kupp på BonyttBazar idag

Här är Norges drömhem

Barnmorskor varnar intim rakning innan födseln

trevliga och funktionellt: The kostar ofta i området 2 000 kronor för ett hemkonsult från en inhemsk expert.Foto: FOTO: Nils Petter Dale / Espen Grønli

Hur man förfina ditt rum mest använda

FÅ GODA IDEER: Du kommer att bli överraskad av de många bra tips och lösningar du kan få från en inredningsarkitekt. Foto: PHOTO: Sveinung Bråthen / Tia Borgsmith

ADVERT

Mest populära