All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Den här stugan svävar över ljungen

På en liten ås med utsikt över Bjørnefjorden är egenskapen att farfar Andreas Neumann Meyer köpte vid en tidpunkt när de bor vid havet inte ansågs särskilt bra. Sedan dess har flera generationer haft platsen. Här har Andreas och hans fru Cathrine Neumann-Fagereng byggt en stuga på familjens tomt.

Sørstrøno i Os i Oslo, där kabinen är belägen, är inom räckhåll efter en kort enhet på ca 40 minuter från centrum. Grannarna i området är alla relaterade, och här vet alla.

- Våra barn är den fjärde generationen som tillbringar somrarna där ute. Även jag har underbara minnen härifrån. Min största önskan var att göra barns paradiset ännu mer användarvänligt för mig och min familj, säger Andreas till Hytteliv.

Modern form

Hyttens utformning är långt ifrån traditionell. Ändå är det anpassat till omgivningen med hjälp av trärör, som i hytterna runt. Den närmaste grannen är Andreas mor, i hytten som han själv växte upp med.

Asketen värme: Även möblerna i vardagsrummet är enkel och elegant, vilket ger skyddade och lätt färgsättning också värme till rummet. Foto: PHOTO: Per Erik Jæger

Sjelero: På tydliga dagar ses Folgefonna på avstånd över fjorden. Precis under marken är röret på stugan till Andreas¿ mamma uppe. Stolen är allas favorit och föremål för vänlig familjär argumentering. Foto: PHOTO: Per Erik Jæger

- Att ha en mamma i närheten är väldigt snäll. Vi äter ofta middag tillsammans och ser mycket till varandra heller. Samtidigt är det okej att retirera lite när behovet uppstår. Hon var förmodligen kritisk till alla moderna i början, men när stugan slutligen slutade var hon mycket nöjd. Hon fortsätter att fånga vatten i brunnen och vägrar att komma in i vatten, säger Andreas.

Bara det moderna innebär att familjen också kan använda stugan med små barn på vintern. Tidigare har fastigheten använts mestadels på sommaren av praktiska skäl. Upplev barndomsparadiset när vinterstormen går in är ett nytt nöje.

Front mot skog och hav

Andreas, som är arkitekt, involverade hans goda vän, en snickare och arkitekten Mats Odin Rustøy, när han och Catherine planerade kabin projekt.

Tillsammans hittade de kabinens slutliga form. Kranen det har gjort dominerar mindre i terrängen än en långsträckt byggnad skulle ha gjort.

- Formprincipen är en konstruktion som flyter i terrängen. Två viktiga egenskaper är öppenheten mot skog och hav och öppenhet inuti köket och vardagsrummet. En halvvägg med en inbyggd öppen spis skiljer rummen.

Modern stil

Fantastisk atmosfär: För Andreas och Cathrine är musik viktig, så de har byggt ett ljudsystem i taket.Även om någon måste luta sig tillbaka med de stora levande fönstren under måltiderna, kan utomhusna njutas genom fönstren under köksskåp. Foto: PHOTO: Per Erik Jæger

Stäng: Stugan är välskött och har en bra utsikt. Fönstren sträcker sig från golv till tak. Squash kabin kroppen gör det sätt som kabinen verkar kortare än det är Foto: Foto: Per Erik Jaeger

Plats för mer: Ett rymligt kök är värdefull för familjen, som älskar att bjuda in goda vänner med kabinen. Vardagsrummet och köket består av två separata rum som glider över till varandra utan dörrar. Foto: PHOTO: Per Erik Jæger

Området består av ojämna bergknutar. Lösningen när de byggde var att plotta tomten och sedan vika pelarnas form. Tanken att låta stugan flyta i terrängen var när en överraskning såg ut.

- När tomten smältes insåg vi att ringväggen skulle vara långt högre än planerat. Bursting i bergen var orörd. Lösningen var att fylla med stora mängder massa. En oväntad vinst var att vi fick en användbar källare som nu fungerar som ett tekniskt rum och lager.

Materialen är av god kvalitet, och det är gynnsamt både ekonomiskt och för miljön, anser Andreas. Kabinen är klädd i Lunawood, både beklädnad och fönsterramar är underhållsfria med ett mycket lång livslängd. Över tiden kommer det att ha en silverliknande patina. Om du delar prisets livstid anser arkitekten att god kvalitet är ekonomiskt lönsam på lång sikt.

Inne i taket är måttet vit med en liten riva på väggarna. Utsikten var viktig, stugan är därför placerad så att vi får ett lag av åsikter; i skogen nära Folgefonna i Hardanger på fina dagar. Taket utstrålar solen under sommaren och släpper ut värme och sol på vintern.

Ljus och rymd

- Vi fick en tidig känsla för vilken typ av ljus som kommer in, så materialen och dämpat

Rough anpassade glas fält i den långsträckta kroppen av byggnaden speglar skogen och himlen. Plåten är i plywood, poppelplattor färgade svarta med tre lager. Foto: Foto: Per Erik Jaeger

Natural vaken: Tänk dig att vakna upp till solsken siktas genom trädkronorna och fåglarnas kvitter utanför. De stora glasskjutdörrarna inbjuder naturen till sovrummet. Foto: PHOTO: Per Erik Hunter

Färgerna är utvalda eftersom de fångar ljuset på ett bra sätt. Rummen är mycket bekväma att vara i.

Några lösningar har gjorts under riktiga diskussioner. Andreas ville ha ett större vardagsrum, medan ett stort kök var en önskan från Cathrine. Den senare fick sin vilja och det är paret efteråt väldigt nöjd med. "Storleken är också ett resultat av diskussioner om vad vi faktiskt behöver i rymden. Sovrummen och badrummet är komprimerade för att ge större utrymme för socialt sammankomster. Romans avdelning återspeglar användningen av den tid vi stannar här.

När familjen samlas i stugan, går de ut till fjorden med båten, engagerar sig i nät, badar och tänder i skogen."Ett bra liv i kabinen är att kunna uppleva alla årstider. Lite är som en helg med goda vänner. Vi kan sitta på bryggan, äta räkor, dricka kalla kjolar och berätta svaga berättelser långt utöver morgondisplayen. När vi är bara oss, gör vi god mat när vi spenderar lång tid att äta.

Läs också:

I denna stuga får du en närkontakt med bergen på 1100 meter över havet

Här är Norges dröm stuga

En vackrare med åren: Insatsen kan lämnas obehandlad under en längre tid, och kommer så småningom silver patina. Foto: PHOTO: Per Erik Jæger

Planering: En tyst och aktiv zon. Tre sovrum, badrum med dusch och toalett, hall, stort vardagsrum med kök / vardagsrum / matsal. Faciliteter: Vatten och el ingår. År byggd: 2011. Storlek: Ca. 80 m². Arkitekt: Andreas Neumann Meyer och Mats Odin Rustøy. Mats byggde stugan. Andreas Building Tips: Planera logistiken noggrant. Det betyder mycket under byggprocessen och för det färdiga resultatet. Håll koll på byggarbetsplatsen. Håll ditt humör! Det är mycket roligt och mycket att hålla kontrollen, men otroligt tillfredsställande när du är klar. Foto: Illustration: Andreas Neumann Meyer

Här kan du köpa stugor tre gånger så snabbt som på andra håll i landet

Cabin doen som passar dig

ADVERT

Mest populära