All egendom: trädgård, kök, inredning >> Rengöring

Denna rengöring tar dig inte mer än några minuter

Alla vill fin och ren hus, men det finns mycket få av oss som tycker om städning och tvätt, men lyckligtvis finns det goda råd för dem av oss som vill köra med något helt annat än att borsta, borsta och moppa. Enligt den amerikanska kvinnan webbplats hon vet kan i själva verket ännu svagare få mod att göra rent med dessa smarta och enkla tips:

Rent de mest trafikerade områdena

Detta gäller särskilt om du väntar gäster och behöver rensa upp i en handvändning. Som regel brukar de mest använda områdena och rummen som lockar störst rubbning och damm, och om du fokuserar på dessa när du är ren, kommer du förmodligen att komma långt för att få huset.

The United hemmafru, Martha Stewart, håller med:

- Om du inte har tid att ta itu med hela huset, fokusera på de områden som är synliga för dina gäster, förklarar Stewart på sin webbplats.

- Stäng dörrar till ditt hemmakontor, sovrum och bås, då har du gömt visuell ruttning.

Rengöring Expert och författare till boken "Clean - helt enkelt" Else Liv Hagesæther föreslår att göra det enkelt för sig ha städutrustning lätt tillgänglig i rummen ofta behöver tvätt.

- Ha en mop i badrummet om det finns utrymme. Då är det lätt att gå över golvet och ta bort hår och skräp när det kommer dit. Och om det finns en tandkrämplats i hörnet, ta den, inte hela ytan varje gång, hon expanderar till bonytt. nr.

Mat och bröd i korridoren

Ett annat bra tips kan vara att få mat och bröd tillgängligt på korridoren, där damm och smuts ofta dras utifrån.

- När du får saker och grejer varje gång blir det lätt för dig att släppa hela grejen ", förklarar Hagesæther.

- Och vänta på att hela huset ska skrika efter rengöring - vilket givetvis blir ett mycket mer omfattande jobb.

Inredningsdesignern Marius Brandli tror att korridoren är ett bra ställe att börja hålla reda på:

- Hallen är det rum gästerna träffas först när de kommer in i ditt hus. Om du är redo att skapa ett snyggt och hemtrevligt intryck redan här är mycket av jobbet gjort, säger Brandli till Bonytt. nr.

- Att ta bort överflöd av egna jackor, skor och andra ytterkläder gör det enkelt för gästerna att hitta utrymme att umgås - vilket ger intrycket av ett gästvänligt hem.

HÅLLSSYSTEM I ROCK: Det är lättare att hålla ren än att städa, säger experter. Foto: PHOTO: Housetohome. co. uk

Våtservetter för snabb rengöring

Busy mödrar har utnyttjat detta trick för år - och nu börjar också andra att bli medvetna om den blygsamma rumpeservietten. Bonytt tog ett frågeformulär på Facebook för att se vilka multitasks med våtservetter.

- Ingenting tar fläckar på hällen som våtservetter, berättar mor till Annette Jensen Bonytt på Facebook.

- Jag har alltid ett paket ligger i kökslådan.

Matilde M. Larsen håller med:

- Ja, och diskbänken i badrummet också, om du bara behöver omedelbart bort tandkräm fläckar eller andra spill. Det fungerar som fan.

- Spill och smulor på bordet kommer undan i en handvändning med en tvätt handduk, tror hem-in-lämna pappa Christian Jenssen.

- och grisar småen med bitar av bröd och pålägg på golvet, är det mycket snabbare att ta det direkt med en servett än att hitta både hink och mopp.

Rengöring tillverkare har nu också insett att många söker snabba nödlösningar, och nu kan du köpa engångsservetter avsedda för både kök, badrum och golv i den lokala butiken.

- Engångs Wipes är travles bästa vän när det gäller att städa i en handvändning, säger Donna Smallin.

Rengör med kortare intervall

ALLT MÅSTE ha en plats: När jobbet är att hålla det snyggt så mycket lättare. Foto: Foto: Ikea / Alvhem Mäkleri

Ingenting är mer tråkigt än att behöva avsätta en hel dag - eller helg - för att klara av röran och smuts i huset. Det är lätt att tappa modet, och jobbet är fortfarande ogjort. Då är det är mycket mer motiverande om du lyckas få att rensa vissa - varje dag.

Så du bör rengöra tvätta redskap

- Gör det inte med rengöring av antingen en djup rengöring eller ingenting, förklarar Ms

- Det första budet är att vänja sig att hålla rent på plats för att rengöra. Gör en liten ansträngning varje dag, så att du slipper skurar tvätta timmar åt gången.

Enligt den amerikanska webbplatsen iVillage är en bra start för att göra sig en checklista över allt som behöver göras och städade huset - och sedan bocka av när du avsluta en uppgift eller ett rum.

- Om du delar upp sysslor i mindre, mer prisvärda uppgifter, det känns faktiskt ganska fantastiskt som du kan stryka att fler och fler saker nu är klar, förklarar rengöring expert Laura Wittmann, grundare av webbplatsen organisations Junkie, till webbplatsen.

Gröna växter hålla ren

Även om du inte har en grön tumme, kan du för ditt hem om du köper med dig en grön växt eller åtta nästa gång du svänga tillbaka garden center. För enligt hemsidan hon vet är inte bara gröna växter en slående dekorativt element i alla rum, men dessa smarta växter kan också bidra till att hålla luften i ditt hus ren och fräsch.

- Gröna växter renar luften från gifter och ökar människans psykiska välbefinnande, förklarar Helen Bergh, informatör vid Informationscentralen för blommor och växter (OBF), Aftonbladet, med hänvisning till rymdforskning.

Det är inte ren när du tvättar

- När människor skulle uppehålla sig i en miljö utanför jordens atmosfär, började Nasa en intensiv forskning om möjligheterna att återvinna luft och vatten.Således upptäcktes att krukväxter kunde rengöra och förnya luften i en förseglad testkammare. Åtta till tio små stora växter är tillräckliga för en lägenhet på 90 kvadratmeter. Två till fyra växter räcker i ett rum på 30 kvadratmeter.

Men Grete Patil, docent vid institutionen för växt- och miljövetenskaper vid University of Life Sciences i Ås, är inte lika övertygad:

- Internationell forskning om detta har inte slutförts på något sätt. Växter, och inte minst mikrober i jorden, kan avlägsna flyktiga organiska föreningar. Utmaningen ligger i växternas kapacitet i förhållande till den mängd som finns i luften. Hittills saknar vi dokumentation om huruvida växterna är av stor betydelse.

Men Patil förklarar att växter kan hjälpa till att förbättra fuktigheten i ditt hem.

- Det är naturligt att föreställa sig att anläggningen / marksystemet levererar luftvatten.

TIPS: Hur man dekorerar med bambu.

Kasta, kasta, kasta

För alla som har gått igenom vissa episoder av Extreme Collectors vet du hur dåligt det kan se ut om du bara köper mer och aldrig kasta ut. Det mest effektiva sättet att besegra kaos i hemmet är otvivelaktigt kritiskt för vad som köps och vad man ska behålla död och liv.

- Det har tydligt något att säga för hur snyggt ditt hus ser ut som att hålla reda på onödigt rodnad och skrot, säger Laura Wittmann.

LYCKLIGA SOL: Kommer det vara gäster, det är dags att se först. Håll beställningen här med smarta och dekorativa lagringslösningar. Foto: PHOTO: Living etc. / Housetohome. co. uk

- Gå igenom dina saker regelbundet, både kläder och utrustning. Kasta bort eller ge bort saker som har blivit för små eller för stora, befria dig från trasiga saker och spela och donera till vänner och kända saker som du inte längre känner att du har plats för eller behöver.

HYRA I EN FEI: Även upptagna kan motellister hålla koll på dessa tidsbesparande tips. Foto: PHOTO: Glamour / Stella

Ju mindre dekorationer och nypa man står inför, ju mindre tid du behöver spendera på torkningsdamm.

- Redigera snarare saker du har stående befordran, ofta ser hyllor och ytor mycket mer elegant om du inte ställer upp precis allt du äger och souvenirer, fotografier, skålar och ljusstakar, förklarar Wittmann.

Investera i kalla lagringslösningar

Det är ingen tvekan: Rot är mycket lättare att klara av om allt tillhör en plats och du har en plats att rensa bort allt bort. Smarta och funktionella lagringslösningar är ett måste i alla hem och borde vara en av de första saker du tänker på när du planerar ett rum. Och ännu enklare och lättare är ditt jobb utan tvekan om du har lagringslösningar som är trevliga att titta på också. Och kom ihåg; Ju mer lagringsutrymme och lösningar, de snyggare husen.

- Ett snyggt hus verkar omedelbart renare än ett hus där rot är synlig, förklarar Donna Smallin, författare till The One-Minute Cleaner, till iVillage-webbplatsen.

- Så även utan att ha tagit dina tvättpåsar kan du se till att ditt hus fungerar renare för dina gäster, bara genom att plocka upp röra och trasa som är utspridda.

Trädgårdssköterskor håller med:

Håll din köksbänk vacker

- Det första budet är att tillhandahålla bra rengöringssystem, betonar hon.

- Det betyder att alla saker har sin plats där hela familjen vet att de hör hemma. Skapa och investera i lagringslösningar du tycker om att använda. Lådor och korgar är användbara här. Tänk också på hur barnen kan rengöra genom att ha egna lådor och lådor för sina leksaker. Eftersom det är enkelt gör de det.

Vik, stapla och göm bort

Ibland ska klämmorna se till att du måste tillgripa nödlösningar vid rengöring. Och är allt hoppas och svärmor runt hörnet, ja det kan du behöva släppa i diskbänken och försöka också rensa roten.

- Att bara få saker från golv och ytor gör att rummet ser både renare och renare ut, förklarar Wittmann.

- Vik kläder och sätta på plats, hänga upp jackor och halsdukar i korridoren och vik ihop tidningar och tidskrifter som flyter och låg prydligt staplade mot en vägg.

Stackning av böcker och tidningar snyggt ihop i hyllor och skåp skapar också en illusion av ord.

- Sortera böcker efter färg och storlek på hyllorna, förklarar inredning och livsstilbloggar Emily Schulman till Glamour-tidningen.

- Kvinnor älskar hushållsarbete

- På det sättet ser allt väldigt snyggt ut och som om du har haft en medveten plan att lägga saker som de står på.

Läs också:

Så tvättar du duschkabinetten

Drömmer du om en ny stil hemma? Hitta inspiration här

Hur lura dig städa

Träna med tvätt skopan

färgkodade: Bokhyllor är mycket snyggare om du tar dig tid att sortera böcker och dekorationer. Visa upp vackra saker, göm dem som inte är ganska bekväma för ögat. Foto: PHOTO: La Dolce Vita / paloma82. blogspot. com

ADVERT

Mest populära