All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Irriterar detta oss en grannes trädgård

Enligt den stora trädgårdsundersökningen lät hälften av alla norrmän bli irriterad av saker i grannens trädgård och trädgård. Vanligtvis irriterar äldre sig mer över grannens trädgård än yngre.

Undersökningen Response Analysis har genomfört plantage visar att medborgarna i Oslo och Akershus är de som irriterade de flesta av grannarna hageliv . Här är alla två av träden irriterande över grannarnas vanor. I Hedmark och Oppland är invånarna mest toleranta.

Även om få saker skapar så många konflikter mellan grannar som träd och buskar, är listan lång över saker som irriterar oss när det gäller grannens trädgård.

Träd som blockerar utsikten

En av fem irriterar grannar som har träd som stänger utsikten.

I maj i år var en fyra år gammal tvist avgöras i Asker och Bærum tingsrätt, där grannen dömdes att betala en ersättning på 25 000 för att ta bort totalt 16 träd på tomten. Det fanns bland annat två stora granar, två stora Kanada hemlocks och tre andra träd över sju meter förutom nio mindre träd och buskar.

Enligt Aftenposten anser sökanden att grannen fick tillstånd att kasta två träd, medan grannen anser att han hade tillstånd att falla mycket mer.

FELSÖKNING: Ingenting verkar irritera mer än stora träd från närliggande fastigheter som släcker solen. Foto: Foto: COLORBOX. KOM

Tumregeln

Advokat Carl Bjurstrøm från bostadsdirektör. nej säger att du som regel kan kräva att grannen tar bort träd närmare din trädgård än en tredjedel av trädhöjden.

- Ett sex meter högt träd kan inte stå närmare än två meter.

Djur föråldrade

En av fem irriterar också grannens husdjur som löper fritt, i sina grannar och i sin egen trädgård.

Förra året var katten Buzz Lynet McJunior tvungen att amputera ett ben efter att ha blivit skott av grannen, påstås på uppdrag av en annan granne.

Till AP säger granne som berättade mannen att skjuta katten som hade skapat stora problem för henne,

- Flera gånger Jag kontaktade ägaren, men jag har inte sett att något har gjorts. Den katten kommer upp till mig tre, fyra gånger om dagen. Det gräver upp min blomsterbädd och torkar in i den, och det sitter på staketet flera timmar varje dag och skriker. Det har förstört sömn både av mig och min dotter flera gånger.

Slutligen bad hon en vän att se till att kattproblemet var löst.

Uselet Gardens

ANSLUTNING ANVÄNDNING: Även om du har din trädgård full av sådana nischer, kanske din granne inte ser snygg ut. Foto: Foto: COLORBOX. KOM

En av fem irriterar grannarnas orörda trädgårdar. Av dessa är sju procent fler kvinnor som är irriterad av grannens trädgårdsblöja än män.

Dåliga artiklar

Elva procent tycker att fula föremål i grannländerna är irriterande, oavsett om det är statyer, trädgårdsmästare eller liknande. Det är den yngsta som tycker att fula föremål är mest irriterande.

Hela tre av tio åldern 16-24 år irriterar grannens fula trädgårdar.

Bedrägeri av barn Spelar

Sex procent verkar vara bräckliga från grannar som leker i trädgården är irriterande.

Småprat över staketet

Fyra procent tycker att det är irriterande att de alltid har en chatt med din granne när de träffas i trädgården.

Kommer långt med respekt

Kommunikationschef på det norska trädgårdsföretaget Liv Opsahl är medveten om att det är långt ifrån att visa allmän folkpraxis.

- Respekt "lugna tider" och prata med grannen innan irritation bygger upp hennes råd om en grannes vanor irritera skiten ur dig.

Källor: oblad. nej, dinsid. com

Se också:

Du kan ta reda på om grannens egendom

Växter här blir det mindre ogräsrensning

För att göra detta, när grannens tre retar skiten ur dig

Kontrollera de hetaste trädgårdstrender <999 > Vad är grannens trädgård som irriterar dig? Dela dina åsikter med andra i kommentarfältet nedan.

ADVERT

Mest populära