All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Denna geniala trick gör kransen förblir

Varför inte tillbringa dagen för skörden att göra en hemlagad krans?

- Ta en sax, gå ut i trädgården eller skogen med ett öppet sinne och det är bara din fantasi för vad du kan använda i en krans, säger Gro Becher, butikschef på Champion Green på Alna Center.

Hon nämner överflöd vintergröna buskar som Thuja, cypress, enbär och vanligare gran och tall som fina detaljer i en krans.

- Mossen är dessutom fantastisk att ha en bas i en krans. Det är snyggt att använda den gemensamma moss finns i skogen, men vitmossa kallas renlav är också mycket dekorativa och det finns gott om det i skogen, säger Becher.

På hösten är det trevligt att plantera i trädgården. Har du nu, har du trevliga buskar som du kan använda för en krans eller annan dekoration vid ett senare tillfälle.

Dekorera med bär

För färska och dekorativa detaljer rekommenderar Becher att plocka bär.

Vad du behöver för att göra en krans av ljung:

Straw Krans 30 cm

Green tråd

En liten tång

Lyng (4-5 krukor) eller även plockas

- Du kan använda alla typ av bär, både röd, blå och svart. Många har gåsbär i trädgården, men det finns också andra typer av bär på olika träd nu på hösten, säger Becher och lägger till;

- Vi får inte heller glömma konglomerat. Det finns massor av kongresser att plocka upp i skogen nu och de är mycket dekorativa.

Blåbärris, med eller utan löv, sägs också vara fint i en krans.

Har du kommit ihåg att skära träd i trädgården? Många av träden ska beskäras nu på hösten.

Krans av Heath

För att visa hur man gör en hemmagjord krans, har vi gjort en steg för steg guide som visar med bilder hur gå vidare med ljung.

Du behöver bara fyra saker att göra en lyngkrona: ett strå, grön tråd, en liten tang och ljung. För en krans med 30 diamanter finns det ungefär fyra till fem krukor av ljung.

- Skapa relativt små buketter av ljung som du bifogar genom att vrida tråden runt halvklotet två gånger. Det kommer att vara penest om du skär så mycket av grön på ljung som möjligt. Du behöver bara den delen av ljungen där det finns blommor ", säger Ina Lindberg, ägare till blombutiken Eucalyptusblommor i Sarpsborg.

Tänker du redan på juldekorationer? Här är de tips du behöver dekorera till jul.

För att avsluta

Den svåraste delen av att skapa en dörrring är slutet och snyggt. Var försiktig, du måste lyfta upp de allra första blommorna du fästde för att fästa den sista remsan av blommor under dem.

- Kom ihåg att fästa blommor på hela sidan av halmfälgen. Vissa tycker också att det är trevligt att fästa blommor på baksidan av halmen. Det kan vara trevligt om du till exempel har glasdörrar, säger Lindberg.

I slutet gör du en kåpa med ståltråden så att du har något att fixa kransen i.

Stativ Långt

I grunden kommer en lyngkrona att vara ganska lång, men hållbarheten hos en dörrfälg beror helt på vilken typ av blommor du använder.

- Om kransen hänger på en dörr där det är tack, blir det trevligt länge. När ljuren torkar, blir den suddig i färg, pekar Lindberg ut. Hon kommer också med insider tips som gör ljungkransen extraordinär:

- Spraya med hårspray! hon skrattar.

Lätt: Ina Lindberg på Eucalyptus Flowers visar hur man gör en krans av ljung. Foto: PHOTO: Yvonne Ringnes Nilsen

På bilderna nedan ser du hur kransen ska vara: steg för steg:

Intresserad av arkitektur, inredning, bostadsmarknad, städning eller trädgård? Följ Klicka Properties på Facebook.

HALMKRANS: Förutom en halmring behöver du grön ståltråd, en liten tang och ljung. Foto: PHOTO: Yvonne Ringnes Nilsen

TILL RUNDER: Du bifogar de små blombuketten genom att vrida tråden runt två gånger. Foto: PHOTO: Yvonne Ringnes Nilsen

JEVNT: Känn lyng jämnt hela vägen inuti och utanför halmfälgen. Foto: PHOTO: Yvonne Ringnes Nilsen

HÅRSPRAY: Om du sprayar kransen med hårspray innan du hänger ut den, blir den vacker längre. Foto: PHOTO: Yvonne Ringnes Nilsen

ADVERT

Mest populära