All egendom: trädgård, kök, inredning >> Uppdatering

Innebär detta badrummet inte ser ut så här längre

planritning: Badet korta väggen drogs ut mot entrén. Då var rummet ungefär ett och en halv kvadratmeter större. Hallen var ändå röra nog.

Ett bad bör vara användbart, och det skadar inte med lite extra utrymme.

Lisa Tyssvangs badrum var både trångt, opraktiskt och mörkt. Dessutom hade den lite golvyta.

"Badrummet är inte trevligt. Dessutom är det trångt", var utmaningen hon kom till "Bonythelpen". En utmanande inredningsarkitekt Cecilie Claussen tog armen på sig.

Större badrum, mindre ingång

Lösningen var att ta 1,5 kvadratmeter från korridoren och gå vidare till funktionerna för att öka rymdutnyttjandet.

Varför är badrummet bättre nu?

- Det är större. Ingången kan krympas lite utan att göra någonting. Det var länge sedan badrummet renoverades senast, det fanns ingen värmekabel eller ventilation. Genom att flytta över funktionerna utnyttjas utrymmet bättre, förklarar Claussen.

Vad har förlängningen att säga för badstandarden?

Duschen är större och bekvämare, tvättmaskinen är byggd och bassängen är mer generös.

DAG I DAGSLISTA: 1. Den gamla duschkabinen avlägsnades och en duschvägg byggdes vid fönstret. Golvplattorna Trend Grey och väggplattorna Trend Glossy är från Bergersen Flis. 2. Tvättmaskinen och varmvattentanken är dolda bakom ett skåpskåp i rymden, tillverkat av mössnät. Här finns också utrymme för handdukar, tvättmedel och liknande. 3. Vägen från köket till badrummet går genom korridoren, och är något förkortat efter att badrummets korta vägg har dragits något ut. Foto: PHOTO: Niklas Hart

Renare uttryck

Varför tog du bort locket?

För att skapa ett renare uttryck och för att rymma en större spegel. Förvaringen läggs till skåpet i hörnet och till lådorna under handfatet.

Var det nödvändigt att sänka taket?

Nej, men takhöjden var ganska bra, så det kunde sänka någonting. Vi monterade downlights så att belysningen var stabil och det dolda röret var dolt längs taket.

Varför det neutrala uttrycket?

Lisa ville ha en ljus nordisk känsla och att badrummet hängde ihop med andra rum. De gråa lägenheterna är den röda tråden i projektet, vilket gör rummet lite mindre badrumliknande.

BÄTTRE RUM: 1. Bordsskivan och bänkskivan är 12 mm tjocka Corian, som levereras av bänkskivan. som. 2. Handfatets och toalets plats är oförändrad, men golvytan är större. Det hjälper badrummet att vara ett bekvämare rum att bo i än tidigare. Eftersom taket sänktes något, har du monterat nolljus. I bakgrunden ses entrén, det är fortfarande uppfattat som rörigt. Foto: Foto: Niklas Hart

Denna kostnad transformation:

Tiles: £ 6500

Paint: $ 3000

Under Cabinet: £ 10 500

Coria Plate: £ 11 500

Folding dörren till skåp: kr 7500

duschdörr: kr 1500

belysning: kr 1200

spegel: kr 3000

toalett och armaturer: kr 15.000

Hantverkare: $ 70,000

Totalt: £ 129. 700

Vill du läsa mer av dessa saker? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och följ klicka på Facebook.

ADVERT

Mest populära