All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Den här hytten snöar dig själv

De flesta av oss har ett ständigt behov av lagring. Särskilt i kabinen, där det finns mindre utrymme, behöver vi bra lösningar för lagring av sängkläder, handdukar och kläder.

Behov av förvaring i kabinen

Vid inredningen av inredningsarkitekten Siv Brenne, som byggdes för nästan fyra år sedan, släppte garderoben när den installerades. Hakar på kläderna och påförarna till bakare utnyttjade lagring och sparade dem för utgifter under byggnadsperioden. Men behovet av mer lagring rapporterades hos stugaägaren.

- Tiden blev mogen för att ge sängkläder, handdukar och särskilt dammsugaren en plats att vara. På grund av det sluttande taket var det inte så lätt att hitta något färdigt. En flickvän erbjöd sig att gå med och göra en garderob; så vi åkte till Bergen helg med ett fall, borra, två tjejer på nio år och mycket takt.

Utgångspunkten var ett hörn bakom ett sovrums dörr. Där dammsugaren placerades tillsammans med gästögon och annan röra. I förlängningen av denna krok finns en enkelsäng bredvid väggen, och med ett skåp i hörnet, kommer sängen vara snyggt så att den stannar i en nisch. Stiligt ville hon ha ett grovt, verkligt och enkelt uttryck som har arbetat i generationer. Och om du inte är finsnekker är det en bra utgångspunkt för att nå mål.

Prislapp: NOK 2500

Sammantaget kom garderoben på ca. 2500 kronor. Färgen jag målade den med är True Stone från Nordsjön. Beisfärg på hyllplattorna är Stam från Tyrilin. Gångjärnen är av typen hängare och köps i den lokala byggnaden. Jula och Biltema har samma typ. De kostar från 50 kronor för två stycken. Låsgrindlåset köpes till jul, kr 39, jul. nr.

Se instruktionerna för att bygga skåpet i texten nedan:

  • Bild 1 av 5

MÄTNING PLATSEN: Kroken bakom dörren användes för att lagra dammsugare och täcken. inte mycket trevligt när gästerna stannar över natten. Först och främst mäter du det utrymme där skåpet kommer att stå. Rita en skiss och ta reda på hur mycket du behöver köpa på pråmar, rupanel, skruvar, hobbies, sandpapper, gångjärn och färg.

KAPA OCH FESTA TURIST: Ras till pråmar / färdverk för garderoben. här gav bredden sig själv, eftersom sängen skulle passa bredvid den. Djupet sattes sedan det har blivit valt att använda hobbyplate av tall som en skrovsida; dessa är ca. 60 cm i bredd, vilket ger skåpet tillräckligt djup för vad som ska lagras. Resebyrån / föreläsningarna är på plats och hobbyplattan skruvas in i det som blir den högra sidan av skåpet.

LÄGRE DÖRR: Dörren gjordes som en låddörr, med rupanel fäst vid varandra genom att använda platta och lutande paneler av samma kvalitet. På framsidan av garderoben görs en ram några centimeter mindre än själva dörren, så dörrbladet har något att slå. Skåpet är klart och klart för färg.

Oavsiktliga hus: Inuti hobbiesna var belagd i tall på hyllor och positionen mellan dem anpassades till vad som skulle passa in i garderoben. Det var särskilt viktigt att dammsugaren fick sin monter; här hade den en vertikal uppdelning till. Hyllorna ger utrymme för kläder, sängkläder och täcken.

FERDIG: Skåpet målades ute. Om materialen har legat i regnet kanske du vill vänta några veckor så att materialet krympas. I början var det gnistrande och renoverade, då var det priming och två beläggning färg. Inuti är hyllorna färgade med Tyrilins inre fack. Den grå färgen är True Stone från Nordsjön

ADVERT

Mest populära