All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

äR denna stuga byggd av skräp

Det finns många spännande stugprojekt i Norge. På Vikerfjell, kvarlevor av en gammal arbetsboende drömhytt

Och hela denna skifferkabin i Sandnes byggdes i sten. Men få slår originalen hos skräphytten som ligger på Utsira, byggd av skräp landad på denna ö.

Plast från havet

Det är konstnär Solveig Egeland som står bakom projektet. Hon vill förmedla hur plast i havet påverkar fåglar, fisk och fauna.

Kabinen är ett pilotprojekt för liknande kryp som planeras längs Whales, Lista och Svalbard.

- 98 procent av alla sjöfåglar som hittats döda har i genomsnitt 46 stycken plast i magen, förklarar Egeland.

Tanken var när hon läste en rapport om avfallshantering på Svalbard. Resultatet har varit tankeväckande konst på en tid när vi konsumerar och kastar mer och mer.

Plast försvinner inte

- Vår skräp är på väg. Något hamnar i havet och spolas på land på stränder och förorenar vackert landskap. Tidigare var skräp som landade i land ofta biologiskt nedbrytbart material som trä av olika slag - rekved. Hela kusten har det varit tradition att samla in det eftersom det var användbart och kunde användas för att bygga nya saker. Det var en resurs, förklarar Egeland.

Den som inte samlats försvann gradvis i naturen. Idag landar mycket av soporna plast. Plast försvinner inte, det blir bara mindre.

Stugan blir som ett uttalande för Egeland, som är oroad över att vi står inför stora miljöutmaningar inom marin sedimentation.

Den ska fungera som ett utrymme för reflektion och ett fönster till vår natur - att vi måste vårda och vårda - eftersom naturen är ryggraden i oss.

Först, sluta slösa bort plast av naturen, ljudet hörs. För det andra, hämta sopor från naturen. Tredje källan!

Fönster mot naturen: Garbage hytter är som ett uttalande som säger att vi står inför miljöutmaningar i marin nedskräpning. Det kommer att fungera som ett fönster för vår natur - som vi måste ta hand om. Foto: FOTO: Mindre stugor. nej

När plast återvinns är det en resurs för oss. När plast flyter runt havet är det ett hot mot oss, fortsätter Egeland.

Nytt projekt

I år slutfördes skräp nummer två. Den är inställd på hjul och rullas ner på Havikstranda på Lista.

Här är ett särskilt tillstånd från länsstyrelsen att stå i sommar som ett slags badhus för tanke. För skräp, inga landgränser och tyvärr inga gränser.

Insläpp den 5 juli och landsting miljöchef deltar - och det blir en konsert med Helene Bøksle - mitt i naturskyddsområdet.

Real kabin entusiast

Egeland som är utbildade landskapsplanering från Ås annars kallas en sann stuga entusiasten.

drivs i LAND: Tidigare var trash driver iland ofta biologiskt nedbrytbart material. Idag landar mycket av soporna plast. Foto: FOTO: Mindre stugor. com

vid uppresningar i den inre Fjord Nesodden kommun köpte en annan av hennes system som består av tre små hytter. Dessa stugor hyrs från 8 juni till 28 augusti för 400 kronor natt.

Liknande stugor finns också på Utsira fyr.

Läs också:

Hur bli av fruktflugor

I denna bildbank hittar du inspirerande interiörbilder

att hyra: I Steilene i inre Oslofjord Nesodden kommun köpte en annan av Solveig Egeland installationer som består av tre små stugor . Dessa kan du hyra i sommar. Foto: FOTO: Mindre stugor. com

Detta håller bänkskivan fint

Detta ger dig mosefri gräsmatta

ADVERT

Mest populära